Sport

Messi – Neagu 6-4

Ziarul de Vrancea
1 dec 2019 894 vizualizări

Argentinianul Barcelonei a câștigat al șaselea trofeu „Ballon d'Or” decernat celui mai bun fotbalist din lume, la o zi după ce Cristina noastră de la handbal a obținut al patrulea trofeu

Jucătorul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a câștigat Balonul de Aur pentru a șasea oară în cariera sa, luni, în cadrul unei ceremonii desfășurată la Paris. Messi a primit trofeul de la câștigătorul de anul trecut, Luka Modric.Lionel Messi a devenit, la 32 de ani, primul fotalist care câștigă acest trofeu de șase ori, după ce s-a mai impus în 2009, 2010, 2011, 2012 și 2015. El a câștigat în acest an și premiul FIFA The Best pentru cel mai bun jucător al anului 2019, dar și Gheata de Aur. Podiumul Balonului de Aur a fost completat de Virgil Van Dijk, de la Liverpool, clasat pe locul doi, și Cristiano Ronaldo, de la Juventus, clasat al treilea. Lionel Messi a obținut 686 de puncte în clasamentul Balonului de Aur, iar Virgil Van Dijk a acumulat 679. De altfel, olandezul a fost de mai multe ori pe locul 1 în topul preferințelor jurnaliștilor din 176 de țări. Un jurnalist din cele 176 de țări a nominalizat cinci jucători, acordând câte 6 puncte pentru primul, apoi 4, 3, 2 și 1. Messi a fost primul de 61 de ori, iar Van Dijk de 69 de ori.Argentinianul a câștigat în America de Sud și Africa, în timp ce Van Dijk s-a impus în Europa și Asia.Ca în fiecare an, s-au remarcat și voturi insolite, „câștigătorul” fiind jurnalistul din Sri Lanka. Astfel, Hafiz Marikar l-a văzut câștigător pe Trent Alexander-Arnold (Liverpool), urmat de Aubameyang, Griezmann, Lewandowski și Ter Stegen. El nu a acordat niciun punct fotbaliștilor din Top 7.

Clasamentul final al Balonului de Aur: 1. Lionel Messi (FC Barcelona, Argentina) – 686 p; 2. Virgil van Dijk (Liverpool, Olanda) – 679 p; 3. Cristiano Ronaldo (Juventus, Portugalia) – 476 p; 4. Sadio Mané (Liverpol, Senegal); 5. Mohamed Salah (Liverpool, Egipt); 6. Kylian Mbappé (PSG, Franța) – 89 p: 7. Alisson Becker (Liverpool, Brazilia) – 67 p; 8.Robert Lewandowski (Bayern, Polonia); 9. Bernardo Silva (Manchester City, Portugalia); 10. Riyad Mahrez (Manchester City, Algeria).

De la Gală adunate

*”Este extraordinar. În urmă cu 10 ani am câștigat primul meu Balon de Aur aici la Paris. Aveam 22 de ani și am venit cu fratele meu. Nici prin cap nu-mi trecea atunci ce va urma. Astăzi am câștigat al șaselea trofeu. Este complet diferit, trăiesc acest moment alături de familia și copiii mei. Cum spune soția mea, nu trebuie niciodată să încetezi să visezi, dar trebuie mereu să muncești pentru a fi mai bun și pentru a te bucura. Am mult noroc, sunt binecuvântat. Sper să fiu așa mult timp. Îmi dau seama că sunt norocos și că într-o zi va veni retragerea. Va fi greu. Dar încă mai am ani frumoși în fața mea. Timpul trece repede, așa că trebuie să profit de fotbal și de familia mea”, a declarat Messi, la festivitate. *

Cristiano Ronaldo a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Italiei, luni seară, ceremonia având loc în același timp în care Lionel Messi primea Balonul de Aur pentru a șasea oară. Cristiano Ronaldo a sosit la gala de la Milano în ultimul moment, a așteptat în culise, și-a primit trofeul, a mulțumit rapid și a plecat. În acea zi,”CR7” a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Italiei. * Olandezul Matthijs de Ligt (Juventus) a obținut „Trofeul Kopa” acordat celui mai bun tânăr jucător de publicația France Football. De Ligt a primit trofeul în cadrul unei ceremonii la teatrul Châtelet din Paris și îi succede în palmares lui Kylian Mbappé, laureat anul trecut. El a fost urmat în clasament de englezul Jadon Sancho de la Borussia Dortmund și portughez Joao Felix de la Atletico. *Premiul „Lev Iașin” pentru cel mai bun portar a revenit brazilianului Becker (Liverpool). El a fost urmat de germanul Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) și alt brazilian, Ederson (Manchester City) *Balonul de Aur al fetelor a fost câștigat de americanca Megan Rapinoe (Reign FC). Ea îi succede în palmares suedezei Ada Hegerberg.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.