Sport

În așteptarea unei decizii

Ziarul de Vrancea
20 mar 2018 468 vizualizări

Federația Spaniolă de Rugby a cerut rejucarea meciului Belgia – Spania, însă sunt șanse minime spre a o obține * arbitrul Vlad Iordăchescu a fost înlocuit la un meci de Challenge Cup, “pentru a fi protejat”, după cum susțin oficiali ai Federației Române de Rugby

Federația Spaniolă de Rugby (FER) a cerut rejucarea meciului cu Belgia, condus de un arbitru român și pierdut, scor 10-18, care a dus la calificarea României la Cupa Mondială din 2019. FER speră că World Rugby va permite rejucarea partidei, având în vedere că "imaginea rugbiului a fost afectată de acest meci", dar în rugby și în toate disciplinele pe echipe se întâmplă greu ca un meci să fie rejucat din cauza unor erori de arbitraj. Forul spaniol reafirmă că a cerut încă din februarie schimbarea brigăzii române de arbitri la meciul cu Belgia, dat fiind că România și Spania se aflau în luptă directă pentru un loc la Cupa Mondială. "Faptul că arbitrul a fost român și că federația română a avut interes în acest rezultat distruge orice premisă de imparțialitate", susține FER., care notează că 19 decizii ale arbitrului au fost clar împotriva echipei Spaniei. Comitetul pentru arbitri din cadrul Rugby Europe se va reuni, vineri, la Poznan, pentru a viziona meciul.

O altă veste mai puțin plăcută este aceea că arbitrul Vlad Iordăchescu, care a condus meciul de pomină Belgia – Spania, a fost schimbat de la un meci de Challenge Cup, sfertul de finală dintre Pau și Stade Français, fapt care a fost pus de multă lume în legătură cu meciul de la Bruxelles. Însă Federația Română a emis un comunicat prin care se precizează că EPCR (European Professional Club Rugby), organizatoarea competițiilor majore intercluburi, nu a informat FRR de o eventuală suspendare a lui Iordăchescu. “Schimbarea lui Vlad Iordăchescu din brigada care urmă să oficieze sfertul de finală al Challenge Cup, dintre Pau și Stade Français, din 30 martie 2018, este legitimată de dorința organizatorilor, de a asigură cele mai bune condiții pentru desfășurarea partidei. Luând în considerare faptul că în componența uneia dintre echipe intră jucători ai reprezentativei naționalei spaniole, cât și proximitatea geografică față de Spania, meciul urmând să se dispute la Pau, pe Stade du Hameau, s-a decis înlocuirea lui Vlad Iordăchescu în vederea menținerii securității meciului și evitarea oricăror incidente. Precizăm că forul continental, Rugby Europe va analiză vineri, 23 martie, atât prestația brigăzii de arbitri, cât și gravele incidente disciplinare ale jucătorilor echipei Spaniei din timpul și la finalul meciului disputat duminică, 18 martie, la Bruxelles, între Belgia și Spania. Concluziile oficialilor Rugby Europe vor fi făcute publice", se arată într-un comunicat al FR Rugby.

Echipa națională de rugby a României a obținut calificarea la Cupa Mondială din Japonia, din 2019, în urma succesului surprinzător obținut de Belgia în fața Spaniei, cu 18-10 (12-0), în Rugby Europe Championship. Ibericii consideră că victoria Belgiei în fața Spaniei l-a avut ca "autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu. Comitetul pentru arbitri din cadrul Rugby Europe se va reuni, vineri, la Poznan, pentru a viziona meciul.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.