Sport

Focșăneanul David Antonescu este căpitanul naționalei de baschet a României juniori U18 și participă, începând de astăzi, la Campionatul European - Divizia B

Ziarul de Vrancea
30 iul 2022 1205 vizualizări

După  ultimul meci de verificare câștigat in fata Suediei, scor 82-76, antrenorul principal Cătălin Tanase s-a decis asupra numelor celor 12  baschetbaliști care vor reprezenta România în competiția continentală  juvenilă U18 care se desfășoară, în perioada 29 iulie – 7 august 2022, în arenele sportive din Ploiești, Blejoi și Bucov. De vineri seara, 29 iulie 2022  reprezentativa masculină de juniori U18 a României, avându-l căpitan de echipă pe sportivul focșănean David Antonescu, intră pe scena continentală pentru a se confrunta cu selecționata similară a Slovaciei, cu începere de la ora 18:45, în cadrul Grupei C din FIBA, U18 European Championship, Division B. Toate meciurile vor fi transmise in direct de FIBA TV.  Baschetbalistul focșănean David Antonescu, unul dintre cele mai mari talente ale baschetului românesc, s-a transferat anul trecut în Spania în echipa U 18 a clubului Betis Sevilla.

Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești, Sala Polivalentă din Blejoi și Sala de Sport din Bucov, găzduiesc începând de vineri 29 iulie 2022 meciurile din cadrul FIBA U18 European Championship, Division B, cel mai mare eveniment baschetbalistic european organizat în acest an în România si care va avea la start 22 de echipe naționale.

După un amplu program de pregătire în țară, mixat și cu mai multe meciuri de verificare, naționala masculină de juniori a României a intrat deja în febra competițională, Vulturii urmând să evolueze în cadrul Grupei C, împotriva selecționatelor Slovaciei, Ungariei, Elveției, Portugaliei și Letoniei. Dupa ultimul meci de verificare câștigat miercuri seară 27 iulie 2022, în fața Suediei, scor 82-76, antrenorul principal Cătălin Tănase s-a decis, asupra numelor celor 12 baschetbaliști care vor reprezenta România în competiția continentală juvenilă, lista fiind omologata pe platforma FIBA:


2- TUDOR SOMACESCU

4- LUCA CARSTEA

7- DRAGOS LUNGU

8-DAVID PATRU

13-DAVID LAPUSTE

14- DAVID ANTONESCU (căpitan)

15- LORENZO DIACONESCU

17- BOGDAN CRET

24- ANDREI OINARU

32- DAVID BANICA

34- ALBERT STAN

77- RADU DUMITRU


Staff-ul tehnic este format din:

Catalin TANASE – antrenor principal

Catalin STEFANESCU – antrenor secund

Larisa TOMA – antrenor secund

Andrei DIACONU – fizioterapeut

Constantin IOAN – antrenor coordonator FRB

Conform FIBA, nationala U18 a Romaniei va juca dupa urmatorul program:

Romania – Slovacia (29.07.2022, ora 18:45)

Ungaria – Romania (30.07.2022, ora 18:00)

Romania – Letonia (31.07.2022, ora 18:00)

Elvetia – Romania (02.08.2022, ora 18:00)

Romania – Portugalia (03.08.2022, ora 18:00)


Toate meciurile din turneul continental sunt transmise in direct de FIBA TV.

Toate rezultatele, statisticile, inregistrarile meciurilor, clasamente si alte informatii sunt actualizate in timp real pe site-ul oficial al FIBA U18 European Championship, Division B, Ploiesti 2022 - vezi AICI

Text informații:​Federatia Romana de Baschet


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.