Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Contra va fi adus cu arcanul

Ziarul de Vrancea
4 nov 2013 341 vizualizări
Preşedintele FC Astra, Dinu Gheorghe, şi fostul preşedinte al CS Oţelul, Ion Ionică, au fost audiaţi ca martori, luni, în dosarul transferurilor de la Curtea de Apel Bucureşti, iar instanţa a emis mandate de aducere pe numele lui Cosmin Contra, Nicolae Badea, Sică Puşcoci şi Gheorghe Pecheanu.

La termenul de luni al dosarului, Dinu Gheorghe şi Ion Ionică au fost audiaţi ca martori, calitate în care ar fi trebuit să fie prezenţi în instanţă, la acelaşi termen, Cosmin Contra, Sică Puşcoci, Nicolae Badea şi Gheorghe Pecheanu. Aceştia, însă, nu au venit, astfel că instanţa a emis mandate de aducere pe numele lor şi o amendă contravenţională de 3.000 de lei pentru fiecare.În final, judecătoarea a dat un nou termen în acest dosar pentru 11 noiembrie.

Gimnaştii romani au caştigat Cupa Elveţiei

Echipa Romaniei, formată din gimnaştii Larisa Iordache şi Andrei Muntean, a caştigat duminică, la Zürich, Cupa Elveţiei, competiţie pentru echipe mixte. Cupa Elveţiei s-a desfăşurat cu preliminarii, semifinale şi finală, punctajul general fiind stabilit prin adunarea notelor fiecărui component al echipelor pană în finală, cand totul a pornit de la zero.  Echipa Romaniei s-a calificat în finală cu un punctaj total de 88.550 puncte, iar în ultimul act, s-a evoluat la cate un singur aparat, la alegere, Larisa Iordache obţinand nota 15.300 la barnă, iar Andrei Muntean 15.050 la paralele, pentru un total de 30.350 de puncte, cu care au caştigat Cupa Elveţiei. Pe locul secund s-a clasat echipa Germaniei, în componenţa Elisabeth Seitz şi Fabien Hambuchen (punctaj în finală de 29.900 puncte), iar pe locul trei cea a Elveţiei, formată din gimnaştii Giulia Steingrüber şi Claudio Capelli (29.900 puncte). La Cupa Elveţiei au participat 10 echipe mixte.

Cine ne fluieră prin Europa?

O brigadă din Portugalia, cu Olegario Benquerença la centru, va arbitra meciul dintre echipa Steaua şi formaţia elveţiană FC Basel, programat maine, la ora 21.45, la Basel, în etapa a IV-a a grupei E a Ligii Campionilor.  Meciul din grupa E a Ligii Europa dintre Pandurii Targu Jiu şi Fiorentina, care se va disputa joi,  de la ora 20.00, pe Cluj Arena, va fi condus de o brigadă din Grecia, în frunte cu Thassos Sideropoulos. În altă ordine de idei, romanul Cristian Balaj va conduce partida din grupa B a Ligii Europa dintre PSV Eindhoven şi Dinamo Zagreb.


Baschet romanesc în Europa

Echipele de baschet masculin BC Mureş, CSM Oradea şi Gaz Metan Mediaş vor debuta,astăzi,  în grupele FIBA Eurochallenge, iar formaţia feminină ACS Sepsi Sfantu Gheorghe va juca, maine, primul meci din grupele FIBA Eurocup. În Grupa B a FIBA Eurochalleng, CSM Oradea va juca în deplasare cu echipa maghiară Atomeru, într-o grupă din care mai fac parte echipa rusă Krasnîie Krîlia şi RH  Gaziantep (Turcia). Baschetbaliştii de la Gaz Metan vor juca, tot în deplasare, cu BC Kiev în grupa D, în care mai joacă Triumf Liuberţîi (Rusia) şi L-V Komend (Ungaria). Şi BC Mureş vor începe tot în deplasare, în grupa F, cu Ţmokii Minsk, grupa mai cuprinzand echipele Szolnoki Olaj (Ungaria) şi Rilski Sport (Bulgaria).  La feminin, ACS Sepsi Sfantu Gheorghe va juca în grupa C a FIBA Eurocup, a doua competiţie continentală, după Euroligă, cu Dinamo GUVD Novosibirsk (Rusia), Tarsus Spor Mersin (Turcia) şi BC Horizont Minsk (Belarus). ACS Sepsi va debuta în grupa C, miercuri, pe teren propriu, cu formaţia Tarsus Spor.

Un nou antrenor pentru Mutu

Directorul academiei de tineret a clubului AC Ajaccio, Christian Bracconi, a fost numit la conducerea interimară a echipei la care este legitimat şi atacantul Adrian Mutu, după demiterea italianului Fabrizio Ravanelli. Bracconi se va afla la conducerea tehnică cel puţin pană la pauza de iarnă, care începe la 23 decembrie, a anunţat preşedintele Alain Orsoni, pe contul său de Twitter. Tehnicianul echipei Ajaccio, Fabrizio Ravanelli, a fost demis după înfrangerea înregistrată de formaţia la care evoluează Adrian Mutu, sambătă, pe teren propriu, scor 1-3, în faţa grupării Valenciennes, în etapa a XII-a a campionatului Franţei. Tehnicianul italian în varstă de 44 de ani avea contract cu Ajaccio din această vară.

Kenyenii au cucerit New York

Sportivii kenyeni Geoffrey Mutai şi Priscah Jeptoo au caştigat, ieri, ediţia a 43-a a maratonului de la New York, la care au participat aproximativ 48.000 de sportivi din 115 ţări. Mutai a terminat proba în două ore, opt minute şi 24 de secunde, fiind urmat de ethiopianul Tsegaye Kebede şi de sud-africanul Lusapho April. La feminin, Priscah Jeptoo (2:25.07) a fost urmată de ethiopianca Bezunesh Deba şi de sportiva letonă Jelena Prokopcuka. Locul 13 în competiţia feminină a revenit americancei Adriana Pîrtea Nelson, născută în Romania şi devenită cetăţean american în 2011.


Höness la judecată

Preşedintele clubului Bayern München, Uli Höness, va fi judecat în luna martie pentru evaziune fiscală, a anunţat, ieri, înalta Curte din München. Uli Höness a fost pus sub acuzare pentru evaziune fiscală, în data de 30 iulie.  Presa germană a scris, în aprilie, că Höness ar fi ascuns sume mari de bani în Elveţia şi ar fi omis să plătească impozite de milioane de euro. Höness, în varstă de 61 de ani, a recunoscut că a făcut o mare greşeală şi a precizat că va încerca să o repare.

Înfrangere stropită cu sange

Pugilistul rus Magomed Abdulsalamov a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe creier pentru înlăturarea unui cheag de sange, la cateva ore după ce a fost învins, sambătă seară, la New York, de cubanezul Mike Perez, primul său eşec la profesionişti. Abdulsalamov a fost învins de Perez în zece runde. Boxerul în varstă de 32 de ani a fost transportat la spital pentru că avea o fractură de piramidă nazală şi o problemă la mana stangă. în urma investigaţiilor, s-a descoperit că are un cheag de sange pe creier. Cheagul a fost înlăturat chirurgical. Pugilistul se află acum în comă indusă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.