Sport

Campion în dizgraţie

Ziarul de Vrancea
4 nov 2013 401 vizualizări
Campionul olimpic la înot, Sun Yang, este extrem de criticat în China pentru că a condus fără permis şi a provocat un accident * el va sta şapte zile în detenţie

Inotătorul chinez Sun Yang, dublu campion olimpic, a fost condamnat la şapte zile de detenţie admnistrativă pentru că a condus fără permis. Sun îşi va ispăşi pedeapsa într-un centru de detenţie pentru cei care au săvarşit delicte minore. Acest centru este diferit de o închisoare. De asemenea, sportivul a fost amendat, însă suma nu a fost dată publicităţii. Sun Yang şi-a cerut scuze, luni, după ce a condus fără permis în week-end şi maşina în care se afla a fost lovită de un autobuz. Sun, care a obţinut medalia de aur în probele de 400 şi 1.500 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Londra, şi-a recunoscut greşeala, într-un mesaj postat pe reţeaua Weibo, echivalentul chinez al Twitter-ului. Automobilul Porsche Cayenne, pe care l-a condus Sun Yang, fusese împrumutat de sportiv de la un apropiat. Maşina a fost lovită din spate de un autobuz, în oraşul Hangzhou.
Accidentul a fost unul uşor, însă extrem de mediatizat în China, iar ulterior s-a descoperit că multiplul campion mondial a condus fără permis. Sun Yang, în varstă de 21 de ani, şi-a justificat fapta spunand că are "prea puţine cunoştinţe juridice" şi că este "foarte ocupat cu antrenamentele". Aceste declaraţii ale sale au atras criticile internauţilor. "Ai diplomă de grădiniţă, sau ce? Chiar şi elevii de şcoală primară ştiu că pentru a conduce îţi trebuie permis", a notat, ironic, un utilizator al Weibo. "Este o persoană publică. Cum îndrăzneşte să îşi ceară scuze după ce a făcut această greşeală cu bună ştiinţă, bătandu-şi joc de vieţile altora?", a scris altul. "Acest accident a avut un impact imens asupra societăţii şi publicului. Sunt extrem de dezolat şi mă voi gandi bine la ce am făcut", a notat Sun pe Weibo.  Codul rutier este per total prea puţin respectat în China, însă încălcările comise de personalităţi fac obiectul unor dezbateri largi pe internet.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.