Sport

Test înainte de infern

Ziarul de Vrancea
13 aug 2013 393 vizualizări
Romania - Slovacia, partidă amicală de fotbal, pe Arena Naţională, cu începere de la ora 21:00, transmisă în direct de Antena 1

Înaintea dublei decisive pentru calificarea la barajul care dă viza pentru Cupa  Mondială, cu Ungaria şi Turcia, tricolorii susţin un ultimi test, împotriva Slovaciei. Un meci important, fie prin prisma faptului că în anul de graţie 2013 tricolorii au susţinut un număr redus de partide: două oficiale (2-2 cu Ungaria la Budapesta şi 0-4 cu Olanda la Amsterdam, în preliminariile CM2014) şi două amicale (3-2 cu Australia la Malaga şi 4-0 cu Trinidad Tobago, la Bucureşti). Tricolorii întalnesc astăzi echipa Slovaciei care se pregăteşte şi ea pentru partidele din grupa de calificare, în care şansele sunt cam reduse. Faţă de anul 2010, cand echipa pregătită de Vladimir Weiss a avut o comportare remarcabilă la "Mondialul vuvuzelelor" (cand a eliminat Italia), Slovacia traversează acum o perioadă de declin. În prezent, formaţia antrenată acum de Jan Kozak, ocupă locul III în grupa de calificare G, în care a acumulat nouă puncte, cu şapte mai puţine decat Bosnia-Herţegovina şi cu patru faţă de Grecia. Ultimele rezultate au fost decepţionante: 1-1 în Liechstenstein, acelaşi rezultat obţinut pe terenul propriu din Zilina cu Lituania şi 0-1 cu Grecia, la Bratislava. În ultima partidă de verificare, elevii lui Kozak au remizat alb, la Zilina, cu Suedia.
Istoria întalnirilor cu slovacii are două perioade distincte. Prima, în perioada celui de-al doilea război mondial, cand a apărut sub protectoratul Germaniei naziste un stat independent slovac. Atunci, între anii 1941-1943 s-au disputat trei amicale, încheiate cu cate o victorie de fiecare parte şi o remiză. În perioada contemporantă, au fost şapte întalniri (patru oficiale) în care s-au înregistrat patru victorii romaneşti şi două remize, ultimul meci, disputat în 2005 în Cipru, încheindu-se cu scorul de 2-2.
Pentru acest meci, selecţionerul Victor Piţurcă a convocat 22 de jucători, surprinzand prin chemarea lui Latovlevici, neagreat pană acum, dar şi prin absenţa lui Bourceanu, din motive nebuloase. Totodată, selecţionerul şi-a încălcat propriile principii în cazul lui Marica, adus la lot deşi în moment nu are o echipă la care să joace. Trecut pe lista provizorie, Claudiu Keşeru - care a făcut ravagii prin liga secundă franceză, nu a rămas în lot. Piţurcă spune că meciul acesta trebuie caştigat, pentru a ne apropia de statutul de cap de serie la un eventual baraj pentru calificare.
La randul său, una dintre cele două vedete ale naţionalei lui Jan Kozak, fundaşul Martin Skrtel, s-a accidentat la ultimul meci al echipei sale, FC Liverpool şi a devenit incert. În schimb va juca play-maker-ul Marek Hamsik (Napoli), care devine cel mai periculos jucător slovac. Se aşteaptă debutul în echipa slovacă al argentinianului naturalizat David Depetris (Rizespor, Turcia), iar spectatorii romani îl vor putea revedea pe fundaşul Marian Cisovsky, care a jucat caţiva ani la Timişoara şi a avut cateva evoluţii spectaculoase la echipa sa, Viktoria Plzen. Partida Romania - Slovacia se dispută de la ora 21:00 şi va fi televizată de Antena 1.

Formaţiile probabile
Romania: Lobonţ - Măţel, Goian, Chiricheş, Latovlevici - Pintilii, Lazăr - Torje, Grozav, Tănase - Stancu.
Slovacia: Mucha - Breznanik, Cisovsky, Hubocan, Svento - Kucka, Depetris - Mak, Hamsik, Weiss - Jakubko




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.