Sport

Boala pe ţigani ajunge la UEFA

Ziarul de Vrancea
2 oct 2012 678 vizualizări
Rapid va depune un memoriu la forul continental vizavi de manifestările rasiste de la derbiul cu Steaua * nici managerul stelist Mihai Stoica, nici fostul crainic al stadionului, Gabi Safta, nu-şi recunosc greşelile

FC Rapid intenţionează să depună un memoriu la UEFA împotriva clubului Steaua în cazul de rasism de la derbiul de săptămana trecută, a declarat, ieri, preşedintele executiv al grupării giuleştene, Constantin Zotta, la ieşirea de la audierile care au avut loc la sediul CNCD. "Această întalnire la CNCD reprezintă de fapt un respect al nostru pentru această instituţie a statului. Reprezintă însă doar o etapă intermediară a demersurilor pe care noi le vom face. Nu e vorba de caştigarea la masa verde, meciul s-a disuputat pe teren şi încă o dată felicit echipa Steaua, care a jucat mai bine ca noi. Dar acest caz reprezintă o cu totul altă speţă. Mihai Stoica a negat acuzaţiile. Am vorbit cu el, ne cunoaştem, au fost argumente pro şi contra. Aşteptăm motivarea deciziei domnului preşedinte Asztalos şi vom merge mai departe. Nu mie trebuie să-şi ceară scuze. Vom vedea ce părere au UEFA şi alte organisme internaţionale", a declarat Zotta la ieşirea din sediul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării.
Oficialul rapidist a menţionat faptul că a depus spre analiză la CNCD mai multe probe incriminatorii pentru suporterii stelişti, pentru managerul general Mihai Stoica şi pentru fostul crainic al stadionului, Gabriel Safta: "Memoriul pe care l-am depus a fost analizat, aşteptăm în cateva zile să ni se dea un răspuns. Am venit cu probe suplimentare, evidente, care arată clar comportamentul rasist al suporterilor stelişti, al lui Gabi Safta şi a lui Mihai Stoica. Au fost mai multe probe, înregistrări video şi audio, anumite fotografii". Preşedintele CNCD, Asztalos Csaba Ferenc, a declarat, la finalul audierilor parţilor implicate în cazul de rasism de la derbiul Steaua-Rapid:  "Nu a recunoscut nimeni că a greşit. Liga Profesionistă de Fotbal şi FRF au puterea de a interveni drastic, să suspende terenul sau să oprească meciul în astfel de situaţii şi să sancţioneze mult mai drastic cluburile. şi desigur UEFA, pentru că ei patronează acest sport. Noi informăm UEFA cu orice faptă de discriminare care apare în domeniul fotbalului. Avem şi răspuns de la danşii şi vă pot spune că Romania şi cluburile din Romania sunt mult mai aspru monitorizate pe acest palier", a declarat Asztalos, care a menţionat că. maximul amenzii pe care o poate primi Steaua este de 8.000 de lei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.