Sport

Mozaic sportiv: Koczi este campion european

Ziarul de Vrancea
27 mai 2012 955 vizualizări
Gimnastul roman Flavius Koczi a cucerit, ieri, medalia de aur în proba de sărituri de la Campionatele Europene de la Montpellier (Franţa), cu un punctaj de 16.116.

Medalia de argint i-a revenit ucraineanului Igor Radivilov, cu 16.066, iar bronzul a fost cucerit de rusul Denis Abliazin, cu 16.062. Flavius a fost singurul gimnast roman calificat în finalele pe aparate. Flavius Koczi a mai cucerit medalia de bronz în concursul pe echipe, alături de Cristian Băţagă, Ovidiu Buidoşo, Vlad Cotună şi Marius Berbecar. Echipa Romaniei a înregistrat 261,319 de puncte.  Surprinzător, titlul european a revenit echipei Marii Britanii, înaintea echipei Rusiei, medaliată de argint. Alte două medalii au fost cucerite de gimnastul Daniel Rădeanu, în competiţia juniorilor, la sol şi sărituri.
Victorie mare pentru Marinescu
Pilotul Mihai Marinescu s-a clasat pe poziţia 1, sambătă, în prima cursă de pe circuitul Nürburgring (Germania), etapa a cincea a Campionatului FIA de Formula 2. Marinescu i-a devansat pe britanicul Luciano Bacheta şi pe elveţianul Christopher Zanella. "Mă bucur pentru această victorie. A fost o cursă OK  în care am tras cat am putut, mai ales că acum avem şi mai multe date referitoare la gradul de uzură al pneurilor. M-am bucurat enorm cand am auzit imnul Romaniei pe podium. Deşi sunt la a doua victorie în F2 simt că aceasta ar fi prima. A fost pentru prima dată cand s-a intonat imnul în acest campionat", a spus Marinescu, care a obţinut prima sa victorie în Formula 2, anul trecut, la Monza.

Aur Corina, argint Alina


Sportiva Corina Căprioriu a caştigat, sambătă, medalia de aur la categoria 57 de kilograme, iar Alina Dumitru pe cea de argint, la 48 de kilograme, la Grand Slam de judo de la Moscova.  Pană la medalia de aur, sportiva antrenată de Florin Bercean le-a învins pe Camila Minakawa (Brazilia), Ekaterina Valkova (Rusia) şi în finală pe judoka din Armenia, Janna Stankevici. La categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru a bifat succese în faţa rusoaicei Rada Abdrahmanova şi a belgienei Charline Van Snick, pentru ca în finală să cedeze în faţa braziliencei Sarah Menezes. Grand Slam Moscova a pus la bătaie premii totale în valoare de 154.000 de dolari. La start s-au aflat 165 de sportivi, din 34 de ţări.


Super-Mario pe Gruia


Portarul portughez Mario Felgueiras, care a evoluat ultima dată sub formă de împrumut la FC Braşov, a semnat un contract pe patru ani cu CFR Cluj, după ce gruparea din Liga I şi Sporting Braga s-au înţeles asupra transferului definitiv al său. Felgueiras a fost singurul jucător din cadrul Ligii I care a fost integralist în toate cele 34 de partide disputate de fosta sa echipă. "Super Mario" (poreclă inspirată suporterilor braşoveni de cea a germanului Gomez) a jucat un total de 3060 de minute în ediția de campionat 2011/2012.  El a evoluat şi entru naţionala U20 a Portugaliei de 12 ori (în perioada 2005-2006).


Barcelona a caştigat Cupa Spaniei


Formaţia FC Barcelona a caştigat pentru a 26-a oară în istorie Cupa Regelui Spaniei, după ce a învins, pe arena Vicente Calderon din Madrid, echipa Athletic Bilbao, scor 3-0 (3-0), în finala competiţiei. Golurile au fost marcate de Pedro (‘3, ’24) şi Messi (’20).   Acesta a fost ultimul meci al tehnicianului Josep Guardiola la FC Barcelona, el urmand să fie înlocuit de Tito Vilanova. Sub conducerea lui Guardiola, FC Barcelona obţinut 14 trofee.
Victorie pentru poloiştii juniori
Naţionala de polo juniori under 19 a Romaniei a obţinut sambătă, la Porto, prima victorie din preliminariile Campionatului European din 2012, în faţa echipei Portugaliei, scor 19-8. Principalul marcator al echipei tricolore a fost Dragomirescu, cu 4 goluri. În cel-de al doilea meci al zilei, Slovacia a învins Slovenia, cu scorul de 10-5. După două etape, Slovacia conduce clasamentul, cu 6 puncte, urmată de Romania, cu 3, Slovenia şi Portugalia, cu cate 1 punct. Naţionala Romaniei, antrenată de Viorel Rus, va juca  ultima partidă, cu Slovenia. Primele două clasate se vor califica la turneul final al CE din acest an, care va avea loc în Franţa.

Loeb, lider la raliuri


Pilotul francez Sebastien Loeb (Citroen DS3) a caştigat, ieri, Raliul Acropole, a şasea etapă a Campionatului Mondial, devansandu-l pe coechipierul său, finlandezul Mikko Hirvonen. Loeb a reuşit al 71-lea succes din carieră şi al treilea în Grecia, după victoriile din 2005 şi 2008. Pe locul al treilea în Raliul Acropole a venit finlandezul Jari-Matti Latvala (Ford Fiesta). În clasamentul piloţilor conduce Sebastien Loeb, cu 119 puncte, fiind urmat de Mikko Hirvonen, cu 89 de puncte, şi norvegianul Mads Ostberg, cu 80 de puncte.
Fabianski s-a rupt
Portarul polonez Lukasz Fabianski nu va juca la Campionatul European pe care ţara sa îl va organiza în colaborare cu Ucraina, din cauza unei accidentări suferite la spate, a anunţat, sambătă, site-ul oficial al UEFA. Fabianski s-a accidentat în timpul antrenamentului de joi. "Ce pot să spun? E aceeaşi accidentare la spate pe care am suferit-o şi în ianuarie 2011. Voi mai face şi alte examene, dar sper să nu fie ceva grav", a declarat Fabianski. Lukasz Fabianski, în varstă de 27 de ani, va fi înlocuit în naţionala Poloniei pentru turneul final cu portarul formaţiei RC Genk, Grzegorz Sandomierski. Polonia va juca la Euro-2012 în grupa A, alături de Rusia, Cehia şi Grecia.

..............


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.