Sport

Messi îşi face de cap

Ziarul de Vrancea
21 mar 2012 667 vizualizări
înscriind trei goluri în partida Barcelona - Granada, scor 5-3, argentinianul a devenit cel mai bun marcator din istoria echipei gazdă şi l-a depăşit pe Ronaldo în fruntea marcatorilor din Spania * Juventus şi Borussia au ajuns în finale de cupă, iar Marseille a fost eliminată de o echipă din liga a treia

Lionel Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria FC Barcelona, după ce a înscris de trei ori în meciul cu formaţia Granada, reuşind să ajungă astfel la 234 de reuşite în carieră şi să-l depăşească şi pe Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu 34 de goluri în La Liga, în acest sezon. Partida de pe stadionul “Nou Camp” s-a încheiat, după un meci extrem de spectaculos, cu scorul de 5-3 pentru gazde. Barcelona a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Xavi (‘4) şi Messi (’17), însă oaspeţii au reuşit să egaleze prin Mainz (’55) şi Siqueira (’62 - penalty). Catalanii s-au înfuriat şi au marcat de trei ori: Messi (’68), Tello (’82) şi din nou Messi (’86). În penultimul minut, Daniel Alves a fost eliminat, Granada a primit penalty şi Siqueira a stabilit scorul final. Partida de pe “Nou Camp” a contat pentru etapa a XXIX din “Primera Division”.
* Juventus Torino este prima finalistă a Cupei Italiei, după ce a eliminat, în semifinale, pe marea sa rivală în campionat, AC Milan. În tur, torinezii au cîştigat cu 2-1 chiar în fief-ul echipei milaneze. Pe noul stadion din Torino, Del Piero a deschis scorul în min. 28, dar oaspeţii au dominat repriza secundă, reuşind să anihileze avantajul juventinilor din tur, golurile fiind marcate de Mesbah (’51) şi Maxi Lopez (’81). În prelungiri, muntenegreanul Vucinic a egalat scotul partidei (’96) şi a adus calificarea “Bătrînei Doamne”, care va întîlni în finală învingătoarea partidei Napoli – Siena (în tur, 1-2).
* Şi Cupa Germaniei şi-a desemnat o finalistă, este vorba de liderul Bundesligii, Borussia Dortmund, care a avut serioase bătăi de cap pe teren propriu cu echipa de ligă secundă Greuther Fürth, pe care a învins-o în ultimul minut al prelungirilor, prin golul lui Gundogan. Cealaltă finalistă se decide între Borussia Mönchengladbach şi Bayern München.
*  Echipa Olympique Marseille a ratat calificarea în semifinalele Cupei Franţei, după ce a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 2-3 după prelungiri, de formaţia Quevilly, din liga a treia. La sfîrşitul celor 90 de minute, scorul era 1-1, gazdele deschizînd tabela prin Valéro (‘6). Rémy a egalat în min. 85. Meciul s-a decis în repriza a doua a prelungirilor. Mai întîi, Quevilly a marcat prin Ayina (‘111), Rémy a egalat pentru a doua oară în minutul următor şi acelaşi Ayina a punctat decisiv cu trei minute înainte de final.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.