Sport

Sîntem o forţă în minifotbal

Ziarul de Vrancea
20 mar 2012 459 vizualizări
Romanul Răzvan Burleanu candidează la preşedinţia Federaţiei Europene,î într-o reuniune care va avea loc la Praga, la sfîrşitul săptămînii

Preşedintele Federaţiei de Minifotbal din Romania, Răzvan Burleanu, candidează pentru preşedinţia noului organism de conducere a minifotbalului pe plan european, în cadrul unei reuniuni care va avea loc în acest week-end în Cehia.Primul Comitet Executiv al Federaţiei Europene de Minifotbal va avea în componenţă şapte membri. "Semnarea acordului de la Praga reprezintă un moment istoric pentru Romania, dar şi pentru întregul continent. Am agreat ideea uniunii pentru a avea o forţă considerabilă. Aşa cum în urmă cu peste 50 de ani se puneau bazele Uniunii Europene, astăzi aceleaşi valori şi principii le împărtăşim cu toţii în ceea ce va reprezenta Federaţia Europeană de Minifotbal. Am ales Praga pentru semnarea acestui act de fondare pentru că Cehia reprezintă un model al minifotbalului european, avînd peste 70.000 de jucători legitimaţi. De asemenea, a contat enorm factorul psihologic. Praga reprezintă un spaţiu cu o încărcătură emoţională deosebită. ţările semnatare ale acestui protocol n-au uitat importanţa istorică a «Primăverii de la Praga» şi, în consecinţă, au ales să continue fenomenul şi în domeniul sportului. înfiinţarea Federaţiei Europene constituie cel mai amplu proiect destinat dezvoltării sportului de masă pe continent, după căderea comunismului", a declarat Răzvan Burleanu.
Minifotbalul va trece astfel într-o altă dimensiune. Ţările semnatare ale actului fondator al Federaţiei Europene de Minifotbal - Cehia, Bulgaria, Cipru, Croaţia, Grecia, Israel, Italia, Kazahstan, Luxemburg, Polonia, Slovacia, Slovenia, R. Moldova, Marea Britanie şi Romania - au înţeles rapid că succesul enorm la care a ajuns minifotbalul trebuie concretizat şi la nivel administrativ. În prezent, peste 500.000 de europeni practică minifotbalul într-un cadru organizat, jucat după aceleaşi reguli, principii şi valori, exclusiv din plăcerea practicării acestui sport.Deşi ţările din vestul Europei au o tradiţie mai îndelungată în ceea ce priveşte organizarea minifotbalului şi, implicit, numărul de jucători participanţi, Romania este un model pentru întreaga Europă prin valoare, seriozitate, consecvenţă şi dezvoltare rapidă a acestui sport demarat la nivel naţional în 2007. Astfel, Federaţia din Romania organizează campionate de minifotbal în 36 de judeţe, pentru un număr de peste 30.000 de jucători amatori. Explozia fenomenului minifotbal în ţara noastră are ca dovadă şi cele două titluri europene cîştigate de echipa naţională a Romaniei în 2010, la Bratislava, şi în 2011, la Tulcea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.