Sport

Sport pe o coloană:Trei olteni la DNA

Ziarul de Vrancea
2 mar 2012 631 vizualizări
Fotbaliştii Florin Costea, Ovidiu Dănănae şi Andrei Prepeliţă au sosit, ieri dimineaţă, la sediul DNA pentru a fi audiaţi de procurorii anticorupţie în dosarul excluderii Universităţii Craiova.

Cei trei fotbalişti au mai fost chemaţi la DNA de două ori, în ianuarie şi în februarie, dar nu s-au prezentat atunci, aflîndu-se în cantonament cu Steaua.  Federaţia Romană de Fotbal (FRF) şi Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) sînt învinuite de procurorii DNA în dosarul excluderii Universităţii Craiova, alături de preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi membri ai Comitetului Executiv al FRF. Aceştia sînt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru.


Băieţii, pe urmele fetelor


Echipa de volei masculin Tomis Constanţa a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1 (25-20, 25-21, 18-25, 25-16), formaţia israeliană Maccabi Tel Aviv, în manşa retur a sferturilor de finală ale Challenge Cup.  În tur, Tomis s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 3-0.  În semifinalele Challenge Cup, echipa constănţeană se va confrunta cu polonezii de la Politehnika Varşovia, meciul tur fiind programat peste două săptămîni, pe terenul celor de la Tomis. Şi echipa feminină de la Tomis Constanţa s-a calificat, joi, în semifinalele Cupei CEV, după victoria cu 3-1, obţinută în deplasare, cu rusoaicele de la Kuban Krasnodar.

Bagiu, un an cu suspendare


Fostul director executiv al "Universităţii" Cluj Sorin Bagiu, care fusese judecat pentru evaziune fiscală, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la un an de închisoare cu suspendare şi la plata, alături de FC Universitatea Cluj, a 482.410 lei despăgubiri civile, sentinţa fiind definitivă. Purtătorul de cuvînt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat, ieri, corespondentului MEDIAFAX că instanţa a admis, joi, recursul formulat de Bagiu şi de FC Universitatea Cluj împotriva unei sentinţe a Judecătoriei Cluj, ce îl condamnase pe fostul director executiv al clubului de fotbal la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare şi la plata a sumei de 1.288.288 de lei şi a dobînzii legale începînd cu data săvîrşirii faptei, către Direcţia Generală a Finanţelor Publice Cluj. Sorin Bagiu a fost condamnat în 23 iunie 2011 de Judecătoria Cluj pentru evaziune fiscală, după aproape patru ani de proces.

Ucis de blaturi


Directorul sportiv al unui club din a doua ligă ungară, Robert Kutasi, în vîrstă de 47 de ani, s-a sinucis, joi, ca urmare a unui scandal privind mai multe meciuri trucate, a anunţat gruparea Rakospalotai EAC. Robert Kutasi s-a aruncat de la fereasta unui imobil din Budapesta. Şase jucători ai echipei Rakospalotai EAC au fost arestaţi recent în legătură cu un caz privind opt meciuri trucate, disputate în perioada 2007-2009. în total, 19 persoane sînt suspectate de Parchet. Fotbaliştii ar fi primit între 500 şi 2.500 de euro pentru fiecare meci trucat.Robert Kutasi era cunoscut pentru lupta sa împotriva trucării meciurilor şi, înainte de a se sinucide, a acordat un interviu cotidianului Nemzeti Sport, în care s-a declarat extrem de afectat de scandal. "Viaţa mea este terminată. Tot rezultatul luptei mele s-a irosit. M-am afundat în mizeria clubului pentru care muncesc, oamenii în care aveam încredere m-au distrus. Acum realizez că am fost învins", a spus Kutasi în Nemzeti Sport.


“Girafa” a căzut pe scări


Jackie Charlton (76 de ani), fostă glorie a fotbalului englez, campion mondial în 1966, va fi operat la un şold, deoarece a suferit o fractură căzînd pe scări în locuinţa sa, a anunţat Daily Mirror. Poreclit “Girafa”, Fostul fotbalist, care a jucat întreaga carieră la Leeds United (1952-1973), a activat ca antrenor la Middlesbrough (1973-1977), Sheffield Wednesday (1977-1983), Newcastle United (1984-1985) şi la naţionala Irlandei (1986-1996). În urmă cu mai puţin de o lună, fratele său Bobby, cu doi ani mai mic decît el, a fost operat pentru înlăturarea unui calcul biliar.

Un portorican, şef la Tribunalul Olimpic


Judecătorul portorican Juan R. Torruella se va afla la conducerea Tribunalului de Arbitraj Sportiv al Jocurilor Olimpice de la Londra, a anunţat Comitetul Olimpic din Porto Rico (PROC). "Sîntem extrem de mîndri că un portorican a fost ales pentru a conduce Tribunalul de Arbitraj al Jocurilor Olimpice de la Londra", a declarat preşedintele PROC, David Bernier, într-o conferinţă de presă.Juan R. Torruella a participat la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice (Tokyo-1964, Mexico-1968, München-1972, Montreal-1976), la yahting, şi a fost preşedintele Tribunalului de Arbitraj Sportiv al JO de iarnă de la Vancouver (2010). De asemenea, Torruella a fost copreşedinte la JO de la Beijing, din 2008. "Tribunalul se va deschide cu zece zile înainte de începerea JO şi va funcţiona pînă la începerea ceremoniei de închidere a competiţiei. Este ca un al doilea Tribunal de Arbitraj Sportiv mondial", a declarat Torruella.


Glumă cu consecinţe


Reprezentativa Belgiei a revenit, joi, la Zaventem, cu o întîrziere de jumătate de oră faţă de programul anunţat iniţial, după ce avionul care i-a transportat pe fotbalişti a decolat mai tîrziu de pe aeroportul Heraklion din cauza unei glume a jucătorului Eden Hazard. Jucătorul a ascuns ceasul colegului său din naţională, Nacer Chadli, un Cartier în valoare de 7.000 de euro.La controlul bagajelor, Chadli a observat că îi lipseşte ceasul. Imediat, el a căutat în zonă, în geanta sa şi în cele ale altor jucători. La iniţiativa lui Moussa Dembele, ultimii fotbalişti (Nainggolan, Vertonghen) care se aflau la rînd au refuzat să se urce în avion, cerînd să li se arate imaginile surprinse de camerele de securitate. Agenţii de pază au spus că este imposibil ca respectivul ceas să fi fost furat, dar fotbaliştii care încă nu se îmbarcaseră în avion au început să ridice tonul. Incertitudinea a continuat pînă cînd din avion a venit vestea că totul a fost o glumă a lui Hazard. Naţionala Belgiei a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu Grecia, într-un meci amical, golul belgienilor fiind înscris chiar de Chadli.


Barrichello trece la Indy


Pilotul brazilian Rubens Barrichello va concura, în 2012, în Indycar, pentru echipa KV Racing Technology, după 19 sezoane consecutive în care a "alergat" în Formula 1, cîştigînd 11 curse, nouă pentru scuderia Ferrari şi două pentru Brawn GP. "Îmi place ideea că voi fi un debutant pentru că mă face să mă simt tînăr", a spus Barrichello, în vîrsă de 39 de ani. Rubens Barrichello a concurat ultima dată în Marele Circ pentru echipa Williams, însă contractul său nu a fost prelungit la finalul anului trecut. Brazilianul a luat startul în 322 de curse de Formula 1 între 1993 şi 2011, un record în această clasă automobilistică, ca pilot al echipelor Jordan Stewart, Ferrari, Honda, Brawn GP şi Williams, urcînd de 68 de ori pe podium. Cele mai bune sezoane ale sale au fost în 2002 şi 2004, cînd a terminat pe locul doi în clasamentul Campionatului Mondial, după coechipierul său de la Ferrari, Michael Schumacher. În competiţia americană, Barrichello va lua startul în 16 etape, incluzînd celebra cursă Indy500 de pe ovalul de la Indianapolis.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.