Sport

Copos se ia după Porumboiu

Ziarul de Vrancea
22 dec 2011 824 vizualizări
Patronul giuleştean spune că se va retrage de la Rapid, cedîndu-şi acţiunile pentru un leu Omul de afaceri George Copos, a anunţat pe blogul său că a hotărît să se retragă de la Rapid, fiind dispus să cedeze cota sa de 99,97 la sută din acţiunile clubului pentru un leu, în urma scndalului izbucnit în legătură cu partida FC Vaslui - Rapid.

"Ieri mi-a fost dat să văd ceea ce nu îmi aduc aminte să fi văzut vreodată: un meci al Rapidului care a început într-o atmosferă de suspiciune, generată de acuze nicicum dovedite şi care s-a arătat în final a fi condimentat cu toate nelegiuirile care pot exista într-un joc de fotbal, produse de un arbitraj care îşi propune să distrugă spectacolul: de la eliminări absolut gratuite (Deac) pînă la penaltiul evident, dar neacordat (Teixeira). Ceea ce am văzut aseară la meciul Vaslui – Rapid este o întîmplare din altă lume, care nu e a mea şi în care nu mă mai regăsesc. Nu mă mai ţin nervii să cred că practic un anume sport care, de fapt, este un altul, cu reguli pe care nu le cunosc. Pentru mine personal relaţia afectivă cu fotbalul s-a încheiat aseară. Am hotărît să mă retrag de la Rapid. Anunţ public că sînt gata să cedez participaţia mea de 99,97% la acest club, contra sumei de 1 LEU, oricărei persoane care este dispusă să preia acţiunile şi finanţarea Rapidului", a scris Copos pe blogul său.
El le-a mulţumit antrenorilor şi jucătorilor pentru faptul că echipa se află într-un dintre cele mai faste perioade din istoria sa şi a promis că va rămîne "cu sufletul" alături de acest club.

Copos a revenit spunînd că decizia sa rămîne irevocabilă şi definitivă.

Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, susţine că jucătorii echipei sale, Lucian Sînmărtean, Nemanja Milisavljevic şi Jivko Milanov au fost sunaţi de preşedintele executiv al FC Rapid, Constantin Zotta, înaintea meciului direct, promiţîndu-le transferuri la gruparea giuleşteană şi la echipe din Rusia. Conducerea FC Vaslui a sesizat comisiile LPF şi a menţionat şi în raportul observatorului jocului de marţi seara această tentativă de corupţie. Porumboiu îşi acuză proprii jucători de blat şi solicită victoria la masa verde cu 3-0 a partidei cu Rapid, precum şi retrogradarea formaţiei giuleştene.În urma acestui scandal, Adrian Porumboiu a anunţat că intenţionează să se retragă de la FC Vaslui, afirmînd că va ceda formaţia gratis Consiliului Local.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.