Sport

Coloana de stiri sportive: Fără medalii

Ziarul de Vrancea
13 oct 2011 798 vizualizări
Gimnastele romane rămîn în continuare fără medalii la Campionatele Mondiale de la Tokyo

În finala de individual compus, Ana Porgras s-a clasat pe locul VI, iar Raluca Haidu, pe locul 18. Ana a avut o evoluţie mulţumitoare la bîrnă (15.100), fiind notată cu 14.133 la paralele, cu 14.100 la sărituri şi cu 13.966 la sol. Tot bîrna a fost aparatul preferat şi pentru Raluca, unde a primit nota 14.416. În rest, romanca a fost notată cu 13.556 la sol, 13.466 la sărituri şi 13.366 la paralele.  Titlul mondial a revenit sportivei americane Jordyn Wieber (59.832), urmată pe podium de rusoaica Viktoria Komova (59.349) şi de chinezoaica Yao Jinnan (58.598). În finală au participat 24 de gimnaste, din 16 ţări. În competiţia feminină mai sînt programate finalele pe aparate, în care Romania va avea reprezentante la bîrnă - Cătălina Ponor şi Amelia Racea -  respectiv sol - Diana Bulimar.

Se citesc probele


Procurorii DNA au finalizat ancheta în dosarul în care sînt arestaţi fostul şef al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea, astfel că cei doi, precum şi alte trei persoane cercetate în acest caz, au studiat, ieri, probele adunate în cursul urmăririi penale. Avocatul unuia dintre inculpaţi a declarat la DNA, pentru MEDIAFAX, că ancheta în acest dosar a fost finalizată, iar procurorii i-au chemat pe cei doi inculpaţi şi pe alţi trei învinuiţi la sediul instituţiei pentru a le prezenta materialul de urmărire penală. Astfel, au fost aduşi la DNA, Vasile Avram şi Sorin Ţerbea, ambii arestaţi preventiv în acest dosar, fiind chemaţi şi alţi trei învinuiţi, respectiv fostul apărător al lui Avram, Adrian Penciu, recepţionerul de la Hotelul President din Tîrgu Mureş - hotel deţinut de Ţerbea, precum şi pilotul elicopterului,  Nicolae Iacobescu. După etapa prezentării materialului de urmărire penală procurorii anticropţie vor redacta rechizitoriul care va fi ataşat dosarului care va fi trimis Curţii de Apel Bucureşti pentru judecare.


Crăciunescu a intrat în pîine


Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că s-a aprobat în şedinţa Comitetului Executiv numirea în fruntea Comisiei Centrale a Arbitrilor a lui Ion Crăciunescu, care va conduce acest for pînă în 2014.  El a menţionat că Ion Crăciunescu a renunţat la funcţia de preşedinte pe care o avea la clubul Chindia Tîrgovişte.  Crăciunescu, care acum îl înlocuieşte pe Vasile Avram, a mai condus CCA în perioada iunie 2003 - octombrie 2005. Mircea Sandu l-a îndepărtat atunci pe Crăciunescu de la conducerea CCA, după ce fostul arbitru l-a susţinut pe Gheorghe Popescu la alegerile pentru preşedinţia FRF din 21 noiembrie.

Sorana revine în forţă


Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 78 în clasamentul WTA, a învins-o, ieri, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-4, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 4, calificîndu-se în sferturile de finală ale turneului de la Linz, cu premii de 220.000 de dolari. Cîrstea, jucătoare venită din calificări s-a impus într-un meci care a durat două ore. În sferturi, Cîrstea o va întîlni pe sportiva cehă Lucie Safarova (27 WTA), care a dispus cu 6-4, 6-2 de italianca Alberta Brianti (74).


Interes mare pentru United


Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, joi, că interesul suporterilor pentru meciul cu Manchester United, din grupele Ligii Campionilor, este mult mai mare decît la partida cu Benfica, acest fapt datorîndu-se numelui. "Sper să nu se repete povestea de la meciul cu Benfica, atunci cînd se anunţau vînzări de spuneai că nu mai încăpem în stadion şi apoi am dat mîna între noi toţi cei prezenţi. E clar însă că interesul este mult mai mare şi acest interes este dat de numele adversarei, Manchester United. Va fi probabil o altă reţetă, ca un exemplu pot spune că nu mai este nici o o lojă liberă, iar la VIP mai sînt puţine bilete. Extrapolînd la tot stadionul, e clar că este un interes mult mai mare decît la meciul cu Benfica", a spus Stan.


Fink a părăsit Basel


Germanul Thorsten Fink, antrenor din 2009 la FC Basel, adversara formaţiei Oţelul Galaţi în Liga Campionilor, a declarat, ieri, că va prelua începînd de săptămîna viitoare echipa SV Hamburg, care ocupă ultimul loc în Bundesliga. "Totul s-a petrecut foarte repede. Luni voi fi la Hamburg", declarat Fink, pentru postul german de televiziune Sport 1. Thorsten Fink avea contract pînă în 2013 cu gruparea elveţiană. După demiterea germanului Michael Oenning în luna septembrie, antrenor interimar la Hamburg a fost numit argentinianul Rodolfo Cardoso. La meciul de duminică, cu Freiburg, pe banca tehnică va sta danezul Frank Arnesen, care este director sportiv la gruparea germană, deoarece Cardoso nu are licenţă de antrenor.  FC Basel este adversara Oţelului în grupa C a Ligii Campionilor, alături de formaţiile Manchester United şi Benfica Lisabona.


A murit Vlase Oprea


Federaţia Romană de Handbal a anunţat, ieri, decesul antrenorului Vlase Oprea, considerat cel mai mare tehnician al handbalului masculin romanesc, cel care a adus prima medalie mondială pentru naţionala masculină. Vlase Oprea, unul din întemeietorii handbalului masculin din ţara noastră, a decedat la vîrsta de 84 de ani. El a obţinut prima medalie mondială de aur, cu naţionala de seniori, la Campionatul Mondial din 1961 şi a repetat sucesul în anii 1970 şi 1974. în 1965, tehnicianul avea să contribuie la o nouă premieră în handbalul romanesc, cucerind prima Cupă a Campionilor Europeni cu echipa sa de club, Dinamo Bucureşti.  Oficialii FR Handbal au precizat că funeraliile vor avea loc sîmbătă, la Cimitirul Sf. Vineri, din Bucureşti.

Transfer de marcă la CSM


Echipa de volei de feminin CSM Ecorec Bucureşti a transferat-o pe jucătoarea Ekaterina Skrabatun (Belarus, 24 de ani, 1,95 m), care a mai jucat pentru Atlant Baranovici (Belarus), VBC Biel-Bienne (Elveţia), Volero Zürich (Elveţia) şi Dinamo Kazan (Rusia). "Sîntem bucuroşi că am reuşit să o aducem pe Ekaterina, care va umple golul pe care îl aveam în zona patru. În acest moment putem spune că avem echipa completă, cu toate că s-ar putea să mai aducem o jucătoare", a declarat pentru site-ul handbalvolei.ro, antrenorul bucureştencelor, Marian Constantin. Skrabatun nu va evolua pentru bucureştence în Cupa Romaniei, în schimb este foarte posibil ca în prima etapă cu Ştiinţa Bacău, antrenorii bucureşteni să poată conta pe noua jucătoare

Plîngere împotriva lui Maradona


Fostul selecţioner al al naţionalei Argentinei, Sergio Batista, a depus o plîngere împotriva predecesorului său Diego Armando Maradona, care l-a acuzat că a primit favoruri pentru a convoca la lot anumiţi jucători. Avocatul lui Batista, Zenon Ceballos, a arătat în plîngerea depusă şi transmisă presei că Maradona i-a adus "un prejudiciu moral important" clientului său şi a cerut o amendă de 20.000 de pesos (3.450 de euro) pentru actualul tehnician al formaţiei Al-Wasl din Emiratele Arabe Unite. Maradona, care a părăsit naţionala Argentinei în iulie 2010 după înfrîngerea în faţa Germaniei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, a afirmat, în septembrie, că Batista a primit bani pentru a selecţiona anumiţi jucători. Sergio Batista şi Diego Maradona au fost coechipieri în echipa naţională a Argentinei care a cucerit titlul mondial în 1986.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.