Sport

“Boxerii nu trebuie să sufere”

Ziarul de Vrancea
27 sep 2011 513 vizualizări
* susţine Jacques Rogge, preşedintele CIO, în privinţa conflictului dintre Federaţia Romană de Box şi AIBA Preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, prilejuită de inaugurarea noului sediu al COSR, că nu ar trebui ca pugiliştii romani să sufere din cauza conflictului dintre FR Box şi AIBA, şi că aceştia ar trebui să meargă la JO-2012.

"Cred şi am înţeles că domnul Morariu a găsit o soluţie ca pugiliştii romani care se vor califica la Jocurile Olimpice să ia parte la competiţie, chiar dacă Federaţia Romană de Box a fost dezafiliată. Sportivii nu ar trebui să sufere. Aceasta este o dispută între o federaţie internaţională şi una naţională", a spus Rogge. Belgianul a mai afirmat că a solicitat postului britanic BBC să îi transmită dovezile prezentate în emisiunea Newsnight, potrivit cărora milioane de dolari proveniţi din Azerbaidjan au fost viraţi în contul World Boxing Series, ligă susţinută de AIBA, pentru ca sportivii azeri să obţină două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Londra. "Am solicitat BBC să ne dea dovezile pentru acuzele aduse. Ne vom uita pe ele, dar în acelaşi timp AIBA a lansat o anchetă. Vom urmări îndeaproape cazul", a adăugat Rogge.
La rîndul său, preşedintele COSR, Octavian Morariu, a menţionat că sportivii romani vor participa la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, chiar dacă decizia excluderii FR Box din AIBA va fi irevocabilă. "Federaţia a fost dezafiliată de Adunarea Generală a AIBA. Dezafilierea este definitivă, dar AIBA a spus că va respecta deciziile TAS. Am reuşit să găsesc înţelegere la domnul Woo, astfel încît sportivii să participe la competiţii sub însemnele AIBA, dar să aibă Romania pe piept. Am ţinut foarte mult la lucrul ăsta. Avem mandat de la AIBA să încadrăm în delegaţia Romaniei lotul de box. Lucrul cel mai important e ce se întîmplă cu sportivii, vreau să rămîn deasupra discuţiilor între structuri. Sînt sportivi care muncesc de ani de zile pentru Londra, care şi-au pus speranţe de viaţă şi nimeni nu are dreptul sub nici o formă să le interzică asta", a precizat Morariu.


Andreiana la primul hop


După ce, în prima zi a Campionatelor Mondiale de box de la Baku, Ştefan Caşlarov a fost eliminat la categoria 49 kg, ieri delegaţia Romaniei a salutat prima victorie. La 56 kg, Răzvan Andreiana l-a învins clar pe Dmitrijs Gutmans (Letonia), decizie 17-6. El va avea în faza următoare un adversar foarte puternic, Luke Campbell (Anglia), campionul european din 2008, care a dispus (decizie, 17-7) de reprezentantul Azerbaidjanului, Rahim Najafov, favorit nr. 8.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.