Sport

Bîjbîind după o remiză

Ziarul de Vrancea
26 sep 2011 612 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, Oţelul Galaţi - Benfica Lisabona, în grupa C a Ligii Campionilor, meci transmis de TVR 1

Astăzi, Arena Naţională găzduieşte al doilea meci din scurta ei istorie şi, conform supervizorului UEFA, Richard Hayden, gazonul nou-instalat este “OK”. De data aceasta, însă, nu joacă echipa naţională ci reprezentanta Romaniei în Liga Campionilor, Oţelul Galaţi. Adversarul este la fel de puternic ca şi naţionala Franţei, formaţia portugheză Benfica Lisabona, o “piază rea” pentru echipele romaneşti chiar şi atunci cînd Romania însemna mult mai mult pe plan internaţional. Pînă acum, echipele noastre n-au reuşit să elimine Benfica şi ocazii au fost destule, încă din semifinala Cupei UEFA din 1983, cu Universitatea Craiova. Cel mai aproape a fost Dinamo, în 1999, cînd chiar a cîştigat la Lisabona (vă mai amintiţi golul lui Vali Năstase care i-a îndoit mîinile portarului german Enke?), dar a pierdut într-o “mocirlă” de teren la Bucureşti, cu 0-2.  Este greu de crezut că tradiţia asta va fi ruptă de o echipă ca Oţelul, mult lăudată în primăvară cînd a cîştigat un campionat prăpădit, dar, iată că acum se poticneşte în următorul, nemaireuşind să învingă formaţii precum Concordia Chiajna şi CS Mioveni. Deşi posedă jucători ofensivi de luat în seamnă (Antal, Buş, Pena, Paraschiv), echipa gălăţeană este, practic, împiedicată în stilul ermetic al lui Dorinel Munteanu şi nu găseşte calea spre poartă. Probleme sînt destule la gruparea de pe Dunăre, şi administrative (vezi “concediul” şefului Marius Stan) şi de exprimare în teren, dar şi de lot. Fundaşul stînga Adrian Sălăgeanu, titular indiscutabil, a văzut “roşu” în faţa ochilor la Basel şi va fi suspendat. Iar fundaşul Rîpă revine de-abia acum la echipă, după ce a fost menajat în urma unei accidentări în ultimele două meciuri oficiale.
“Sport Club Lisboa e Benfica” (denumirea completă a clubului lusitan) se află într-o perioadă excelentă. În campionat, duce în tandem lupta cu Porto, pentru titlu, cele două echipe remizînd în ultimul meci chiar pe teritoriul ostil Benficăi.  Iar jucători ca brazilianul Luisão, paraguayanul Oscar Cardozo, Garay şi Nolito sînt bine cunoscuţi în fotbalul european. Benfica este clar favorită, iar Oţelul se poate mîndri dacă va reuşi să scoată un egal cu formaţia portugheză. În primele meciuri din grupa C a Ligii Campionilor, Oţelul a pierdut cu 1-2 la Basel, iar Benfica a remizat, scor 1-1, cu Manchester United, la Lisabona. Astăzi, în aceeaşi grupă se dispută, pe stadionul “Old Trafford” meciul dintre Manchester United şi FC Basel. (DolceSport 2)
Formaţiile probabile
Oţelul: Grahovac – Rîpă, Perendija, Costin, Ljubinkovic – Filip, Giurgiu – Antal, Ibeh, Buş - Pena.
Benfica: Artur – M. Pereira, Luisão, Garay, Emerson – J. Garcia – Witsel, Gaitan, Aimar, Nolito – Cardozo.
Arbitru: David Fernandez (Spania).
Celelalte partide de astăzi, din Liga Campionilor
Grupa A: Bayern München – Manchester City, Napoli – Villarreal. Rezultate anterioare: ManCity – Napoli 1-1; Villarreal – Bayern 0-2.
Grupa B: ŢSKA Moscova – Inter Milano (ora 19:00, DolceSport 1), Trabzonspor – Lille. Rezultate anterioare: Inter – Trabzonspor 0-1; Lille - ŢSKA 2-2.
Grupa D: Olympique Lyon – Dinamo Zagreb, Real Madrid – Ajax Amsterdam (DolceSport 1). Rezultate anterioare: Dinamo Zagreb – Real Madrid 0-1; Ajax – Lyon 0-0.
Cu excepţia meciului de la Moscova, toate încep de la ora 21:45



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.