Sport

Schimbări în echipa “stejarilor”

Ziarul de Vrancea
15 sep 2011 688 vizualizări
Antrenorul reprezentativei de rugby a Romaniei, Romeo Gontineac, a anunţat, joi, trei schimbări în echipa de start pentru meciul cu Argentina, faţă de 15-le folosit în întîlnirea cu Scoţia, scor 24-34, din prima etapă a grupei B de la Cupa Mondială.

Aripa Ionel Cazan îl va înlocui pe Ştefan Ciuntu, iar Constantin Gheară va juca în locul lui Ionuţ Dimofte ca centru. Acesta din urmă va evolua pe postul de uvertură, înlocuindu-l pe Dănuţ Dumbravă. De asemenea, mijlocaş la grămadă va juca Florin Surugiu, în locul lui Lucian Sîrbu. Echipa Romaniei pentru meciul cu Argentina este următoarea: Lazăr, Tincu, Ion – Ursache, Petre – Macovei, Carpo, Toniţa – Surugiu, Dimofte – Cazan, Gheară, Gal, Lemnaru – Dumitraş. Rezultat din grupa C: SUA – Rusia 13-6 (10-3).


Gazdele eliminate la Eurobasket!


Echipele naţionale de baschet masculin ale Spaniei şi Macedoniei s-au calificat, în semifinalele Campionatului European, care se desfăşoară în Lituania. Spania a învins, în sferturile de finală, cu scorul de 86-64 (16-23, 19-8, 36-14, 15-19), reprezentativa Sloveniei. Cel mai bun jucător al ibericilor a fost Carlos Navarro, cu 26 de puncte. Macedonia a produs marea surpriză şi a trecut, în sferturile de finală, cu scorul de 67-65 (18-20, 12-14, 19-18, 18-13), de selecţionata Lituaniei. Spania şi Macedonia se vor întîlni în semifinalele Campionatului European, cîştigătoarea urmînd să-şi asigure biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.


Sorana, învinsă în sferturi


Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, locul 92 WTA, a ratat calificarea în semifinalele turneului de la Taşkent, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari, informează site-ul oficial al competiţiei. Cîrstea, care a cîştigat turneul de la Taşkent în 2008, a fost învinsă, în sferturile de finală, cu scorul de 6-7, 4-6, după o oră şi 42 de minute, de Alla Kudriavţeva (Rusia), cap de serie numărul 6 şi poziţia 64 în ierahia mondială.


Test în Albion


Lotul olimpic feminin de gimnastică al Romaniei va susţine ultimul test înaintea participării la Campionatul Mondial din Japonia, sîmbătă, în Marea Britanie, într-o competiţie la care mai participă sportivele din ţara gazdă şi cele din Portugalia. Triunghiularul Romania-Marea Britanie-Portugalia va avea loc la Centrul Naţional Sportiv Lilleshall, iar sportivele tricolorele care vor concura sînt Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Amelia Racea, Diana Chelaru, Diana Bulimar şi Cătălina Ponor. Sîmbătă este programată finala pe echipe, iar duminică cele pe aparate. În timp ce fetele susţin acest ultim test înaintea participării la CM din Japonia, pentru lotul masculin verificările s-au încheiat la finalul săptămînii trecute, cu concursul de la Erzingen.

Poloiştii juniori în sferturi


Echipa naţională de polo juniori a Romaniei s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale Campionatului European din Croaţia, performanţă care îi aduce şi participarea la următoarea ediţie a Campionatului Mondial. Tricolorii mici au învins la mare luptă reprezentanta Muntenegrului, scor 15-14, obţinînd o performanţă excelentă prin calificarea în sferturi, după ce în faza grupelor bifaseră doar o victorie. Romania a învins, marţi, reprezentantiva Belarusului, scor 11-10, încheind grupa B pe locul trei, cu trei puncte. În primele două confruntări din grupa B, Romania a cedat atît în faţa liderului Grecia, cu 3-13, cît şi a ocupantei locului secund, Spania, scor 9-11. Romania s-a calificat ultima dată în sferturi la Campionatul European în 2005, în timp ce Muntenegru ratează prezenţa în primele opt echipe ale continentului pentru prima dată. În sferturi s-au calificat direct cîştigătoarele grupelor, adică Italia, Serbia, Croaţia şi Grecia, iar din optimi au mai obţinut "biletele" Franţa, Ungaria, Spania şi Romania.

Martin Tudor, suspendat


Comisia de Disciplină a Ligii Profesionste de Fotbal a decis, miercuri, ca antrenorul cu portarii al echipei Concordia Chiajna, Martin Tudor, să fie suspendat două etape după eliminarea din meciul cu Universitatea Cluj, din etapa a VI-a a Ligii I. De asemenea, Martin Tudor a primit o penalitate de 320 de lei. Fundaşul echipei Rapid Bucureşti, Vladimir Bozovic, şi atacantul formaţiei Ceahlăul Piatra Neamţ, Cristinel Gafiţa, au fost suspendaţi cîte o etapă şi au primit o penalitate de 740 de lei fiecare, pentru cartonaşele roşii primite în etapa a VI-a a Ligii I. Clubul Ceahlăul Piatra Neamţ a primit avertisment în urma incidentelor create de suporteri la meciul cu Rapid Bucureşti din etapa a V-a a Ligii I.


“Varzi” a revenit în teren


Căpitanul naţionalei de handbal feminin a Romaniei, Cristina Vărzaru a revenit pe teren, după afecţiunea la tendonul lui Ahile, în meciul pe care echipa sa de club, Viborg HK, l-a cîştigat, miercuri, cu HC Odense, scor 27-20. Cristina Vărzaru a fost indisponibilă de la finalul sezonului trecut, din cauza unei probleme la tendonul lui Ahile, care a ţinut-o departe de teren. Extrema dreaptă de la Viborg, dar şi de la naţionala Romaniei, a reintrat în circuit cu Viborg miercuri, cînd echipa sa a învins Odense, cu 27-20 (12-10), Cristina Vărzaru marcînd două goluri. Sîmbătă, la Grenaa, Viborg HK va juca în compania rusoaicelor de la Rostov Don, în timp ce "U" Jolidon Cluj va întîlni RK Zajecar, în cadrul turneului din turul secund al Ligii Campionilor.

.........







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.