Sport

Se încearcă marea cu degetul

Ziarul de Vrancea
15 sep 2011 565 vizualizări
Adrian Ungur şi Radek Stepanek deschid astăzi, de la ora 11:00, întîlnirea Romania – Cehia, baraj pentru grupa Mondială a Cupei Davis.

Jucătorii Adrian Ungur şi Radek Stepanek vor disputa, astăzi, de la ora 11.00, primul meci al întîlnirii de Cupa Davis dintre Romania şi Cehia, contînd pentru menţinerea în Grupa Mondială, în timp ce Victor Crivoi şi Tomas Berdych se vor întîlni în cea de-a doua partidă a zilei. În partida de dublu, se vor întîlni, mîine de la ora 12:00, cuplurile Marius Copil / Horia Tecău şi Jan Hajek / Lukas Rosol, iar luni, de la ora 11:00 vor avea loc ultimele două partide de simplu.
Căpitanul nejucător Andrei Pavel speră ca echipa Romaniei să înceapă cu dreptul meciul de Cupa Davis cu Cehia, precizînd că Adrian Ungur are şanse la victorie, deoarece adversarului său de astăzi, Radek Stepanek, nu îi place să evolueze pe zgură. "Sper să începem cu dreptul, cu o victorie a lui Adi împotriva lui Stepanek. Pentru că zgura e suprafaţa care îi place cel mai puţin lui Stepanek. Mă bucur că Adi intră primul vineri", a spus, ieri, căpitanul nejucător al Romaniei într-o conferinţă de presă care a urmat tragerii la sorţi a partidelor întîlnirii de Cupa Davis. Pavel susţine că zgura este un avantaj pentru toţi jucătorii romani în meciul cu Cehia. "Nu este un teren mai lent ca anul trecut. Este un teren foarte bun. Zgura ne avantajează pe noi, mai ales că Adi, Victor şi Marius  au jucat înainte la turneul de la Braşov pe zgură. Iar cehii, în afară de Hajek, vin de pe cimentul de la US Open", a adăugat Pavel. în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, jucătorul Adrian Ungur a declarat că Romania începe cu şansa a doua meciul cu Cehia. "Sîntem conştienţi că plecăm cu şansa a doua, dar avem două atuuri, jucăm acasă şi jucăm pe zgură. Nu ştiu dacă meciurile din acest an cu Djokovic şi Ferrer mi-au dat încredere, pentru că am mîncat bătaie. Cînd pierzi nu prea ai încredere, dar e o altă experienţă. Am văzut cum joacă jucătorii de top şi acum sper să fiu pregătit, să nu mă ia prin surprindere nici Berdych şi nici Stepanek. Zgura ar trebui să fie un dezavantaj pentru cei care joacă servici-voleu, cum e Stepanek. Depinde însă şi de condiţiile meteo, pentru că dacă o să fie cald atunci terenul o să fie mai rapid. Iar asta o să-l avantajeze pe el", a precizat Ungur. Jucătorul Horia Tecău, care va evolua cu Marius Copil în meciul de dublu, a afirmat că Cehia îşi poate schimba perechea pentru sîmbătă în funcţie de rezultatele partidelor de vineri. "Nu este nici o supriză tragerea la sorţi, ştiam cine va juca la simplu pentru ei. Ei au opţiunea să decidă vineri seară dacă vor juca cu Berdych sau cu Stepanek la dublu. Ei şi-ar dori lucrul acesta, dar în funcţie de rezultatele de vineri vor lua o decizie", a explicat Tecău.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.