Sport

Finala aşilor de treflă

Ziarul de Vrancea
11 sep 2011 542 vizualizări
* Djokovic şi Nadal îşi vor disputa ultimul act la US Open * la feminin, s-au întîlnit azi-noapte Serena Williams şi Samantha Stosur

Finala masculină la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se va juca, luni noapte, între primii doi jucători din lume, Novak Djokovic (Serbia) şi Rafael Nadal (Spania). Vineri noapte, Nadal l-a învins în sferturi cu 6-2, 6-1, 6-3 pe americanul Andy Roddick (nr. 21) cu 6-2, 6-1, 6-3 şi a căzut în semifinale cu celălalt Andy, scoţianul Murray (nr. 4), care a dispus greu cu 7-5, 6-4, 3-6, 7-6 de americanul John Isner (nr. 28). Nadal a fost nevoit să-i lase lui Murray un set, dar a cîştigat cu 6-4, 6-2, 3-6, 6-2 şi se află în faţa cîştigării celui de-a 11-lea titlu de Grand Slam din carieră şi al doilea din acest an, după cel de la Roland-Garros. Cea de-a doua semifinală a fost una epică, Djokovic reuşind să-l învingă pe elveţianul Roger Federer, după ce fostul număr 1 mondial a condus cu 2-0 la seturi, 7-6, 6-4. “Ceasornicul” s-a dereglat în următoarele două seturi, cîştigate la 3 şi la 2 de “Nole”, dar sîrbul a reuşit să se impună şi în setul decisiv cu 7-5, după ce Roger a avut două mingi de meci la 5-3. Novak Djokovic l-a învins pe Nadal în ultimele cinci întîlniri, în finalele turneelor de la Indian Wells, Miami, Madrid, Roma şi Wimbledon.


La feminin, finala s-a disputat astă noapte între Serena Williams (SUA, nr. 28) şi Samantha Stosur (Australia, nr. 9). Serena, de patru ori campioană la US Open şi cu 14 titluri de Grand Slam la bord, a trecut de lidera mondială, Caroline Wozniacki (Danemarca) într-o oră şi jumătate, cu 6-2, 6-4. Samantha a învins-o pe surprinzătoarea nemţoaică, Angelique Kerber (92 WTA) cu 6-3, 2-6, 6-2 şi se află la a doua finală de Grand Slam din carieră, după ce a pierdut, anul trecut, ultimul act la Roland Garros, în faţa italiencei Francesca Schiavone.
Finale la dublu: masculin: Jürgen Melzer / Philipp Petzschner (Austria / Germania, nr. 9) - Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (Polonia, nr. 6) 6-2; 6-2; mixt: Melanie Oudin / Jack Sock (SUA) – Gisela Dulko / Eduardo Schwank (Argentina, nr. 8) 7-6, 4-6, 10-8. Finala de dublu feminin s-a disputat azi-noapte între cuplurile Vania King / Iaroslava Şvedova (SUA / Kazahstan, nr. 3) şi Liezel Huber / Lisa Raymond (SUA, nr. 4).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.