Sport

La caţiva centimetri de dramă

Ziarul de Vrancea
23 dec 2015 697 vizualizări
Schiorul austriac Marcel Hirscher a fost foarte aproape de a fi lovit în cap de o dronă, în timpul slalomului de la Madonna di Campiglio

O dronă cu o cameră video a căzut pe partia de la Madonna di Campiglio (Italia), unde se desfăşura o probă de slalom din cadrul Cupei Mondiale, aparatul fiind foarte aproape să-l lovească pe schiorul austriac Marcel Hirscher, aflat în plină evoluţie. În timpul manşei secunde a probei, drona, de dimensiuni apreciabile, a căzut la mică distanţă în spatele cvadruplului campion mondial, pe trasa de coborare a acestuia. Probabil, dacă Hirscher ar fi fost mai lent cu cateva fracţiuni de secundă, aparatul l-ar fi lovit pe schiorul în varstă de 26 de ani. "Este orbil. Asta nu poate să se mai întample. Putea fi o accidentare serioasă", a declarat Hirscher, de patru ori caştigător al Cupei Mondiale. Ceva mai liniştit după probă, austriacul a postat o imagine pe contul său de Instagram, în care apare drona căzută în spatele lui, schiorul comentand cu umor: "Trafic aerian aglomerat în Italia". În ciuda acestui incident, Hirscher a terminat pe locul II proba de slalom de la Madonna di Campiglio, la o secundă şi 25 de sutimi după norvegianul Henrik Kristoffersen.
Federaţia Internaţională de Schi a anunţat că a deschis o investigaţie cu privire la incindent. "FIS şi compania care a transmis evenimentul vor lucra cu toate părţile pentru a înţelege ce s-a întamplat şi pentru a se asigura că un astfel de accident nu se va repeta", a anunţat federaţia, într-un comunicat. Spre deosebire de Elveţia şi Austria, care de asemenea găzduiesc etape de Cupa Mondială, în Italia este permisă folosirea dronelor pentru filmări aeriene. Infront Sports and Media, partenerul FIS pentru filmările probelor, i-a cerut iertare lui Hirscher şi federaţiei pentru acest "incident nefericit", precizand că efectuează "analize tehnice detaliate" pentru stabilirea cauzelor prăbuşirii dronei.
O dronă cu o cameră video a căzut, marţi, pe partia de la Madonna Di Campiglio (Italia), unde se desfăşura o probă de slalom din cadrul Cupei Mondiale, aparatul fiind foarte aproape să-l lovească pe schiorul austriac Marcel Hirscher, aflat în plină evoluţie, informează BBC.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.