Sport

Liga acuză comisiile FRF

Ziarul de Vrancea
18 nov 2014 557 vizualizări
Cazul fotbalistului Gabi Mureşan a inflamat organismul condus de Gino Iorgulescu

Liga Profesionistă de Fotbal acuză, prin intermediul unui comunicat de presă, ultima decizie a Comisiei de Recurs în cazul fotbalistului Gabriel Mureşan, absolvit de pedeapsa cu suspendare după accidentarea lui Raul Rusescu, catalogand hotărarea drept un derapaj inadmisibil. "Liga Profesionistă de Fotbal îşi exprimă totala surprindere faţă de ultimele decizii luate de membri Comisiilor Federale în cazurile apărute ca urmare a violenţelor de pe terenul de fotbal. Cand fotbalul nu se înţelege ca o manifestare sportivă, se ajunge în situaţia de a sancţiona pentru un gest de extremă violenţă un jucător cu 16 etape de suspendare, aşa cum a decis Comisia de Disciplină, pentru ca în final alţi trei judecători dintr-o altă comisie, cea de recurs, să şteargă cu totul sancţiunea iniţială. Fotbalul trebuie înţeles în toate datele lui, iar LPF se declară împotriva unor decizii care, dincolo de adevărul din teren, încep să bulverseze ierarhii şi percepţia publicului larg cu privire la dreapta lor judecare. Nu se poate ca o dată să fii grav vinovat, iar pentru aceeasi faptă, altă dată sa fii complet absolvit de vreo vină. Un astfel de derapaj este inadmisibil. Şi pentru că avem cunoştinţă despre astfel de practici, am renunţat la aceste comisii. Pentru că nu am crezut că vom reuşi să găsim 15 oameni bine pregătiţi si, mai ales, integri în judecarea unor astfel de cazuri", se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al LPF.
Oficialii LPF consideră că prin deciziile luate în cadrul comisiilor aflate sub jurisdicţia Federaţiei Romane de Fotbal, judecătorii îşi bat joc de munca depusă la ligă: "Este şi cazul deciziilor apărute după accidentarea gravă a stelistului Raul Rusescu de către fotbalistul Gabi Mureşan de la ASA Targu Mureş. Din păcate, se pare că în fotbalul romanesc sunt judecători gata să te absolve de orice vină, chiar şi în cazul vinovăţiei.Refuzăm să mai acceptăm bătaia de joc la adresa muncii noastre, la adresa muncii celor din administraţia FRF şi la adresa iubitorilor fotbalului".
În finalul comunicatului, oficialii ligii se întreabă retoric ce anume ar trebui să se întample pentru ca membrii comisiei să poată aplica o sancţiune. "Un fotbalist de echipă naţională a fost grav mutilat, iar trei judecători din 10 (totalul membrilor Comisiilor de Disciplină şi de Recurs) au decis că nu s-a întamplat, practic, nimic. Alţi şapte au aplicat cea mai dură sancţiune din jurisprudenţa comisiilor cu atribuţii jurisdicţionale pentru Liga I. Ştim, poate că adevărul absolut e undeva la mijloc, dar dincolo de toate, ne întrebăm: ce trebuie să se întample, oare, pentru ca trei membri dintr-o comisie să poată aplica o sancţiune?", se mai arată în documentul citat.
Comisia de Recurs a FRF a anulat, luni, sancţiunea de 16 jocuri dictată de Comisia de Disciplină jucătorului formaţiei ASA Targu Mureş, Gabriel Mureşan, după meciul cu Steaua.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.