Sport

Oltenii sunt campioni doar la mercato

Ziarul de Vrancea
9 sep 2014 427 vizualizări
CSU Craiova a fost cea mai harnică echipă în domeniul transferurilor din vară, stabilind şi un record în materie * ultimul transfer important l-a realizat CFR Cluj: congolezul Doré

Ultimele transferuri din Liga I s-au înregistrat ieri noapte şi cel mai interesant este cel al atacantului congolez Ferebory Doré, de la Botev Plovdiv la CFR Cluj. Ferebory Doré a fost achiziţionat de Botev Plovdiv în luna ianuarie 2014, de la Petrolul Ploieşti. Deşi era deja un fapt cunoscut, revenirea atacantului Valentin Lemnaru de la Steaua la “U” Cluj a fost parafată tot la spartul targului. Valentin Lemnaru a fost transferat în această vară de la Universitatea Cluj, însă a fost cedat înapoi la gruparea ardeleană după numai un joc disputat, contra formaţiei FK Aktobe, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.  De asemenea, în contul transferului definitiv al atacantului Valentin Lemnaru la Universitatea Cluj, campioana Romaniei va deţine coproprietatea mijlocaşului Andreas Calcan, în varstă de 20 de ani. "Vali e unul dintre jucătorii care s-au ataşat cel mai mult de Universitatea. Şiind că avem ocazia să-l aducem înapoi, nu am stat foarte mult pe ganduri. Ne bucurăm că am reuşit să perfectăm acest transfer. Sunt convins că va fi atacantul temut de toţi adversarii, aşa cum a fost în sezonul trecut, iar împreună cu ceilalţi jucători de la echipă, mai vechi sau mai noi, ne vom îndeplini obiectivele", a declarat Vlad Munteanu, administratorul special al Universităţii Cluj. Tot vizavi de Steaua, echipa bucureşteană a împrumutat doi jucători pe Răzvan Grădinaru la Oţelul Galaţi şi pe Alexandru Aldea, la Fortuna Poiana Campina.
Campania de transferări a durat 89 de zile (12 iunie – 8 septembrie) şi în cadrul acesteia s-au înregistrat 183 de mişcări, cu 12 mai puţine faţă de vara trecută. Cea mai “harnică” echipă, a fost nou-promovata CS Universitatea Craiova a efectuat în această vară 16 transferuri, un record printre cele 18 echipe din Liga I, potrivit unei statistici a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF). Echipa craioveană i-a înregimentat pe portarii Bălgrădean (Dinamo) şi Straton (FC Vaslui), jucătorii de camp Dănănae (liber de contract), Achim (FC Petrolul), Frăsinescu (Gaz Metan Mediaş), Kay, Nuno Rocha (ambii internaţionali ai Insulelor Capului Verde), Madson (FC Vaslui), Băluţă (FC Viitorul), Bancu (FC Olt), Neacşa (Corona Braşov), Izvoranu (CSM Ramnicu Valcea), Tîrnăcop (Universitatea Cluj), Mateiu (FC Braşov), Herghelegiu şi Avrămia (ambii CSMS Iaşi).






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.