Sport

Bayern calcă totul în picioare

Ziarul de Vrancea
26 mar 2014 500 vizualizări
Echipa bavareză are 25 de puncte diferenţă în Bundesliga şi nu mai poate pierde titlul de campioană a Germaniei, antrenorul Pep Guardiola dedicand succesul preşedintelui încarcerat, Uli Hoeness * Manchester United a suferit o nouă lovitură pe "Old Trafford": 0-3 cu City

Bayern München a devenit prima echipă de fotbal din Germania care reuşeşte să cucerească titlul de campioană naţională în luna martie, graţie victoriei cu 3-1 înregistrată pe terenul formaţiei Hertha Berlin. Bayern a tranşat meciul de la Berlin încă din primul sfert de oră, prin golurile marcate de Kroos ('6) şi Götze ('14). Gazdele au redus din handicap dintr-un penalty transformat în min. 66 de Ramos, dar Ribéry a refăcut diferenţa în min. 79. La nouă luni după prezentarea sa oficială, Pep Guardiola, fostul antrenor al Barcelonei, a obţinut primul său trofeu cu Bayern, cu o etapă mai devreme decat reuşise predecesorul său, Jupp Heynckes, în sezonul 2012-2013. "Sunt încantat, evident, că am reuşit să păstrăm acest titlu. Personal, acest titlu este pentru Uli Hoeness, un om important pentru clubul nostru". Cu şapte etape înainte de final, Bayern are un avans de 25 de puncte faţă de ocupanta locului doi, Borussia Dortmund, care a remizat pe teren propriu (0-0) cu Schalke04.  Meciul cu Hertha Berlin este al 52-lea consecutiv fără înfrangere pentru Bayern Munchen, aflată la doar şapte partide de recordul absolut al celor cinci mari campionate din Europa, stabilit de AC Milan între 1991 şi 1993.
* În campionatul englez, marţi nu au fost trei ceasuri rele, ci trei restanţe, meciuri care nu s-au disputat la vremea lor. Cel mai important a fost derbiul oraşului Manchester, între cele două mari rivale United şi City. Chiar dacă s-a jucat în fieful ultimei pe "Old Trafford". Moralul ridicat al gazdelor după calificarea chinuită în sferturile Ligii Campionilor a fost spulberat de "cetăţeni", care au obţinut o victorie clară, cu 3-0.
Cu portarul roman Costel Pantilimon pe banca de rezerve, City a deschis rapid scorul, după numai 43 de secunde de la fluierul de start prin atacantul Edin Dzeko, bosniacul reuşind apoi dubla în repriza secundă (min.56). Scorul final al întalnirii a fost stabilit de ivorianul Yaya Touré, în ultimul minut de joc. În urma acestei noi înfrangeri dureroase pentru antrenorul David Moyes, succesorul lui Ferguson, United a rămas pe locul VII  în clasament, în timp ce Manchester City s-a apropiat la 3 puncte de liderul Chelsea, însă echipa lui Pantilimon mai are încă două restanţe de disputat. Într-o altă partidă restantă din campionatul englez, contand pentru etapa a 29-a, Arsenal Londra a fost ţinută în şah pe teren propriu, scor 2-2, de Swansea City, galezii reuşind să egaleze în finalul jocului.  Swansea a deschis scorul pe Emirates Stadium prin Wilfried Bony (min.11), însă "tunarii" au întors rezultatul după pauză, graţie reuşitelor lui Lukas Podolski ('73) şi Oivier Giroud ('74), însă elevii lui Arsene Wenger au scăpat victoria printre degete, după ce Flamini şi-a introdus balonul în propria poartă. De asemenea, fosta echipă a lui David Moyes, Everton, s-a impus cu scorul de 3-0 pe terenul echipei Newcastle United.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.