Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Monica şi Klara au pierdut la dublu

Ziarul de Vrancea
6 mar 2014 386 vizualizări
Perechea Monica Niculescu/Klara Zakopalova (Romania/Cehia) a ratat calificarea în turul doi al probei de dublu din cadrul turneului de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii în valoare totală de 5.946.740 de dolari.

Monica şi Klara au fost eliminate de către cuplul Marina Erakovic/Petra Martic (Noua Zeelandă/Croaţia), cu scorul de 6-7, 4-6. În altă ordine de idei, Simona Halep şi-a aflat adversara, în persoana japonezei Kurumi Nara (47 WTA), care a trecut în manşa inaugurală, cu 6-4, 6-0, de Alexandra Kiick (SUA). Dacă va caştiga meciul cu jucătoarea niponă, Halep, a şasea favorită a competiţiei, urmează să o întalnească în turul următor pe caştigătoarea partidei dintre Lucie Safarova (Cehia) şi Yanina Wickmayer (Belgia).

Obreja s-a întors acasă

Fostul preşedinte al Federaţiei Romane de Box Rudel Obreja va sta în arest la domiciliu pentru 30 de zile, în urma unei decizii definitive a Curţii de Apel Bucureşti, care a înlocuit măsura arestului preventiv, în dosarul în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut în 4 martie, la Tribunalul Bucureşti, prelungirea măsurii arestului preventiv în cazul lui Rudel Obreja, cercetat pentru trafic de influenţă. Instanţa a dispus însă ca Obreja să stea în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti, care în 5 martie a respins recursul şi a dispus schimbarea măsurii arestului preventiv în cazul lui Obreja cu arestul la domiciliu. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, Rudel Obreja fiind scos din Arestul Poliţiei Capitalei şi dus la locuinţa sa.

Tata Jean, transferat la spital

Jean Pădureanu a fost transferat la Spitalul Penitenciar Jilava, din cauza problemelor de sănătate, a declarat, ieri, directorul Penitenciarului Rahova, Denis Darie.  La scurt timp după ce a fost adus la Spitalul Penitenciarului Rahova, Jean Pădureanu a fost transferat la Jilava, în condiţiile în care unitatea sanitară de la Rahova nu are secţie de cardiologie, ci doar chirurgie, Pădureanu avand probleme cu inima. Directorul Penitenciarului Rahova a mai spus că Mihai Stoica, George Copos şi Gheorghe Popescu stau în aceeaşi cameră, în care se mai află un alt deţinut.
 
Tricoul lui Messi a ajuns la Torje

Fotbalistul Gabriel Torje a declarat după meciul Romania - Argentina, scor 0-0, la finalul căruia a făcut schimb de tricouri cu Lionel Messi, că este o amintire frumoasă şi a subliniat că are onoarea de a juca în aceeaşi ligă cu celebrul argentinian şi cu portughezul Cristiano Ronaldo. "Tricoul e bine, e în bagaj. E o amintire frumoasă. Am vorbit cu Messi pe teren şi la vestiare şi mi-a promis că mi-l dă la final. Am onoarea să joc în aceeaşi ligă cu el şi cu Cristiano Ronaldo şi să fim adversari de mai multe ori într-un sezon", a spus Torje, component al echipei Espanyol Barcelona. Luni, Gabriel Torje declara că Lionel Messi nu o să schimbe niciodată tricoul cu el.

Klose, retragere după Mondiale

Atacantul Miroslav Klose a declarat, într-un interviu pentru Süddeutsche Zeitung, că intenţionează să se retragă din naţionala Germaniei după Cupa Mondială din Brazilia, dar să îşi continue cariera la echipa de club. "Cred că CM din Brazilia va fi ultimul meu turneu", a spus Klose, care va împlini 36 de ani la 9 iunie, cu trei zile înainte de începerea Cupei Mondiale. Jucătorul echipei Lazio a avut pană acum un sezon perturbat de accidentări, însă este convins că va avea multe de oferit naţionalei Germaniei la cel de-al patrulea său turneu final de CM din carieră. El ar putea chiar deveni în Brazilia cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale. "Nu pot să spun că nu îmi pasă, sunt prea ambiţios. Însă echipa este întotdeauna pe primul loc", a spus Miroslav Klose. El este convins că îşi poate continua cariera la nivel de echipă de club.

 Transferuri ilegale şi în Sud-America

Un club din Uruguay şi patru din Argentina au fost sancţionate de Comisia de Disciplină a FIFA pentru că au realizat transferuri ilegale de jucători, a anunţat forul mondial. Gruparea uruguayană Sud America are interdicţie de realizare de transferuri la nivel naţional şi internaţional timp de două sezoane. De asemenea, clubul a fost amendat cu 40.000 de franci elveţieni. Cluburile argentiniene Central Cordoba, Independiente, Racing Club şi Rosario Central au primit avertismente şi amenzi de 15.000 pană la 50.000 de franci elveţieni. Acestea sunt primele grupări sancţionate pentru "bridge transfers" - transferuri prin intermediul unor cluburi la care jucătorii respectivi nu evoluează niciodată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.