Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Pandurii încă mai transferă

Ziarul de Vrancea
23 feb 2014 378 vizualizări
Atacantul argentinian Maximiliano Jorge Giusti, în varstă de 23 de ani, a semnat un contract pe cinci luni, cu opţiune pentru încă trei sezoane, cu gruparea Pandurii Targu Jiu, a anunţat clubul din Liga I. Giusti a evoluat ultima dată în Peru, la echipa Universidad San Martin de Porres.

Argentinianul a venit la Pandurii din postura de jucător liber de contract. Maximiliano Giusti este cincilea jucător transferat de Pandurii în această iarnă, după Cristi Bud, Dan Nistor, Doru Bratu şi Michal Gliwa. Pe de altă parte, Pandurii Targu Jiu a anunţat că a reziliat de comun acord contractul cu mijlocaşul Cosmin Băcilă, care va trece la ASA Targu Mureş. Fotbalistul avea contract cu Pandurii pană în vară.

Traseu uşor pentru handbaliştii harghiteni

Echipa de handbal masculin HC Odorhei va întalni formaţia portugheză Aguas Santas-Milaneza în sferturile de finală ale Challenge Cup, potrivit tragerii la sorţi de ieri, de la Viena. Manşa tur se va disputa pe terenul echipei HC Odorhei, în 15-16 martie, iar cea retur, o săptămană mai tarziu, pe terenul lusitanilor.După tragerea la sorţi a meciurilor din sferturile de finală a avut loc şi cea a partidelor din semifinalele competiţiei. Astfel, dacă se va califica în această fază, HC Odorhei se va duela cu caştigătoarea dintre Cocks (Finlanda) şi RK Metaloplastika Sabac (Serbia). În cealaltă semifinală ar urma să joace caştigătoarea din duelul sferturilor dintre Savehof (Suedia)-Zaporoje (Ucraina) cu învingătoarea din dubla Azoty-Pulawy (Polonia)-United HC Tongeren (Belgia).

A murit un as al hocheiului romanesc

Fostul component al echipei naţionale de hochei pe gheaţă, Vasile Huţanu, a decedat şi urmează a fi înmormantat astăzi la Cimitirul Ghencea 3, a declarat,ieri, pentru MEDIAFAX, secretarul general al FRHG, Alexandru Hălăucă. Vasile Huţanu, născut la 1 iunie 1954, a fost multiplu campion al Romaniei şi a făcut parte din echipa naţională de hochei care a obţinut cea mai bună clasare la o ediţie a Jocurilor Olimpice, locul şapte, la Innsbruck 1976. Huţanu a fost campion naţional cu Steaua şi Dinamo. A mai evoluat la Sportul Studenţesc şi era fratele fostului hocheist Gheorghe Huţanu. Pe plan intern, Huţanu a cucerit opt titluri de campion naţional şi opt Cupe ale Romaniei cu Steaua, iar pe plan extren a participat la şase ediţii ale Campionatului Mondial.

Sferturile Cupei Angliei

Formaţiile Hull City şi Charlton Athletic s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei Angliei, în urma rezultatelor înregistrate, luni seară, în optimile competiţiei. Hull City a învins pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa de ligă secundă Brighton, într-un meci rejucat din optimi, după ce în urmă cu o săptămană cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 1-1. Charlton Athletic (liga a doua engleză) s-a impus, în deplasare, scor 2-1, în faţa formaţiei Sheffield Wednesday (D2), într-o partidă care ar fi trebuit să se dispute în 15 februarie, dar a fost amanată din cauza terenului impracticabil.  Programul partidelor din sferturile de finală este următorul: Arsenal - Everton, Hull City - Sunderland, Sheffield United - Charlton (toate trei la 8 martie), Manchester City - Wigan (9 martie).

Directorul Cupei Mondiale de rugby s-a retras

Australianul John O'Neill, în varstă de 63 de ani, a renunţat la funcţia de director al Cupei Mondiale de rugby, pe care o ocupa din martie 2012, a anunţat, ieri, International Rugby Board (IRB). "Am demisionat din funcţia de director al Cupei Mondiale cu efect imediat, din motive personale. Îi urez succes IRB la Cupa Mondială din 2015, din Anglia, şi Cupa Mondială din 2019, din Japonia", a declarat O'Neill pentru rugbyworldcup.com. Comitetul Executiv al IRB va discuta despre numirea unui nou director, la următoarea reuniune, în martie.

Stadionul din Craiova, pe mana CL

Stadionul Ion Oblemenco a fost trecut de Guvern din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului în cea a Consiliului Local al municipiului Craiova, care se obligă să modernizeze complexul şi să asigure, "în măsura posibilităţilor", gratuitatea acţiunilor sportive ale ministerului.  Tot către Consiliul Local au fost trecute, prin hotărare de guvern, şi alte imobile, precum Centrul de Recuperare "Lunca", microhotelul Stadion şi terenurile de tenis din incintă. În ianuarie 2013, primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, anunţa că autorităţile locale vor susţine construirea unei arene de nivel european în locul stadionului "Ion Oblemenco".La 16 mai 2013, edilul a prezentat macheta noii arene, aceasta urmand să aibă 40.000 de locuri, în urma unei investiţii de aproximativ 100 de milioane de euro, cel mai probabil fonduri europene. Potrivit proiectului prezentat atunci, arhitectura stadionului este inspirată din lucrarea "Domnişoara Pogany" a lui Constantin Brancuşi.

Maradona, consultant TV

Argentinianul Diego Maradona va fi consultant pentru canalul de televiziune Telesur, care are sediul la Caracas (Venezuela), în timpul Cupei Mondiale din Brazilia, a anunţat, luni, cotidianul La Nacion. "Am semnat cel mai palpitant contract al carierei mele. Voi vorbi despre fotbal şi politică, adică tot ce îmi place mai mult", a declarat Maradona.Maradona, 53 de ani, s-a întalnit de mai multe ori cu Fidel Castro şi Hugo Chavez, dar şi cu alţi lideri latino-americani, cărora Telesur le acordă spaţii largi. La Cupa Mondială din 2006, Maradona a fost consultant pentru canalul spaniol Cadena 4.

Suporter ucis cu răngi

Clubul Santos a anunţat, luni, că un suporter a decedat şi alt fan a fost rănit grav, la Sao Paulo, cei doi fiind bătuţi de susţinători ai Sao Paulo FC, după un meci. Potrivit presei locale, un fan în varstă de 34 de ani a fost atacat cu răngile, duminică seară, după partida dintre Sao Paulo FC şi Santos (scor 0-0) din campionatul Paulista, în timp ce se afla aproape de o staţie de autobuz, la ieşirea din stadionul Morumbi. Un alt suporter, în varstă de 15 ani, a fost agresat în metrou, el fiind acum în stare gravă. Sao Paulo FC a condamnat, într-un comunicat, "aceste acte de violenţă care din nefericire s-au soldat cu două victime, dintre care una a murit".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.