Sport

Adversari cu repetiţie

Ziarul de Vrancea
23 feb 2014 357 vizualizări
Romania va juca în preliminariile Euro2006 la fotbal cu Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Insulele Feroe * primul meci al tricolorilor se va juca pe 7 septembrie, la Atena

Tragerea la sorţi efectuată ieri în Franţa, la Nice, pentru grupele preliminarii ale Campionatului European din 2006, care se va desfăşura în Hexagon, a adus pentru Romania adversari cunoscuţi din campania trecută: Grecia şi Ungaria. Alături de cele trei echipe, din grupa F vor mai face parte selecţionatele Finlandei, Irlandei de Nord şi Insulelor Feroe. Calificarea va fi mult mai uşor de atins deoarece turneul final din Franţa va cuprinde, în premieră 24 de echipe. Astfel, primele două echipe din cele nouă grupe se vor califica la turneul final, la fel şi formaţia cel mai bine clasată pe locul trei, luand în considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile I, II, IV  şi V din grupele respective. Rezultatele cu ultima clasată nu vor conta întrucat două dintre cele nouă grupe cu cinci formaţii.  Celelalte opt echipe de pe locul trei vor susţine meciuri de baraj în noiembrie 2015, pentru cele patru locuri rămase.
Tricolorii au întalnit Grecia în noiembrie 2013, în barajul pentru calificarea la CM din Brazilia, fiind învinşi la Atena, scor 1-3, şi remizand la Bucureşti, scor 1-1. Romania a făcut parte ding grupa D a preliminailor Cupei Mondiale din 2014, alături de Ungaria. În meciul de la Budapesta, jucătorii pregătiţi de Victor Piţurcă au terminat la egalitate, scor 2-2, iar la Bucureşti s-au impus, cu scorul de 3-0. Alături de Finlanda, Romania a fost ultima dată în grupa I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2006 (victorii în ambele meciuri, 1-0 la Helsinki şi 2-1 la Bucureşti), iar cu Irlanda de Nord în preliminariile Cupei Mondiale din 1986. De această ultimă reprezentativă este legat unul dintre cele mai dureoroase eşecuri ale naţionalei Romaniei. După ce a pierdut atat la Belfast, scor 2-3, cat şi la Bucureşti, scor 0-1, Romania antrenată de Mircea Lucescu a ratat calificarea la CM din Mexic.  Romania s-a întalnit ultima dată într-o grupă preliminară cu Insulele Feroe în calificările CM-2010: victorii 1-0 în deplasare şi 3-1 acasă. Printre noutăţile acestei ediţii se remarcă şi faptul că programul grupelor nu se stabileşte prin negocieri între delegaţii, ci este realizat pe computer. În grupa F, echipa Romaniei va debuta pe 7 septembrie 2016, în deplasare, contra Greciei.
Programul Romaniei în grupa F
7 septembrie: Grecia (d); 11 octombrie - Ungaria (a); 14 octombrie - Finlanda (d); 14 noiembrie - Irlanda de Nord (a); 29 martie 2015: Feroe (a); 13 iunie: Irlanda de Nord (d); 4 septembrie: Ungaria (d); 7 septembrie: Grecia (a); 8 octombrie: Finlanda (a); 11 octombrie: Feroe (d).
Cele nouă grupe preliminarii
Grupa A: Olanda, Cehia, Turcia, Letonia, Islanda, Kazahstan
Grupa B: Bosnia-Herţegovina, Belgia, Israel, Ţara Galilor, Cipru, Andorra
Grupa C: Spania, Ucraina, Slovacia, Belarus, FRI Macedonia, Luxemburg
Grupa D: Germania, Irlanda, Polonia, Scoţia, Georgia, Gibraltar
Grupa E: Anglia, Elveţia, Slovenia, Estonia, Lituania, San Marino
Grupa F: Grecia, Ungaria, Romania, Finlanda, Irlanda de Nord, Insulele Feroe
Grupa G: Rusia, Suedia, Austria, Muntenegru, Moldova, Liechtenstein
Grupa H: Italia, Croaţia, Norvegia, Bulgaria, Azerbaidjan, Malta
Grupa I: Portugalia, Danemerca, Serbia, Armenia, Albania, Franţa.
Notă: Echipa Franţei, gazda turneului final, a fost repartizată în grupa I, deşi este calificată direct. Rezultatele celorlalte cinci echipe din grupă cu Franţa nu vor conta în clasamente.
Declaraţiile selecţionerilor
Victor Piţurcă (Romania): "Putem caştiga punctele puse în joc, însă concluzia e că fotbalul se joacă pe teren. Mai e o perioadă destul de lungă pană vor începe meciurile oficiale. Se vor mai schimba multe, sper să se schimbe şi în ceea ce priveşte lotul nostru, pentru că nu stăm bine, nu stăm pe roze. Jucătorii noştri nu joacă la echipele din exterior şi pană în toamnă ar trebui să mai apară şapte, opt, zece jucători la rampă ca să putem emite pretenţii. Cu Grecia nu va fi neapărat o revanşă. Era important să ne calificăm la Mondialul din Brazilia. Am pierdut această şansă, iar acum sper să ne calificăm la turneul final din Franţa. Dacă Ungaria e în grupa a doua valorică, înseamnă că merita să fie acolo, chiar dacă noi am caştigat contra lor. Nu uitaţi cum am reuşit să egalăm în ultimul minut".
Fernando Santos (Grecia): "Nu putem vorbi despre o grupă grea sau uşoară. Grecia a fost în urna capilor de serie, dar asta nu înseamnă nimic, totul se va decide pe teren, acolo trebuie să demonstrezi că eşti mai bun. Nu contează că vom juca din nou cu Romania după ce am învins-o la barajul pentru Mondialele din Brazilia, vor fi meciuri diferite, acum este o campanie de calificare. Şi oricum, nu doar Romania este în această grupă, şi celelelalte echipe sunt periculoase şi le vom trata cu maximă seriozitate şi respect". A
Attila Pinter (Ungaria):  "Pe romani îi cunoaştem foarte bine, am jucat cu ei de curand, Finlanda are o echipă omogenă şi disciplinată. Fanii noştri ne pot ajuta foarte mult la meciurile de acasă. Trebuie să credem în calificare pană la capăt, aşteptăm de 27 de ani să ajungem la un turneu final şi va trebui să găsim slăbiciunile adversarelor noastre"

Palmaresul Romaniei cu colegele de grupă (EXC)
Romania - Grecia    32    17    9    6    69-35
Romania - Ungaria    22    5    6    11    25-47
Romania - Finlanda    8    6    2    0     23-3
Romania - Feroe    4    4    0    0     15-1



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.