Sport

Bulgarii lui Moţi au incendiat Roma

Ziarul de Vrancea
21 feb 2014 509 vizualizări
Ludogoreţ Razgrad a învins Lazio pe "Stadio Olimpico" în prima manşă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa * Ajax a pierdut cu 0-3 pe teren propriu în faţa echipei din Salzburg

Două mari surprize s-au realizat în partidele disputate joi seara, în prima manşă a şaisprezecimilor de finală. Una dintre ele s-a înregistrat la Roma, revelaţia competiţiei, formaţia bulgară Ludogoreţ Razgrad, reuşind să învingă pe Lazio, chiar pe "Olimpico".  Doi fotbalişti romani ex-dinamovişti au fost adversari direcţi, fundaşii Ştefan Radu (Lazio) şi Cosmin Moţi (Dinamo). De remarcat că fiecare formaţie a ratat cate un penalty, avand şi cate un jucător eliminat. Primul l-a ratat bulgarii, prin Diakov ('9), apoi în finalul primei reprize, Roman Bezjak a înscris golul victoriei oaspeţilor. În min. 50, a fost randul lazialului Felipe Anderson să rateze din punctul cu var, iar cinci minute mai tarziu, Diakov a mai comis o boacănă pentru care a văzut cartonaşul roşu. Nici în superioritate numerică, echipa romană n-a reuşit mai tarziu, darămite după ce efectivele s-au echilibrat în min. 73, după eliminarea lui Cavanda. A doua bombă a fost detonată la Amsterdam, epigonii lăncierilor de altădată fiind zdrobiţi cu 0-3, încă din prima repriză de Red Bull Salzburg. Demn de remarcat golul de generic al lui Jonathan Soriano: după ce tot el a deschis scorul din penalty ('14), iar Sadio Mané a făcut 0-2 în min. 21, Soriano a înscris de la centrul terenului în min. 35, cu boltă, taxand ieşirea portarului de la Ajax.
Alţi doi fotbalişti romani au jucat în aceste meciuri. Ex-stelistul Bourceanu şi-a făcut debutul european pentru Trabzonspor, echipa sa fiind învinsă cu 0-2 în Italia de Juventus, goluri marcate de Osvaldo şi Pogba. Bourceanu a stat pe teren pană în min. 67, timp în care n-a făcut altceva decat să ia notiţe de la Pirlo. Costin Lazăr a jucat la Salonic pentru PAOK, în partida cu Benfica. Nici el n-a stat în teren tot meciul, fiind schimbat pe final cu Salpingidis în ideea că vicleanul grec va schimba soarta meciului. În zadar, Benfica a conservat avantajul minim de 1-0, prin golul marcat de Lima ('59). Dnipro Dnipropetrovsk, fără fundaşul Vlad, echipa care a scos Pandurii din competiţie, a reuşit să învingă cu 1-0 pe Tottenham, lipsită de Chiricheş, accidentat. Gol marcat din penalty, în min. 81, de către Konoplianka. Nici Mircea Lucescu n-a fost mai norocos, echipa sa Şahtar Doneţk, mulţumindu-se cu 1-1 pe în deplasare cu cehii de la Viktoria Plzen, într-un meci în care minerii s-au jucat cu ocaziile. Golurile au venit unul după altul: Tecl ('62 - pentru gazde ) şi Luiz Adriano ('65).
Celelalte rezultate: Anji Mahacikala - KR Genk 0-0; Cernomoreţ Odesa - Olympique Lyon 0-0; Esbjærg - Fiorentina 1-3; Dinamo Kiev - Valencia 0-2 (meciul s-a disputat la Nikosia, din cauza incidentelor din capitala Ucrainei); Slovan Liberec - Alkmaar 0-1; Betis Sevilla - Rubin Kazan 1-1; Swansea - Napoli 0-0; Maribor - FC Sevilla 2-2;  Maccabi Tel Aviv - FC Basel 0-0;  FC Porto - Eintracht Frankfurt 2-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.