Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Vreţi naţionala? Treceţi la Digi!

Ziarul de Vrancea
20 feb 2014 632 vizualizări
Digi Sport şi site-ul digisport.ro vor transmite în direct, din luna septembrie a acestui an, partidele din preliminariile Campionatului European de Fotbal din 2016 şi grupele europene de calificare la Cupa Mondială de Fotbal din 2018, inclusiv meciurile naţionalei Romaniei.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, Digi Sport a obţinut drepturile de televiziune pentru transmiterea meciurilor din preliminariile Campionatului European din 2016 şi Cupei Mondiale de Fotbal din 2018. Pachetul include meciuri în direct şi înregistrate, rezumatele tuturor meciurilor şi emisiuni-magazin, precum şi drepturile de transmisie online a partidelor, pe digisport.ro, şi prin telefonia mobilă, vizionarea fiind disponibilă doar pentru abonaţii Digi Net şi Digi Net Mobil. Începand cu acest an, modul de desfăşurare a preliminariilor se schimbă, iar, în noul format, partidele se vor desfăşura lunea, marţea, joia, vinerea, sambăta şi duminica. Partidele care au loc luni, marţi, joi şi vineri vor fi disputate de la ora 21.45, iar cele de sambăta şi duminica, de la orele 19.00 şi 21.45.

Trei candidaturi validate

Dosarele candidaţilor la preşedinţia Federaţiei Romane de Fotbal Gheorghe Popescu, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu au fost validate, joi, de comisia FRF. Al patrulea candidat convocat ieri, Gheorghe Chivorchian, nu s-a prezentat, iar comisia i-a acordat un nou termen pentru astăzi, cand vor fi  analizate dosarele celorlalţi candidaţi: Vasile Avram, Marcel Popescu, Paul Zarna şi Octavian Burleanu.

Pellegrini este taxat de FIFA

Vicepreşedintele FIFA, Jim Boyce, a criticat acuzaţiile formulate de tehnicianului Manuel Pellegrini de la Manchester City, la adresa centralului Jonas Eriksson, considerandu-le "un nonsens total". "Este un nonsens total să spui că un arbitru nu ar trebui delegat pentru că e dintr-o ţară mică. Dacă un arbitru s-a dovedit a fi la un înalt nivel nu contează din ce ţară provine", a declarat Boyce, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al Comisiei de arbitri a FIFA şi care a catalogat drept bună prestaţia lui Eriksson la partida Manchester City - Barcelona, scor 0-2. "Pentru o partidă de o asemenea importanţă, nu ştiu dacă a fost o idee bună să delegi un arbitru suedez. Există în Europa ţări care contează în fotbal mai mult decat Suedia. Acest tip de meciuri cere arbitri mai experimentaţi. Delegarea unui arbitru care a greşit împotriva Barcelonei anul trecut, în optimi, a fost o eroare. El a greşit la meciul cu AC Milan faţă de Barcelona, iar acum şi-a reparat greşeala", a explicat Pellegrini.

Söderling nu renunţă la tenis

Suedezul Robin Söderling, fost numărul 4 ATP, a devenit, ieri, director al turneului de tenis de la Stockholm, dar a precizat că nu renunţă la cariera sportivă, în ciuda faptului că nu a mai jucat de doi ani şi jumătate. De la ultima sa partidă disputată, victoria din finala turneului de la Bastad, din iulie 2011, tenismeaul de 29 de ani s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, printre care şi o mononucleoză care a lăsat urme.  "Mă antrenez cu atenţie pentru a reveni. în acelaşi timp, consider această funcţie ca un stimulent pentru a fi tot timpul implicat în tenis", a declarat jucătorul, în acelaşi comunicat. Söderling este dublu finalist la Roland Garros (2009 şi 2010) şi a caştigat 10,4 milioane de dolari din tenis în carieră.

Suspendat pentru blaturi

Fotbalistul austriac Dominique Taboga, implicat într-un scandal privind mai multe meciuri trucate, a fost suspendat pe viaţă de Liga de Fotbal din Austria. Bundesliga austriacă a anunţat, ieri, că va depune prin intermediul federaţiei din Austria o solicitare la FIFA şi UEFA pentru ca decizia în cazul Taboga să fie validată în plan internaţional.Justiţia austriacă anchetează 17 pană la 19 meciuri disputate în perioada 2004-2013 în diverse eşaloane din Austria, suspectate că ar fi fost trucate. Taboga, în varstă de 31 de ani, fost component al echipei Grodig, a declanşat scandalul depunand, la 11 noiembrie 2013, o plangere în care susţinea că a fost victima şantajului mafiei pariurilor sportive. Anchetatorii au descoperit însă neconcordanţe în declaraţiile sale şi, după cateva săptămani, jucătorul a fost plasat în detenţie provizorie, fiind suspectat de escrocherie şi abuz de încredere. Taboga a încercat să implice patru colegi de la Grodig în acest caz. Alte cinci persoane au fost plasate în detenţie provizorie, între care şi fostul internaţional austriac Sanel Kuljic. Concediat de clubul Grodig, Taboga a fost pus în libertate la sfarşitul lunii ianuarie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.