Sport

Parada starurilor

Ziarul de Vrancea
19 feb 2014 552 vizualizări
Ibrahimovic, Messi şi arbitrul Eriksson au fost vedetele serii de ieri din Liga Campionilor la fotbal

Mult-aşteptatul derby Manchester City şi FC Barcelona (premieră în Cupele Europene) a fost, conform previziunilor o confruntare interesantă, însă multă vreme a lipsit spectacolul şi ocaziile de gol La jocul arhicunoscut de pase al catalanilor, Mauricio Pellegrino, antrenorul "cetăţenilor" a răspuns cu o apărare densă, pe două randuri, punctată de contre pe aripi cu ţinta Negredo. Astfel se explică plusul de periculozitate al gazdelor, în opoziţie cu dominarea teritorială a Barcelonei. Faza care a rupt echilibrul s-a petrecut în min. 53, cand Iniesta l-a deschis frontal pe Messi, care a scăpat de marcajul lui Kompany, dar a fost faultat la marginea careului de Demichelis. Arbitrul suedez  Jonas Eriksson l-a eliminat (corect) pe fundaşul argentinian în postură de ultim apărător, dar a mutat (incorect) infracţiunea în careu. Cu un gol (şi un om) în plus, Barcelona şi-a intensificat dominarea, chiar dacă gazdele, au mai zvacnit în cateva randuri.
La Leverkusen, speranţele "farmaciştilor" de a obţine un succes remarcabil în faţa echipei pariziene au fost reduse la tăcere încă din start, cand în urma unei combinaţii rapide, Blaise Matuidi a deschis scorul pentru elevii lui Laurent Blanc, iar finalul primei reprize a adus şi lovitura de graţie a parizienilor: Spahic l-a faultat în careu pe Lavezzi şi Zlatan Ibrahimovic a transformat lovitura de pedeapsă, iar după trei minute a venit şi capodopera semnată de Ibrahimovic, gol la vinclu de la 20 de metri. În repriza secundă, nefericitul Spahic a fost eliminat şi totul s-a încheiat.
Rezultate, marcatori: Manchester City - FC Barcelona 0-2. Messi ('54 - penalty), Silva ('90); Bayer Leverkusen - Paris Saint Germain 0-4. Matuidi ('3), Ibrahimovic ('39 - penalty, '42), Cabaye ('88).  Astăzi au loc alte două partide în manşa I a optimilor: Arsenal Londra - Bayern München (DigiSport 1, DolceSport 1) şi AC Milan - Atletico Madrid (DigiSport 2, DolceSport 2). Ambele meciuri încep la ora 21:45.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.