Sport

Trei romani, trei înfrangeri

Ziarul de Vrancea
17 ian 2014 617 vizualizări
Monica Niculescu a ratat calificarea în optimile Australian Open * Horia Tecău şi Raluca Olaru au fost eliminaţi în probele de dublu Ziua de ieri n-a fost de loc una strălucită pentru jucătorii romani de tenis, prezenţi la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Nu puteam aştepta prea mult de la Monica Niculescu, ea şi-a depăşit substanţial condiţia în turul II la simplu, eliminand-o pe nemţoaica Sabine Lisicki (finalistă la Wimbledon). Însă în faţa rusoaicei Ekaterina Makarova (nr. 22), Monicăi nu i-a ieşit jocul obişnuit. Ea  a pierdut cu 4-6, 4-6 în 86 de minute  şi acum se poate concentra pe proba de dublu, unde are speranţe mari împreună cu jucătoarea cehă Klara Zakopalova. La simplu, singura reprezentantă a Romaniei, Simona Halep, joacă astăzi cu kazaha Zarina Diyas, într-un meci din turul II.
Marea decepţie a venit de la Horia Tecău, care a ratat calificarea în turul II la dublu masculin. Horia şi noul său partener Jean-Julien Rojer, n-au reuşit să treacă de un cuplu încă neclasat în ierarhie, Yuki Bhambri/Michael Venus (India/Noua Zeelandă), dar care a reuşit să învingă în primul tur perechea spaniolă Roberto Bautista / Daniel Gimeno. Tecău şi Rojer au pierdut cu 4-6, 4-6 (66 de minute) şi acum se uită cu jind la foştii parteneri, toţi calificaţiI: Florin Mergea (cu austriacul Oliver Marach), Robert Lindstedt (cu polonezul Lukasz Kubot) şi Max Mirnîi (cu rusul Mihail Iujnîi). Astăzi, perechea Mergea/Marach întalneşte cuplul spaniol Pablo Carreno / Guillermo Garcia.
Nici perechea romano-americană feminină, Raluca Olaru / Varvara Lepchenko, n-a trecut de turul II, fiind învinsă de favoritele nr. 13, Chan Hao-ching / Liezel Huber (Taiwan / SUA). Cu o veterană a probelor de dublu în varstă de 40 de ani (Liezel) şi o asiatică setată, de asemenea pe dublu, perechea amintită a dispus de Raluca şi Varvara cu 6-4, 7-6. Astăzi, în turul secund, Monica Niculescu şi Klara Zakopalova întalnesc perechea Cara Black / Sania Mirza (Zimbabwe / India). Tot astăzi, Horia Tecău îşi face debutul la dublu mixt, împreună cu indianca Sania Mirza. Ei vor întalni perechea Chan Hao-ching / Robert Lindstedt (Taiwan / Suedia).

S-a dus şi Gasquet

N-au fost prea mari surprize în primele meciuri din turul III la simplu, meciuri întrerupte des de ploaie. Singura de remarcat a fost victoria spaniolului Tommy Robredo (favorit nr. 17) în faţa francezului Richard Gasquet (nr. 9). Deşi a caştigat primul set cu 6-2, Gasquet a arătat că nu se află în apele lui, pierzand următoarele două seturi cu 5-7 şi 4-6. Al patrulea set a fost foarte strans, norocul a suras rand pe rand ambilor jucători, spaniolul de 31 de ani, încurajat din tribune de o prietenă apropiată (celebra Martina Hingis) a caştigat tie-break-ul cu 8-6, calificandu-se în optimi, unde îl va întalni pe elveţianul Stanislaw Wawrinka, jucător care a beneficiat de abandonul canadianului Vasek Pospisil. Polonezul Jerzy Janowicz (nr. 20) a fost învins cu 5-7, 2-6, 2-6 de germanul Florian Mayer, care se va întalni cu al treilea favorit, spaniolul David Ferrer, lejer învingător cu 6-3, 7-6, 6-2 în faţa francezului Jérémy Chardy. Susţinut de o galerie gălăgioasă, bosniacul Damir Djumhur n-a putut face faţă clasei cehului Tomas Berdych (6-4, 6-2) şi se va confrunta cu sud-africanul Kevin Anderson, învingător într-un "maraton" (3-6, 4-6, 6-3, 7-6, 7-5) cu francezul Edouard Roger-Vasselin. Celelalte meciuri de ieri în turneul masculin au fost: Novak Djokovic (nr.2) - Denis Istomin (Uzbekistan) 6-3, 6-3, 7-5 şi Fabio Fognini (Italia) - Sam Querrey (SUA) 7-5, 6-4, 6-4.
La feminin, tot în turul trei, Serena Williams s-a calificat fără probleme învingand-o în trei seturi simetrice, 6-3, 6-3, pe Daniela Hantuchova din Slovacia, dar va avea primul obstacol important în optimi, unde o va întalni pe sarboaica Ana Ivanovic, care a provocat o mare decepţie suporterilor "aussies" eliminand-o pe marea lor favorită, Samantha Stosur, scor 7-6, 6-4, 6-2. O altă jucătoare, Li Na (China) speră la primul succes la Melbourne, în care a fost de două ori finalistă. Însă Li Na a avut emoţii cu Lucie Safarova (Cehia) pe care a învins-o cu 1-6, 7-6, 6-3 şi o aşteaptă acum pe Ekaterina Makarova. Celelalte rezultate înregistrate ieri: Angelique Kerber (Germania) - Alison Riske (SUA) 6-3, 6-4; Flavia Pennetta (Italia) - Mona Barthel (Germania) 6-1, 7-5; Eugénie Bouchard (Canada) - Lauren Davis (SUA) 6-2, 6-2; Casey Dellacqua (Australia) - Zheng Jie (China) 6-2, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.