Sport

Teatrul coşmarurilor

Ziarul de Vrancea
6 ian 2014 400 vizualizări
Manchester United a suferit a doua înfrangere consecutivă pe teren propriu şi a fost eliminată din Cupa Angliei

Marea surpriză a turului al III-lea al FA Cup (Cupa Angliei) a fost realizată de Swansea City, care a învins cu 2-1 pe "Old Trafford" pe Manchester United. Este a doua înfrangere a "Diavolilor" în cateva zile, în Teatrul Viselor din Manchester, după cea din meciul de campionat cu Tottenham. Wayne Routledge, atacantul care a impresionat în partida cu Petrolul din Liga Europa, a deschis scorul în min. 12, dar după numai patru minute, "Chicharrito" Hernandez a egalat pentru United. Cu zece minute înainte de final, Manchester a rămas în zece oameni, prin eliminarea brazilianului Fabio, intrat în teren de cinci minute. În ultimul minut, cand lumea se gandea la o rejucare dificilă în Ţara Galilor, ivorianul Wilfried Bony (cunoscut spectatorilor romani şi de la Sparta Praga) a dat lovitura de graţie gazdelor.
Un fapt care merită menţionat este acela că Liverpool, echipă antrenată de Brendan Rodgers, s-a calificat în şaisprezecimile de finală după 2-0 cu Oldham Athletic (liga a treia), la care Anton Rodgers (internaţional irlandez U-19), fiul său, a fost rezervă. În afară de partida de pe "Old Trafford" cele mai interesante partide au fost: Arsenal - Tottenham 2-0; Newcastle - Cardiff 1-2; Norwich - Fulham 1-1; West Bromwich - Crystal Palace 0-2. În aceeaşi fază s-au înregistrat, de asemenea, două eliminări ale unor echipe din "Premier League" de cătra formaţii de eşaloane inferioare: Aston Villa - Sheffield United (L3) 1-2 şi Nottingham Forest (L2) - West Ham United 5-0 (!), iar meciul Blackburn (L2) - Manchester City (1-1) se va rejuca.
* Monaco şi Olympique Marseille s-au calificat cu emoţii în şaisprezecimile de finală ale Cupei Franţei la fotbal în urma meciurilor desfăşurate duminică, în urma cărora trei formaţii din Ligue 1 au părăsit competiţia: Reims, Nantes şi Evian.
OM a avut nevoie de prelungiri pentru a trece de Stade de Reims (2-0), în timp ce Monaco s-a impus la limită, cu 3-2, pe terenul formaţiei de divizia a treia Vannes. Bănel Nicoliţă a jucat 62 de minute  pentru Nantes, învinsă acasă cu 0-2 de Nice. Dan Nistor a fost titular la Evian, fiind înlocuit în min. 63 cu senegalezul Modou Sougou (ex-CFR Cluj) în partida caştigată de SC Bastia cu scorul de 1-0, în Corsica. Aurelian Chiţu a fost doar rezervă la Valenciennes, eliminată de Rennes cu 8-7, după loviturile de departajare.Sambătă, echipa Lorient, din prima ligă a fost învinsă cu 0-1 de formaţia din Liga a IV-a Yzeure!
Rusescu a debutat la Braga
Atacantul Raul Rusescu a debutat la echipa Sporting Braga în partida caştigată, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), în faţa formaţiei FC Arouca, în optimile de finală ale Cupei Portugaliei. Rusescu, care a venit sub formă de împrumut pană la finalul sezonului de la FC Sevilla, a jucat tot meciul şi a primit un cartonaş galben în minutul 26. Golurile învingătorilor au fost marcate de Pardo. în min. 5 şi Rafa Silva ('78).  Tehnicianul formaţiei Sporting Braga, Jesualdo Ferreira, a declarat după meci că niciun jucător nu reuşeşte mari performanţe individuale în primul meci la o nouă echipă:  "Niciun jucător, nici măcar dacă e printre cele mai mari vedete, nu reuşeşte mari performanţe individuale în primul meci la o nouă echipă, mai ales dacă avem în vedere faptul că s-a antrenat doar o săptămană. Rusescu este un jucător de calitate, care ne va ajuta mult", a spus Ferreira, care a menţionat că Raul Rusescu ar fi putut înscrie un gol, ceea ce i-ar fi dat mai multă încredere. Pe langă Sporting Braga, în sferturile de finală ale Cupei Portugaliei s-au mai calificat echipele Estoril, Rio Ave, FC Porto, Benfica Lisabona, Desportivo Aves, Penafiel şi Academica Coimbra


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.