Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Cel mai bun brazilian din Europa

Ziarul de Vrancea
3 ian 2014 639 vizualizări
Jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Thiago Silva, a fost ales pentru al treilea an consecutiv cel mai bun fotbalist brazilian care joacă în Europa, el primind astfel trofeul Samba Gold

Thiago Silva, cu 24,19 la sută din totalul voturilor, i-a devansat în top 3 pe fundaşul echipei Bayern München, Dante (14,63), şi pe mijlocaşul formaţiei Chelsea, Oscar (8,20). Clasamentul a fost realizat în urma votării la care au participat aproximativ 100.000 de internauţi, 11 jurnalişti din Europa şi din Brazilia, precum şi mai mulţi foşti internaţionali. Thiago Silva a caştigat campionatul Franţei cu PSG şi a fost căpitanul Braziliei la Cupa Confederaţiilor, competiţie la care brazilienii s-au impus.


Un albanez-austriac la "U"

FC Universitatea Cluj a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, achiziţionarea jucătorului Ronald Gercaliu, fost la FC Erzgebirge Aue, care va semna un contract pe şase luni. "Prin aducerea lui Ronald Gercaliu vom caştiga maturitate, tehnică de joc şi experienţă, adunată în anii petrecuţi la echipe precum Red Bull Salzburg, Sturm Graz, Austria Viena şi Ingolstad. În acelaşi timp, aducem un jucător care are o mentalitate profesionistă, propice pentru tinerii noştri jucători. Am mare încredere în el şi sunt sigur că va reuşi să se integreze rapid în metodele de pregătire şi filosofía lui Mihai Teja!", a declarat administratorul special, Vlad Munteanu. În varstă de 27 de ani, fundaşul stanga s-a născut în Albania, dar joacă pentru Austria din 2005.


Mai sunt şi alte "Baloane"

Jucătorul brazilian al echipei Atletico Mineiro, Ronaldinho, a fost ales cel mai bun fotbalist din America de Sud, în 2013. Ronaldinho i-a devansat pe compatriotul său Neymar, care a jucat pentru Santos la începutul anului, şi pe argentinianul Maxi Rodriguez, de la Newell's Old Boys . Neymar, în prezent component al echipei FC Barcelona, a fost ales cel mai bun fotbalist din America de Sud, în 2011 şi în 2012. Ivorienii Yaya Touré şi Didier Drogba şi nigerianul John Obi Mikel sunt cei trei finalişti pentru titlul de jucătorul african al anului 2013, a anunţat, marţi, Confederaţia Africană de Fotbal (CAF). Touré, 30 de ani, a primit deja această distincţie în 2011 şi 2012. Compatriotul său, Didier Drogba, 35 de ani, a fost premiat în 2006 şi 2009. În schimb, John Obi Mikel, 26 de ani, apare pentru prima oară printre finalişti. Laureatul din 2013 va fi anunţat în 9 ianuarie, într-o ceremonie la Lagos.


Anelka îşi cere scuze pentru "quenelle"

Atacantul francez Nicolas Anelka a acceptat, la cererea clubului West Bromwich Albion, să nu mai celebreze golurile cu un gest cunoscut sub numele de "quenelle", aşa cum a făcut la meciul cu West Ham United. "Clubul înţelege că acest mod de a celebra golurile a deranjat şi i-a solicitat lui Nicolas să nu mai facă acest gest", a precizat WBA pe site-ul oficial, precizand că "Nicolas a fost imediat de acord cu această solicitare". Atacantul francez Nicolas Anelka riscă o sancţiune sportivă din partea Federaţiei Engleze de Fotbal (FA) pentru gestul controversat de la remiza, scor 3-3, înregistrată de West Bromwich Albion cu West Ham United, în campionatul Angliei. Federaţia de la Londra a anunţat că va studia cazul Anelka, jucătorul riscand minim cinci etape de suspendare, dacă se consideră că a făcut un gest discriminatoriu.


Tragedie la Ferencvaros

Internaţionalul din Trinidad Tobago, Akeem Adams, în varstă de 22 de ani, fundaş al formaţiei ungare Ferencvaros, a murit, luni, din cauza unei hemoragii cerebrale, a anunţat clubul său într-un comunicat. La 25 septembrie, după un antrenament, Akeem Adams a suferit o criză cardiacă la locuinţa sa din Budapesta. El a suferit apoi trei intervenţii chirurgicale. Deşi piciorul stang i-a fost amputat, starea jucătorului s-a îmbunătăţit, el fiind vizitat la spital de familie şi prieteni şi aflandu-se în aşteptarea unui transplant cardiac. Akeem Adams, de opt ori internaţional cu Trinidad Tobago, a participat cu echipa la CM-2007 under-17 şi la CM under-20 în 2009. El a semnat în vara acestui an cu Ferencvaros şi a jucat şase meciuri pentru echipa maghiară. 


Solskjær, antrenor la Cardiff

Clubul Cardiff City a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că noul antrenor al echipei din Premier League este fostul internaţional norvegian Ole Gunnar Solskjær. "După discuţii cu Tan Sri Vincent Tan şi preşedintele clubului, Mehmet Dalman, Ole, care vine la Cardiff City de la Molde FK, s-a întalnit cu noua sa echipă, la baza de pregătire, şi va fi prezentat oficial în curand, la stadionul Cardiff City", se arată pe site-ul clubului. Norvegianul îi succede la Cardiff scoţianului Malky Mackay, care a fost demis în 27 decembrie.


Cissé a plecat în Corsica

Atacantul francez Djibril Cissé, care şi-a reziliat înţelegerea cu echipa Kuban Krasnodar, a semnat, un contract pe 18 luni cu SC Bastia. Cissé, prezentat oficial miercuri, a participat apoi la primul antrenament cu noua sa echipă. În varstă de 32 de ani, el va purta numărul 12 pe tricou. Djibril Cissé, care revine după cinci ani şi jumătate în campionatul Franţei, a mai evoluat în carieră la echipele AJ Auxerre, FC Liverpool, Olympique Marseille, Sunderland, Panathinaikos Atena, Lazio Roma, Queens Park Rangers şi Al-Gharafa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.