Sport

Muñoz a cucerit piramida Superkombat

Ziarul de Vrancea
22 dec 2013 373 vizualizări
Luptătorul spaniol Frank Muñoz a caştigat, sambătă seară, finala piramidei Superkombat de la Galaţi, după ce l-a învins la puncte în finală pe surinamezul Redouan Cairo.

 Muñoza trecut în semifinale, la puncte, de D'Angelo Marshall (Antilele Olandeze), în timp ce Cairo l-a învins prin KO tehnic în repriza a doua pe grecul Giannis Stoforidis.De asemenea, în această gală s-au decernat şi  două centuri mondiale Superkombat la categoria Cruiser (90 kg)  şi Super-Cruiser (^92 kg), pentru care au luptat doi fraţi romani. Dacă la prima, Bogdan Stoica a fost învins la puncte de Ihar Bugaenko (Belarus), titlul Super-Cruiser a revenit lui Andrei Stoica, acesta trecand la puncte de cehul Ondrej Hutnik. În cele trei două super-fight-uri, Alexandru Lungu l-a învins pe americanul Mike Bourke (KO, rund 1), romanul de origine nigeriană Benjamin Adegbuyi l-a făcut KO în rundul III pe ucraineanul Pavel Juravlev, iar Raul Cătinaş l-a învins (KO, III) pe australianul Paul Slowinski.

Sezonul s-a încheiat, amenzile curg

FC Steaua a primit o penalitate sportivă de 7.500 de lei din partea Comisiei de Disciplină a LPF pentru incidente la meciul cu Astra Giurgiu, scor 3-1, din etapa a XIX-a a Ligii I. De asemenea, jucătorii William De Amorim (Astra) şi Mihai Pintilii (Steaua), eliminaţi la meciul de miercuri, au fost suspendaţi cate o etapă şi penalizaţi cu cate 740 de lei. Sancţiune similară a primit şi Brandão, de la CFR Cluj, eliminat în întalnirea cu ACS Poli Timişoara. Comisia de Disciplină a sancţionat cu avertisment gruparea FC Vaslui după meciul cu Dinamo, scor 1-1. De asemenea, clubul Universitatea Cluj a fost sancţionat cu măsura interzicerii accesului spectatorilor în zona Peluzei gazdă şi la Tribuna a II-a pe stadionul Cluj Arena pentru o etapă.

Turneul WTA promovează ţara

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că turneul de tenis WTA, care va fi organizat începand cu 2014 în Romania, va fi foarte important pentru promovarea ţării noastre avand în vedere valoarea lui. "Acum două săptămani s-a promulgat hotărarea de guvern referitoare la turneul WTA de la Budapesta, care pentru 2014 se va muta în Romania. Este o reuşită, trebuie să mulţumim Federaţiei Romane de Tenis şi domnului George Cosac pentru implicare şi pentru faptul că a reuşit să convingă federaţia internaţională să mute un turneu de importanţă în Romania. E important şi pentru promovarea ţării, valoarea turneului este un lucru foarte bun pentru Romania", a declarat minsitrul Nicolae Băncioiu. Turneul ar urma să aibă loc în perioada 8-14 iulie, imediat după încheierea unuia dintre cele mai prestigioase turnee de Grand Slam, respectiv Wimbledon. Jucătoarea Simona Halep a caştigat ultima ediţie a turneului de la Budapesta. în capitala Ungariei s-a mai impus şi Ruxandra Dragomir Ilie, în 1996.

Bayern, bineînţeles!

Formaţia germană Bayern München a caştigat Campionatul Mondial al cluburilor, sambătă seară, învingand în finala competiţiei, la Marrakech, scor 2-0, echipa marocană Raja Casablanca. Golurile au fost marcate de Dante ('7) şi Thiago Alcantará ('22). Pe locul trei la CM al cluburilor s-a clasat formaţia braziliană Atletico Mineiro, care a învins, tot sambătă, la Marrakech, cu scorul de 3-2, echipa chineză Guangzhou Evergrande, în finala mică a competiţiei. Dacă victoria echipei germane este incontestabilă, meciul pentru bronz a fost foarte disputat. Chinezii au condus cu 2-1: după ce Tardelli a deschis scorul ('4), Evergrande a marcat de două ori, prin Muriqui ('9) şi Conca ('15 - penalty), dar Atletico a egalat în timpul adiţional al primei reprize prin fosta vedetă Ronaldinho. După 2-2 la pauză, formaţia braziliană a înscris golul victoriei tot în minutele suplimentare, dar din repriza secundă, prin Luan.

Tevez şi-a luat gandul de la Mondiale

Atacantul argentinian Carlos Tevez a declarat că şi-a pierdut orice speranţă de a fi convocat la Cupa Mondială din Brazilia de anul viitor. "Nu pot să-mi fac iluzii. Chiar dacă voi înscrie 30 de goluri, nu cred că voi fi convocat", a declarat Tevez, care a marcat zece goluri în acest sezon pentru Juventus în Serie A. Selecţionerul Argentinei, Alejandro Sabella, îi preferă în sectorul ofensiv pe Lionel Messi, Angel Di Maria, Sergio Agüero sau Gonzalo Higuain. "Nu-mi face bine să mă uit la meciurile naţionalei. Cupa Mondială? Voi pleca în vacanţă, nu mă voi uita, voi dormi. Am jucat deja la două ediţii", a mai spus Tevez, care a jucat cu Argentina la turneele finale ale CM din 2006 şi 2010.

A încercat să se sinucidă, după ce a fost găsit dopat

Rutierul belgian Jonathan Breyne a încercat să se sinucidă, după ce s-a anunţat că a fost depistat pozitiv cu clenbuterol, a anunţat, sambătă, presa belgiană. Breyne, 22 de ani, a încercat să-şi pună capăt zilelor, joi seară, după ce a luat mai multe medicamente. Internat  la Gand, el a revenit acasă după o noapte la spital, conform apropiaţilor săi. Rutierul, care evolua pentru echipa Crelan (Continentale Pro), nu a suportat anunţul depistării pozitive cu clenbuterol la Turul Taihu Lake, în China, unde a caştigat o etapă.  "Nu mai înţeleg. Nu am făcut nimic. Sunt distrus", a spus el, subliniind că probabil a fost depistat pozitiv după ce a fost victima unei contaminări alimentare în China. "A existat un sentiment de ruşine şi nedreptate", a explicat tatăl sportivului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.