Politică

(Update) Ce se va întâmpla cu PNL Vrancea, după ce Florin Cîțu a câștigat președinția partidului în competiția cu Ludovic Orban

Ziarul de Vrancea
27 sep 2021 6499 vizualizări

Premierul Florin Cîțu a câștigat cursa pentru șefia Partidului Național Liberal. A obținut cu aproape 1.000 de voturi în plus față de contracandidatul său, Ludovic Orban, care a condus partidul până acum. Cîțu a obținut 2878 de voturi, iar Ludovic Orban,1898 de voturi.

Foarte mulți urmăritori ai scenei politice locale se întreabă probabil ce se va întâmpla după acest rezultat cu actuala conducere a PNL Vrancea, care s-a situat în această competiție din interiorul partidului aproape în unanimitate alături de Ludovic Orban.

Un prim semnal este dat de mesajul președintelui PNL Vrancea și al Consiliului Județean, Cătălin Toma, făcut public pe facebook la puțin timp după aflarea rezultatului ”meciului” politic de la Congresul de sâmbătă, 25 septembrie 2021 al liberalilor. 

”Alegerile pentru președinția Partidului Național Liberal s-au terminat cu victoria premierului Florin Cîțu. PNL trebuie să rămână un partid unit, care să facă reforme, să dezvolte România și să recâștige încrederea oamenilor.

Felicitări învingătorului, onoare pentru Ludovic Orban, președintele care a condus echipa liberală către atâtea victorii în ultimii ani.

Filiala vrânceană a PNL va continua să facă administrație pentru oameni și să fie campioana Moldovei la alegerile din 2024.”-Catalin Toma

Citiți și ce spune despre situația în care se află, după Congresul de sâmbătă, PNL Vrancea, într-o postare a publicistului Costi Rogozanu:

"Cîțu a câștigat. Liberalii din Vrancea au fost cu Orban. I-a apucat pe ăștia revoluția tocmai acum. L-au și întrerupt pe Iohannis. Mai primim fonduri din părți.”

Originar din Vrancea, Costi Rogozanu este în prezent editorialist la cotidianul Libertatea și fost colaborator al postului de televiziune Realitatea TV, unde a fost şi fondatorul platformei de bloguri VoxPublica, iar din anul școlar 2021/22 este profesor de limba şi literatura română chiar în județul natal, la Şcoala Gimnazială ”Ionel Sîrbu” Ciorăşti.

Liviu Macovei, membru ales al Consiliului Local Focșani, primul politician vrâncean care se afișează public ca făcând parte din tabăra pro Florin Cîțu 

Deși pe parcursul campaniei electorale interne foarte puțini membri ai PNL Vrancea și-au afișat susținerea față de Florin Cîțu sâmbătă 25 septembrie 2021, consilierul local focșănean Liviu Macovei și-a postat pe contul de facebook fotografia de mai jos cu mesajul:

”Felicitări Florin Cîțu!”

Citiți și ce spunea consilierul local focșănean Liviu Macovei săptămâna aceasta, după ce a fost atacat într-o postare pe contul de facebook PNL Focsani prin conținutul următoarei postări :

"PNL Focșani se dezice de hoțiile de la Clubul Sportiv Municipal. Organizația Municipală a PNL nu va gira niciodată ca din banii focșănenilor să se umfle buzunarele firmelor apropiate Primăriei Focșani. Nu putem să fim de acord ca CSM Focșani, prin președintele său Marius Batog, contabila Dana Săvulescu, dar și prin președintele Comitetului Director Liviu Macovei, să cheltuie zeci de mii de euro pentru fotografierea sportivilor.

Trebuie să înceteze furturile la această instituție !

Ne-am săturat ca sub umbrela sportului să se facă achiziții supraevaluate și cu dedicație către firme sau persoane agreate de Primăria Focșani.”-PNL Focsani

Răspunsul lui Liviu Macovei după acel atac ”Am fost destul de surprins să văd această postare după ce astăzi am lucrat alături de colegii de la Focșani la comunicatul pe care l-am dat eu pe același subiect. Nu găsesc o explicație rațională pentru acest atac, probabil e tensiunea mare acumulată în preajma Congresului PNL cea care îi face pe unii colegi să uite că suntem colegi. Nu mi-am exprimat până acum public susținerea pentru niciunul dintre cei doi candidați la președenția partidului pentru că eu sunt interesat mai mult de administrație decât de politică și pentru că filiala are o rezoluție în acest sens. Dacă unii sunt mai înfierbântați și au impresia că cine nu e cu ei e împotriva lor, eu nu am de gând să reacționez la așa ceva.” -Liviu Macovei

După toate aceste poziționări și semnale afișate public de ”dizident”, este posbil ca în jurul lui Liviu Macovei, membru ales în Consiliul Local Focșani, să constatăm în următoarea perioadă cristalizarea unui grup pro Florin Cîțu și în organizația județeană PNL Vrancea. 

Citiți și postarea activată pe contul Catalin Toma președintelui filialei PNL și al Consiliului Județean Vrancea, duminică 26 septembrie 2021 după Consiliul Național al partidului:”Mulțumesc colegilor liberali vrânceni care au participat ieri la Congres și astăzi la Consiliul PNL. Parlamentarii Ion Ștefan, Ionel Dancă și Raluca Ioan, primarii liberali de Vrancea, consilierii județeni, municipali și locali au demonstrat că știu să facă echipă, că nu sunt implicați în jocuri de culise și că-și asumă susținerea pe care au anunțat-o încă de la început.Rămânem aceeași echipă unită care a obținut victorii mari împotriva PSD, în Vrancea, și vom continua să facem politică și administrație în folosul oamenilor!”

Citiți și postarea activată pe contul Ion ȘTEFAN a deputatului PNL de Vrancea, duminică 26 septembrie 2021 după Consiliul Național al partidului:”Forța unei echipe este dată de unitate și rezultate. PNL Vrancea este o echipă frumoasă care va merge mai departe, cu sprijinul vrâncenilor. Avem proiecte de îndeplinit pentru comunitățile noastre.

Ne-au călit luptele anti-pesede și vom continua pe acest drum!

Rămânem uniți!”

Citiți și postarea activată pe contul Ionel Dancă a deputatului PNL de Vrancea, sâmbătă 25 septembrie 2021, după anunțarea rezultatelor votului la funcția de președinte al partidului la Congresul PNL:”Dragi liberali, nu abandonam lupta pentru Binele Partidului Național Liberal și al României!

Am fost alături de Ludovic Orban într-o bătălie epică dintre Bine și Rău și sunt mandru de toata munca și sacrificiiile personale făcute în această luptă.

Iar atunci când am simțit că toate forțele Răului, anti-liberale și anti-democratice, sunt împotriva noastră și ne copleșesc, m-am rugat lui Dumnezeu pentru ca Binele să învingă in Partidul Național Liberal pentru Binele României.

Nu a fost să fie de această dată așa cum ne-am dorit noi pentru că Dumnezeu știe ceea ce este mai bine pentru fiecare.

Dar noi, Forța Dreptei din Partidul National Liberal, am câștigat această luptă pentru că ne putem întoarce în fața oamenilor cu fruntea sus, noi toți cei care am luptat în acești ani, împreună cu Ludovic Orban, pentru Binele PNL și al României.

Sunt mândru că fac parte din adevărata echipă câștigătoare a Partidului Național Liberal, formată din sutele de mii de membri și simpatizanți liberali care ne-au fost alaturi in această bătălie pe viață si pe moarte pentru viitorul PNL.

Și sunt mândru că fac parte din cea mai curajoasă echipă a Partidului National Liberal, Vrancea Liberală - Vrancea Eroică! pe care, în istorie, nici Stefan cel Mare de la Suceava nu a putut să o îngenuncheze și nici astăzi vreun alt voievod politic nu poate să o îndoaie!

Am încredere în Dumnezeu că până la urmă Binele va învinge în Partidul Național Liberal! Dumnezeu să ocrotească România și Partidul Național Liberal! Forța Dreptei- Ludovic Orban nu poate fi oprită!”

Citiți și postarea activată pe contul Ionel Dancă a deputatului PNL de Vrancea, duminică 26 septembrie 2021 după Consiliul Național al partidului:”Am anunțat public la Consiliul Național PNL că începând de astăzi voi intra în Opozitie față de noua conducere a Partidului Național Liberal pentru că unitatea partidului în care cred nu trebuie să fie o unitate de gândire, ca la un ordin pe Unitate, cum mi-au spus unii colegi!

În același timp, mi-am susținut in continuare candidatura pentru funcția de Vicepreședinte PNL, indiferent de rezultat, pentru că trebuie păstrată vie speranța sutelor de mii de membri și simpatizanți liberali care au fost alături de noi în această competiție internă împreună cu Ludovic Orban.

Mulțumim, dragi liberali adevărați, pentru încredere și vă asigur că nu abandonam lupta pentru Binele PNL și al României! Binele învinge , mai devreme sau mai târziu, cu ajutorul lui Dumnezeu!”

VIDEO:Ionel Dancă

Citiți și postarea activată pe contul Raluca Ioan a senatorului PNL de Vrancea, duminică 26 septembrie 2021 după Consiliul Național al partidului:

”PNL și-a ales echipa de conducere pentru următorii patru ani.

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal cu 2878 voturi primite în congresul de ieri - un procent de 60,2%; Ludovic Orban a primit 1898 voturi – 39,7% .

Consiliul Național de astăzi a ales prim-vicepreședinții, secretarul general, vicepreședinții și membrii Biroului Executiv al PNL.

Alegerile interne din PNL s-au terminat, iar cel mai puternic partid al dreptei românești are de gestionat în continuare crize care se suprapun și situații complicate: relația cu parternerii de la USR-PLUS, pandemia COVID 19, creșterea prețurilor la utilități, reformele structurale din educație, sănătate, transporturi și infrastructură, susținerea mediului de afaceri și a antreprenorilor români.

Succes, PNL!

Succes, PNL Vrancea!”

Citiți și postarea fostului secretar de stat șef al Departamentului Românilor de Pretutindeni (DRP) și consilier județean în CJ Vrancea, Ovidiu Burdușa activată pe contul său de facebook după Congresul PNL de sâmbătă 25 septembrie 2021:”Urmăresc politica noastră de la începutul anilor 90, atunci când au apărut primele partide politice. Ca om de dreapta, am fost atent la alegerile din 1992,1996 și 2000. La suflet, mi-a rămas campania din 1996, când pentru prima și ultima data un candidat adevărat de dreapta a câștigat primaria orașului meu drag, Panciu.

Astăzi am fost prezent în sala de la RomExpo. Ca invitat, nu ca delegat așa cum era normal, deși am adus puncte fără număr organizației PNL de diaspora. Acum câteva zile am făcut o postare pe aceasta temă.

Vă spuneam la început că am urmărit cu atenție alegerile interne din partid, dar și cele externe.

Alegerile de astăzi, la capitolul mitocănie, le întrec pe toate din 1990 încoace.

Alături de colegii mei din diaspora, care sunt în aceeași situație cu mine, am fost șocați să vedem cum o parte din delegația PNL Vrancea s-a năpustit lângă scaunele din fața scenei, în momentul în care și-a început discursul premierul României, dl Florin Cîțu. Incredibile imagini, scandări care nu aveau nici măcar o logică în acel context! În zadar, efortul dl președinte Orban de a calma spiritele.

Dragi colegi liberali vrânceni: așa NU! Ce bine era dacă foloseati această energie în bătălia cu PSD. Baronul Marian Oprisan nu mai stătea la butoanele județului 28 de ani! Oare ce atitudine veți avea de mâine, dacă dl Cîțu va câștiga conducerea PNL? Veți huidui la fel, spre bucuria baronului Oprișan? Sau vă veți cere iertare vrâncenilor de acasă și din lumea largă, pe care i-ați trădat și astăzi? Eu vă iert, poate și colegii mei liberali care vor o altfel de Românie, dar oare va fi suficient ca să vă schimbați și să trecem la treabă, pentru o România fără alde Oprișan&baronii PSD? Eu, sincer, sper să vă recunoașteți greșeala majoră de azi, când ați transformat congresul PNL în scena unei mici Mineriade sau a unui bâlci cu Bădălăi unde maneliștii mai urmau să strige: ”M...e Diaspora, M...e PNL!”. România are nevoie de acțiune liberală, de dezvoltare, de investiții și de pace, deci vă invit să renunțați la scandal și să ne apucăm de reconstrucția României. Cum bine spune unul dintre parlamentarii noștri, HAI LA TREABĂ!”

Citiți și postarea activată pe contul PSD Vrancea după Congresul PNL de sâmbătă 25 septembrie 2021:”A căzut cortina peste România

Cîțu a câștigat PNL-ul, România a pierdut războiul. Românii au pierdut războiul cu prețurile, au pierdut lupta cu restricțiile, au pierdut...

După luni de circ, astăzi clovnul principal a câștigat. Urmează o perioadă de răzbunări (probabil), lucru pe care premierul Cîțu l-a făcut și anterior alegerilor. A condiționat fondurile pentru primarii PNL în schimbul voturilor la congres, a uitat că este premierul țării și a taxat organizațiile care au declarat că nu îl susțin (asta chiar dacă a însemnat să taie fondurile necesare localităților pentru reconstrucția infrastructurii distruse de inundații, așa cum este cazul în Vrancea).

Și acum, când cifrele pandemiei sunt la cote alarmante, Cîțu se luptă cu PSD. Poate ar trebui să realizeze și el că este premier de aproape doi ani, din decembrie 2020 are majoritate și că este Singurul  vinovat pentru criza în care țara se află acum.

Este vinovat de liberalizarea haotică a pieței energiei, lucru care a condus la creșterea prețurilor și care reprezintă încă o povară pe umerii românilor cărora le-a refuzat creșterile de salarii, pensii și chiar alocațiile copiilor.

Este vinovat de cifrele dezastroase ale vaccinărilor în România (penultimul loc în Europa) fapt care astăzi ucide românii.

Este vinovat de lipsa de viziune și de abordarea delăsătoare la adresa dezvoltării unităților spitalicești și de numărul mic de paturi la ATI.

Este vinovat că acest guvern nu a reușit să atragă niciun euro din finanțările europene trâmbițate în campania electorală. Este vinovat pentru numărul foarte mare de IMM-uri închise din lipsă de finanțare. Este vinovat pentru zero kilometri de autostradă realizați de guvernul său.

Este vinovat de un an școlar on-line, situație care se pare că va continua tot fără tabletele promise elevilor, fără programe adaptate și care va lăsa încă o generație fără viitor.

Ca de obicei, PNL Vrancea s-a poziționat în tabăra pierzătoare. Și aici nu facem referire neapărat la alegerile interne din PNL. Așteptăm să vedem ce repercusiuni vor fi după acest congres pentru Vrancea și vrânceni..”

 Citiți și:Ce liberali vrânceni au concurat, la Congresul de la Romexpo București, pentru funcţii de conducere în partid


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.