Politică

Cine va fi şeful partidului lui Traian Băsescu

Ziarul de Vrancea
22 iul 2013 919 vizualizări
Partidul pe care preşedintele Traian Băsescu a anunţat că îl va susţine, chiar dacă nu îi va deveni membru, după încheierea mandatului la Cotroceni va fi condus, la start, de un fost consilier prezidenţial. Este vorba de Eugen Tomac, ales deputat în diaspora sub sigla PDL, dar care a demisionat zilele trecute din partidul lui Vasile Blaga.

 

"Confirm că mâine vom depune actele la tribunal pentru înfiinţarea partidului. Deocamdată, până la congres, am fost ales de colegi şi voi conduce comitetul Iniţiativa Naţională. Sunt propus de echipă să o coordonez până punem pe picioare partidul", a explicat Eugen Tomac pentru gândul.

Deputatul originar din Republica Moldova a evitat însă să dea detalii atât despre ceilalţi lideri ai noului partid, dar şi despre planurile sale la vârful Mişcării Populare. "Mâine voi prezenta echipa. Nu pot să dau în acest monent mai multe detalii, a spus Tomac.

Ultima ieşire publică a deputatului, chiar înainte de a-şi da demisia, a fost împreeună cu preşedintele, fiind inclus în delegaţia acestuia în vizita la Chişinău.

În centrul imaginii, Eugen Tomac este flancat de purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea şi de senatorul PDL Richard Badea. Sursa: Contul de Facebook al susţinătorilor lui Traian Băsescu

La 31 de ani, Eugen Tomac este parlamentar din 2012, anterior fiind unul dintre tinerii promovaţi de Traian Băsescu, pe filiera PDL. Cooptat în echipa de consilieri de la Cotroceni înainte de a deveni deputat, Eugen Tomac a fost numit mai întâi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, în 2009, după instalarea PDL la putere, apoi transferat, în 2010, în subordonarea directă a lui Emil Boc la Guvern , ca şef al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

La rândul său, tânărul consilier de stat a susţinut-o intens pe Elena Băsesvu în 2009, în Republica Moldova, pentru a câştiga voturile românilor la alegerile europarlamentare la care candida ca independent.

La momentul demisiei din PDL, Tomac era prim-vicepreşedinte al filialei diaspora, iar la Congresul din 23 martie a susţinut-o pe Elena Udrea pentru şefia partidului.

Vom reveni cu amănunte.

www.gandul.info

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.