Politică

Antonescu: ”Premierul construieşte azi un guvern USD care să înlocuiască guvernul USL. Sub beneficiul aşteptării până luni, noi am fost daţi afară de la guvernare”

Ziarul de Vrancea
19 feb 2014 932 vizualizări
La 12 ore după ce i-a transmis un mesaj ultimativ, Crin Antonescu a venit în această dimineaţă la Guvern pentru a avea o discuţie cu Victor Ponta. Rezultatul: miniştrii PNL Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au înregistrat demisiile, iar premierul a refuzat propunerea lui Antonescu de a instala noua garnitiră de miniştri liberali în frunte cu Klaus Iohannis. Astfel, portofoliile lăsate libere de liberali au fost preluate interimar de Ponta - la Finanţe şi Constantin Niţă la Economie. ”Premierul construieşte azi un guvern USD care să înlocuiască guvernul USL”, a fost replica lui Antonescu, acuzându-l pe Ponta că se teme de Klaus Iohannis pe care refuză să-l numească în Guvern, va vicepremier şi ministru de interne.

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a venit la Palatul Victoria pentru o discuţie cu liderul PSD, premierul Victor Ponta. Cât timp liderul PNL s-a aflat la Guvern, miniştrii liberali Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au depus oficial demisiile la cabinetul premierului, Antonescu cerându-i lui Ponta să nu facă propuneri de interimat pentru Finanţe şi Economie, ci să numească înlocuitorii nominalizaţi de partid. Premierul a refuzat.  Victor Ponta a preluat postul de ministru interimar al Finanţelor, iar Constantin Niţă (PSD) pe cel de ministru al Economiei.

Premierul va aştepta până luni propunerile PNL de miniştri. Antonescu susţine că liberalii îşi menţin propunerile făcute până acum, în formula cu Klaus Iohannis vicepremier şi ministru de interne.

”USD, PSD, domnul Ponta au inventat pretexte pentru nu a-l accepta pe Iohannis vicepremier. Domnul Ponta construieşte azi un guvern USD care să înlocuiască guvernul USL(...) Luni seară sau marţi, România va avea fie guvern USL, fie USD, căruia noi îi vom cere demisia imediat. Sub beneficiul aşteptării până luni, noi am fost daţi afară de la guvernare”, a constatat ulterior, într-o conferinţă de presă.

”După demisiile miniştrilor Chiţoiu şi Gerea,Ponta mi-a propus să fie numiţi actualii miniştri liberali. Am declinat această propunere arătând că putem să mergem pe numiri pe miniştrii propuşi şi luni să mergem în Parlament, încheind astfel criza din interiorul Guvernului. Am acceptat şi varianta să fie numiţi şi interimari. Premierul nu a fost de acord, arespins pachetul propunerilor noastre. PNL avea propuneri legitime şi agreate om cu om de primul ministru”, a explicat liderul PNL.

Şeful liberalilor a spus că PNL aşteaptă până luni să vadă dacă premierul şi PSD va accepta condiţiile. ”Răspunsul este la Ponta. Păstrez puţine speranţe că va fi răspunsul corect. Mai e un lucru clar care rezultă din această criză: frica de Klaus Iohannis. E un om politic, nu e o sperietoare pentru nimeni. Este un om care a câştigat un anumit prestigiu, e un om gata să lase primăria pentru a servi cetăţenii şi România în guvern. De ce Ponta, PSD, aliaţii săi artificiali acceptă orice formulă alta decât cea normală, nu ştiu. Ne arată că are alte premierului”, a mai spus Antonescu.

Liderul PNL a admis că, dacă propunerile PNL de miniştri, guvernul USL merge mai departe, urmând ca problema USD să fie ulterior rezolvată.

”Luni seară sau marţi, România va avea fie guvern USL, fie USD, căruia noi îi vom cere demisia imediat. Sub beneficiu aşteptării până luni, noi am fost daţi afară de la guvernare”, a mai spus Antonescu.

 

Citiţi întreg articolul pe:www.gandul.info

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.