Politică

Socialiștii europeni critică SUPERIMUNITATEA

Ziarul de Vrancea
11 dec 2013 759 vizualizări
Hannes Swoboda: "PSD trebuie să spună foarte clar că acest gen de activităţi pripite şi negândite sunt INACCEPTABILE"

 

Socialiștii europeni nu privesc cu ochi buni năzbâtiile confraților lor politici din România. Liderul socialiştilor din PE, Hannes Swoboda, a criticat modificările aduse Codului Penal.

"PSD trebuie să spună foarte clar că acest gen de activităţi pripite şi negândite, care contravin valorilor europene sunt inacceptabile", a declarat Swoboda la RFI România.

Liderul socialiștilor a spus că legea de modificare a Codului Penal contravine valorilor Uniunii Europene, "pentru că toţi trebuie să fie responsabili pentru acţiunile care nu ţin direct de mandatul lor, adică vorbitul în Parlament, votarea unor legi etc...". "Sper că aceste modificări nu vor intra în vigoare. Este un adevărat pas înapoi pentru ţară şi va împiedica aspiraţiile justificate ale României în multe domenii, precum acordul Schengen. Cred că va influenţa negativ raportul MCV, la fel cum va influenţa negativ imaginea României, nivelul potenţialelor investiţii. Mi se pare o decizie foarte rea pentru ţară însăşi.", a spus acesta.

El a apreciat că Parlamentul s-a grăbit!. "Am impresia că uneori politicile anticorupţie sunt folosite greşit, în scopuri politice. Dar consecinţa nu poate fi ca parlamentarii sau alte categorii vizate să nu poată da socoteală pentru corupţie", a atenționat Swoboda.


www.evz.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.