Educație

Dezastru cu leşinuri! Doar jumătate din elevii vranceni au luat bacul

Ziarul de Vrancea
9 iul 2012 15146 vizualizări
Mai puţin de jumătate dintre absolvenţii de liceu din Vrancea au luat bacul din prima şi nu cu note foarte mari.Colegiul Tehnologic “Al. I. Cuza” din Panciu şi Centrul Şcolar “Elena Doamna” au promovabilitate zero.Două absolvente au leşinat ieri la centrul de la Colegiul Cuza cand au văzut ce note au luat .Fata primarului Postolache de la Ţifeşti a luat a luat bacul cu media 9,71 .Si copiii a trei inspectori şcolari au luat note bune.Ziarul de Vrancea publică azi rezultatele de la bacalaureat înainte de contestaţii

 43,5% este promovabilitatea în acest an la Bacalaureat în Vrancea, procent puţin mai bun decat în 2011 cand numai 38,73% dintre absolvenţii de liceu au intrat în posesia diplomei de maturitrate la ediţia de vară a examenului. Niciunul dintre candidaţi nu a luat bacul cu media 10, iar numărul celor care au trecut de 9 este destul de mic: 228 din cei 3.099 candidaţi înscrişi, rezultand un procent de 18,04%. Cele mai mari note sunt la absolvenţii de la zi. La formele de învăţămant fără frecvenţă şi frecvenţă redusă cele mai mari medii abia trec puţin peste 6, iar la seral unul dintre candidaţi a trecut de pragul 7. 216 candidaţi au obţinut medii între 5-5,99, iar cei mai mulţi, 1.433 au obţinut medii mai mici de 5. În total, candidaţii declaraţi respinşi în această sesiune sunt în număr de 1.649, însemnand un procent de 56,22%. De altfel, două absolvente care au dat examenul la Centrul de la Colegiul “Al. I. Cuza” au leşinat ieri cand şi-au văzut notele, cele două tinere fiind transportate cu ambulanţa la spital. De la această sesiune a bacalaureatul au lipsit 166 dintre candidaţi înscrişi, cei mai mulţi, 105, de la zi. Potrivit rezultatelor statistice, cea mai grea probă a fost proba E, unde candidaţii au avut la alegere între matematică şi istorie şi 41,95% au picat. La proba D, limba şi literatura romană scris, au picat 15,34%, iar la ultima probă, la alegere a profilului, au picat 16,6% dintre candidaţi.


S-a picat şi la Unirea


La aseastă sesiune a bacului au lipsit mediile de 10, însă nu şi notele de 10. Potrivit unei situaţii statistice a Inspectoratului Şcolar Judeţean, 135 de lucrări au fost considerate perfecte de către evaluatori: 35 la geografie, 26 la biologie, 18 la istorie, 16 la matematică,  cate 11 la limba şi literatura romană scris şi chimie, cate 7 la fizică şi filosofie, 3 la economie şi 1 la logică şi argumentare. Unii dintre candidaţi au avut ghinion, cum este cazul unei absolvente a CNU care, deşi are două note de peste 9, matematica a fost cea care i-a cauzat neplăceri, teza sa fiind notată numai cu 4. Atat nepromovaţii cat şi absenţii au dreptul să participe în sesiunea din luna august, asta dacă nu vor obţine mărire de notă la contestaţii. Nemulţumiţii pot depune constaţii la centrele în care au susţinut examen maine între orele 8,00-12,00, urmand ca reevaluarea tezelor să se realizeze în perioada 10-12 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 13 iulie.


Şcoli cu promovabilitate zero


Niciunul dintre absolvenţii a două unităţi şcolare nu a reuşit să obţină diploma de maturitate în această sesiune. Este vorba despre Liceul Tehnologic “Al. I. Cuza” din Panciu şi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Elena Doamna” Focşani. Rezultate dezastruoase sunt şi la Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, unde promovalitatea este de numai 4,91%, la Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea”- promovabilitate 5,36%, Grupul Şcolar Agricol Odobeşti-9,72%. Doar 8 licee au înregistrat promovabilitate peste 50%: Colegiile Unirea şi Cuza, 98,45% respectiv 91,91%, Liceul Pedagogic - 89,16%, Colegiul Economic -85,28%, Liceul Teoretic “Emil Botta” Adjud - 73,61%, Liceul cu Program Sportiv - 60,66%, Liceul Teoretic “D. Zamfirescu” Odobeşti - 54,55%, Liceul de Artă “Gheorghe Tattarescu” - 50,65%. Elevi care au picat bacalaureatul sunt şi la Colegiul Unirea, unde anul trecut promovabilitatea a fost 100%, anul acesta trei candidaţi nereuşind să obţină medii de trecere.


Unele noţiuni sunt peste puterea de înţelegere a unor elevi


Directorul Colegiului Tehnic “Valeriu D. Cotea”, unde promovabilitatea a fost de numai 5,36%, spune că nu se simte responsabil de eşecul elevilor. “Promovabilitatea e mai mare decat anul trecut, iar eu nu mă pot raporta la numărul de candidaţi de anul acesta. Sunt şi candidaţi din anii anteriori, care sunt absolvenţii acestui liceu, dar nu sunt responsabil de pregătirea lor din ultimul an. Despre rezultatele din anii anteriori s-a discutat la vremea respectivă. Pentru cei care au terminat anul acesta s-au luat măsuri de pregătire suplimentară la care ei nu au participat, iar pentru anul următor vom creşte exigenţa la matematică pentru că la această disciplină au fost şi cele mai mici note”, ne-a declarat profesorul Remus Paraschiv. Procentul de promovabilitate la Colegiul “Valeriu D. Cotea” ar fi putut fi şi mai mic dacă în această sesiune ar fi intrat şi cei 40 de corigenţi ai clasei a XII-a.


Noană: “Notele sunt oglinda modului în care s-a intrat în clasa a IX-a”


Directorul Colegiului Naţional Unirea, Cornel Noană, şcoala cu cel mai bun rezultat la acest bacalaureat, 98,45%, este de părere că notele obţinute de elevi “sunt oglinda reală a modului în care s-a intrat în clasa a IX-a. Un alt factor este celebra rută progresivă şi cred că este cam mult să punem egal între clasele de “ştiinţe sociale” de la CNU şi CNC cu oricare alte licee”, este de părere profesorul Noană. Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea, Vasilica Zaharia consideră că promovabilitatea extrem de mică din acest an ar trebui să dea de gandit oficialilor din cadrul Ministerului Educaţiei care ar trebui să modifice sau să adapteze programele şcolare. “Procentul de promovabilitate din acest an cred că este urmare a faptului că în sistem nu s-a schimbat nimic în ultimul an şi mă refer la programele şcolare. Este nevoie de decongestionarea programelor pentru că există foarte multă informaţie care nu însemnă decat intrarea în amănunt, şi asta mai ales la liceele tehnologige. Elevii de la aceste licee au probleme de înţelegere a unor itemi, iar această situaţie ar trebui să dea de gandit pentru următoarea periodă. Profesorii îşi fac treaba dar unele capitole sunt peste puterea de înţelegere a candidaţilor”, ne-a declarat şefa IŞJ, Vasilica Zaharia. 
9,98 cea mai mare medie la bac
Elena Teodora Ilie de la specializarea “matematică-informatică”, Colegiul Naţional Unirea, are cea mai mare medie din acest an: 9,98, doar nota de la proba scrisă de limba romană împiedicand-o să obţină media maximă. Elena Teodora Ilie l-a avut ca diriginte pe profesorul de matematică Dănuţ Popoiu. A doua medie, 9,93 au obţinut Elena Cătălina Cristea şi Simona Gabriela Noapteş, ambele de la Colegiul Naţional Unirea. Şefa de promoţie de la Colegiul Naţional Unirea a obţinut la bac media 9,70. Printre copii cu rezultate bune la acest bacalaureat se află şi fiul Cristinei Costin, şefa de la Serviciul de Investiţii din cadrul Primăriei Focşani: Şerban Costin a terminat bacul cu media 9,86. Un alt copil cu rezultat bun este şi fiica primarului comunei Ţifeşti, Gabriel Postolache. Ana Lavinia Postolache, absolventă a CNU, a luat bacul cu media 9,71, aceiaşi medie avută în anii de liceu. “Nu am făcut pregătire. La CNU se face carte şi acest lucru îţi oferă o certitudine cand intri în bac cu o bază sigură”, spune Ana Lavinia Postolache, mărturisind că îşi doreşte să urmeze cursurile Facultăţii de Limbi Moderne din cadrul Universităţii Bucureşti, dar nu ar renunţa nici la visul din copilărie: acela de a urma medicina. “Sunt cam nehotărată, dar m-am pregătit la toate disciplinele. În ţara noastră e cam greu să te orientezi către o meserie”, ne explică Ana Lavinia. Bogdan Gurgu, fiul inspectoarei de limba engleză Marilena Gurgu, absolvent al Colegiului Economic, a obţinut la bacalaureat media 9,55, iar fiica inspectoarei Svetlana Baciu, Cristian Baciu- absolverntă a Colegiului Cuza,  a obţinut media 9,66. Alţi inspectori şcolari care a avut emoţii la această sesiune a bacalaureatului sunt preotul Ion Dragu, fiica acestuia, Marilena Dragu obţinand diploma maturităţii cu media 8,53, dar şi inspectorul pe probleme de minorităţi, Ana Gavrilescu, a cărei fiică Bianca Gavrilescu a obţinut media 7,86 la bacalaureat.Printre cei care au avut emoţii la bac se numără şi profesorul Liviu Nedelcu, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale, Artelor şi Meseriilor Vrancea, a cărei fiică a fost în focurile bacalaureatului. Daria Nedelu, absolventă a Colegiului Cuza, unde lucrează şi mama sa, a reuşit o medie cu care să se mandrească şi părinţii săi,  9,30 (Mihaela VLĂDESCU)

BACALAUREAT 2012,  SESIUNEA IUNIE- IULIE
Unitatea scolara    Promovabilitate in procente
COLEGIUL NATIONAL "UNIREA"    98,45
COLEGIUL NATIONAL "AL. I. CUZA"    91,91
LICEUL PEDAGOGIC ,,SPIRU HARET'' FOCSANI    89,16
COLEGIUL ECONOMIC    85,28
LICEUL TEORETIC EMIL BOTTA    73,61
LICEUL CU PROGRAM SPORTIV FOCSANI    60,66
LICEUL.TEORETIC"D.ZAMFIRESCU" ODOBESTI    54,55
LICEUL DE ARTA "GH. TATTARESCU"    50,65
LICEUL TEORETIC IOAN SLAVICI PANCIU    48,37
GRUP SCOLAR MARASESTI    42,25
COLEGIUL TEHNIC "EDMOND NICOLAU" FOCŞANI    36,79
GRUPUL R SIMION MEHEDINTI, VIDRA    35,62
COLEGIUL TEHNIC "GHEORGHE BALS" ADJUD    22,96
GRUPUL ŞCOLAR " G.G. LONGINESCU " FOCŞANI     18,52
COLEGIUL TEHNIC "ION MINCU"    12,22
COLEGIUL TEHNIC AUTO "TRAIAN VUIA" FOCŞANI    11,38
GRUP SCOLAR DUMITRESTI    9,72
GRUPUL SCOLAR AGRICOL ODOBESTI    7,27
COLEGIUL TEHNIC "VALERIU D. COTEA" FOCŞANI    5,36
COLEGIUL TEHNIC GHEORGHE ASACHI    4,91
C.S.E.I."ELENA DOAMNA"FOCSANI    0
COLEGIUL TEHNOLOGIC PANCIU AL I CUZA    0



Doar 43,5 % dintre absolvenţi au luat bacul. Vezi ce nota ai luat!!!

43,5% este promovabilitatea în acest an la Bacalaureat în Vrancea, procent mai bun decat în 2011 cand numai 38,73% dintre absolvenţii de liceu au intrat în posesia diplomei “de maturitate”

Niciunul dintre candidaţi nu a luat bacul cu media 10, iar numărul celor care au trecut de 9 este destul de mic: 228 din cei 3.099 candidaţi înscrişi, rezultand un procent de 18,04%. Cele mai mari note sunt la absolvenţii de la zi, la formele de învăţămant fără frecvenţă şi frecvenţă redusă cele mai mari medii fiind puţin peste 6, iar la seral unul dintre candidaţi a trecut de pragul 7. 216 candidaţi au obţinut medii între 5-5,99, iar cei mai mulţi, 1.433 au obţinut medii mai mici de 5. În total, candidaţii declaraţi respinşi în această sesiune sunt în număr de 1.649, însemnand un procent de 56,22%. Aceştia au dreptul să participe în sesiunea din luna august, asta dacă nu vor obţine mărire de notă la contestaţii. Nemulţumiţii pot depune contestaţii maine între orele 8,00-12,00, urmand ca reevaluarea tezelor să se realizeze  în perioada 10-12 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe 13 iulie. (M. V.)

Rezultatele examenului de Bacalaureat 2012 în Judeţul Vrancea 

Astăzi  absolvenţii de liceu din Vrancea înscrişi la sesiunea din vara a examenului de Bacalaureat 2012 află rezultateleSite-ul www.ziaruldevrancea.ro va publica aceste rezultate imediat ce ele vor fi făcute publice de Inspectoratul Şcolar Judeşean Vrancea.Începand de mâine de la ora 8,00 se pot depune contestaţiile, iar pe data de 13 iulie se vor afişa notele finale.La Bacalaureatul din acest an în Vrancea s-au înscris 3201 candidaţi, din care 785 sunt absolvenţi din promoţiile anterioare.Rămaneţi pe site-ul nostru pentru amănunte.

Ora 13,00-Conform primelor informaţii care apar pe ageţia de ştiri Medifaxe(pe site-ul ISJ Vrancea nepublicandu-se inca nimic pana la acesta ora) procentul de promovabilitate pentru judeţul Vrancea -sesiunea de vară înainte de depunerea şi rezolvarea contestaţiilor- este de 38,2 %.Cifra este mai mare cu aprox 5 %, faţă de anul trecut,aşa cum a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la ora 13,00, actualul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Cele mai importante declaratii ale ministrului Educatiei:

 

 

Stelian Fedorca, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar, a declarat ca una dintre propunerile sale este ca angajatorii sa nu mai ia in calcul la stabilirea salariului Bacalaureatul. Mai exact, Fedorca a sustinut ca certificatele de competente dobandite dupa elevi la finalul liceului ar trebui sa fie echivalente diplomei de BAC, la salariu.

Sursa:HotNews.ro

Ora 14,00-Au început să se afişeze rezultatele Examenului de Bacalaureat 2012 sesiunea din vara pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.Conform statisticii afiţate 43,5% dintre candidaţii încriţi au promovat în judeţul Vrancea  examenul. Situaţia este valabilă înainte de depunrea şi rezolvarea contestaţiilor.

 

 

Citiţi în ataşamente:

 
Statistica promovabilităţii Examenului de Bacalaureat 2012 în Vrancea -sesiunea din vara înainte de depunerea şi rezolvarea contestaţiilor;

Rezultatele Examenului de Bacalaureat -Centrul de corectura Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focşani 

Rezultatele Examenului de Bacalaureat -Centrul de corectura Grupul Scolar G.G Longinescu



Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 20

Adaugă comentariu
justitiarul, acum 4319 zile, 7 ore, 54 secunde
Practic elevii nu pot face nimic pentru ca programele cer cunostinte generale pe care bietii copii se straduiesc sa le asimileze. Din pacate scoala actuala nu le cere elevilor sa gandeasca ci sa se citeste integral
Mariana, acum 4320 zile, 2 ore, 3 minute, 49 secunde
Pentru "fostul elev"-Daca te omoara o curiozitate la adresa doamnei profesor Anicuta Budisteanu,afla ca dansa e cea mai buna profesoara de limba si literatura romana din cadrul Colegiului citeste integral
justitiarul, acum 4320 zile, 5 ore, 45 minute, 43 secunde
Practic elevii nu pot face nimic pentru ca programele cer cunostinte generale pe care bietii copii se straduiesc sa le asimileze. Din pacate scoala actuala nu le cere elevilor sa gandeasca ci sa se citeste integral
Razvan, acum 4321 zile, 3 ore, 53 minute, 20 secunde
@dalida: Ce legatura au gusturile muzicale si utilizarea unor smartphone-uri cu rezultatele la examenul de bacalaureat? Te-ai trezit sa dai si tu un comentariu idiot..
ziaruldevrancea, acum 4321 zile, 5 ore, 49 minute, 38 secunde
interesativa si voi ce copii importantii au picat bacul ( va spun eu ca sunt multii )
luminita, acum 4321 zile, 8 ore, 27 minute, 2 secunde
Rusine pentru domnul anonim care face un asa comentariu la adresa doamnei profesor Budisteanu Anicuta.Eu am numai cuvinte de lauda pentru dansa,mai rar un asa profesor,isi respecta citeste integral
dalida, acum 4321 zile, 13 ore, 42 minute, 33 secunde
Si apropo, in caz ca nu stiai, profesorii de 5 si 6 la titularizare sunt mediocri, cei sub 5 sunt deazstru, iar cei peste 7 sunt BUNI.. Dar deh, ce sa stie un absolvent de .. 5??? Ca banuiesc ca asta citeste integral
dalida, acum 4321 zile, 13 ore, 48 minute, 34 secunde
Pentru 'pentru dalida'.. oricine ai fi.. La ce promovabilitate te referi???????? Desteptule, am o fosta eleva care odata intrata la liceu, a avut cele mai mari rezultate la testele initiale, citeste integral
am luat bacul, acum 4321 zile, 15 ore, 39 minute, 43 secunde
Liceul Sportiv, Pedagogic si Arte nu au dat mate! Liceele tehnologice au dat si inca un subiect prea greu de MT2!
groaza, acum 4321 zile, 16 ore, 39 minute, 3 secunde
COLEGIUL TEHNIC "EDMOND NICOLAU" FOCŞANI 36,79,cu asemenea specimene de profesoare de la acest liceu nu este de mirare ca invatamantul este la pamant,mita la bac 08-09,bunuri si mancare citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.