Educație

Info – Educaţie S-a terminat prima probă de la bac

Ziarul de Vrancea
14 iun 2012 1145 vizualizări
39 de absolvenţi de liceu care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au prezentat la prima probă. Cei mai mulţi-35- sunt din seria curentă, restul finalizand liceul în anii anteriori

Potrivit IŞJ,  care a centralizat situaţia candidaţilor, cei mai mulţi absolvenţi au fost evaluaţi cu “experimentat” -1.634, alţi 849 au primit calificativul “avansat”, în vreme ce restul de 475 candidaţi au fost notaţi cu  calificatul “mediu”. “Mai sunt 102 candidaţi cu probe recunoscute”, a precizat inspectorul Marilena Oprea. Următoarea probă a examenului începe pe 18 iunie şi constă în evaluarea competenţelor digitale. (M. V.)

„Eu şi Eminescu” la Ateneul Popular

Ateneul Popular “Mr. Gh. Pastia” marchează astăzi 123 de ani de la trecerea în nefiinţă a celui mai mare poet al romanilor, Mihai Eminescu. Evenimentul este organizat în cadrul programului “Aniversări culturale” şi are loc în Sala “Florentin Delmar” de la ora 18,00. “Este de fapt o întalnire a “celor care au o experinţă de suflet cu poetul, a celor asupra cărora Eminescu a avut un impact. Participanţii vor fi şi ei protagonişti, deoarece ne dorim să ascultăm şi să consemnăm poveştile acestor crampeie de experienţă directă om-poet care a înraurit vieţi, caractere, talente poate”, după cum îşi doresc organizatorii. Totodată, va avea loc şi o expoziţie de pictură a artistei Elena Barhală. (M. V.)

Concurs pentru preşcolari la Liceul Pedagogic

Azi, de la orele 9.00, la Liceul Pedagogic “Spiru Haret” Focşani se va da startul Concursului Judeţean de Educatie Fizica şi Sport pentru preşcolari "Campion de ziua mea!", ediţia a II-a. Acesta este organizat de Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2, sub coordonarea cadrelor didactice Ioana Paizan, Vasilica Isac şi Nadia Fotache. Concursul are trei secţiuni respectiv întrecere pe biciclete sau role, săritura în lungime şi aruncarea mingii de oină. Caştigătorii vor fi răsplătiţi cu diplome şi dulciuri. Evenimentul este rodul colaborării dintre Liceul Pedagogic, Asociaţia Educatoarelor- filiala Vrancea şi Inspectoratul Şcolar. (G. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.