Educație

Colţul profesorului: “Maria merită tot”

Ziarul de Vrancea
23 dec 2013 1607 vizualizări
Am avut profesori pe care i-am îndrăgit. Am avut mulţi profesori pe care i-am respectat. Nici unul, însă, nu a reuşit să Declanşeze în mine (şi nu numai) atatea energii.

Ne-a predat despre viaţă dar niciodată nu mi-am imaginat că în ultimul său an mă va învăţa despre viaţă mai mult decat au făcut-o toţi cei pe care i-am întalnit vreodată, la un loc.

Am cunoscut-o cu mult timp în urmă. Dumneaei era domnişoara Blănaru, noi eram copilaşi. O iubeam şi habar nu aveam de ce. Am aflat mai tarziu. După 25 de ani.

În noiembrie 2012 am căutat-o. În martie 2013 am înţeles şi motivul. Începeau cele mai grele, mai intense, mai înţelepte, mai pline de sens luni din viaţa noastră. Au fost clipe disperate, clipe fericite, clipe inimaginabil de frumoase, clipe pline de speranţă, clipe în care îngropam cu nesaţ deznădejdea. A fost voinţă, putere incredibilă, eroism.

În meseria mea întalnesc de multe ori oameni aflaţi în situaţii grele. Nimeni nu s-a purtat atat de demn şi de frumos pană la sfarşit.

”Maria merită tot” este strigătul prin care, prietena doamnei profesoare, Mihaela Diaconu, încerca să-mi transmită ceea ce simţea, cu speranţa că-mi va mobiliza şi ultimele resurse. Ştiam că “Maria merită tot”...

Am schimbat mai mult de 900 de mesaje în cele nouă luni de chin. O să le păstrez mereu. Aproape din fiecare am cate ceva de învăţat.

Mulţumesc, doamna profesoară MARIA STEREA!

E randul nostru să facem tot ce se poate ca un om de neuitat să ne rămană mereu în amintire.

 

Recunoscător şi mandru,

Florentin Benguş,

medic primar urolog,

Spitalul Clinic “Prof. Dr. Th Burghele” Bucureşti


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
c. d., acum 3793 zile, 15 ore, 40 minute, 20 secunde
minunat ca ne amintim...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.