Educație

Premiul internaţional pentru elevii Colegiului “Cuza”

Ziarul de Vrancea
23 dec 2013 2355 vizualizări
Aceştia s-au calificat în finala unui concurs unde au avut contracandidaţi numai studenţi şi de unde s-au întors învingători

Elevii Colegiului Naţional “Al. I. Cuza” Focşani care au participat la faza finală a concursului internaţional de creare de jocuri pe calculator  “Igam4er” au primit premiul “Heartful Prize Teenosaurus”. Cristian Alexandrescu şi Maria Mănăilă de la clasa a XII-a A, profil matematică-informatică, au fost invitaţi la Paris unde şi-au prezentat, la finele săptămanii trecute, jocul în cadrul competiţiei la care au participat, secţiunea de jocuri educative. Rezultatul cuziştilor este cu atat mai important cu cat toţi ceilalţi participanţi la competiţie au fost studenţi, focşănenii fiind singurii elevi de liceu. “Organizarea concursului a fost impecabilă; e un mediu optim în care poţi să înveţi multe despre descoperirile ştiinţifice şi să socializezi. Faptul că am fost cei mai tineri participanţi le-a dat o idee organizatorilor ca anul viitor să atragă şi elevii de liceu, şi nu doar pe cei de facultate. M-a bucurat faptul că toata lumea a apreciat abilitatea de a ne exprima în limba engleză şi că au rămas impresionaţi nu doar de noi, ci şi de Romania”, ne-a declarat Maria Mănăilă. “Concursul a fost o experienţă unică, mi-a plăcut foarte mult conceptul şi aş vrea să particip şi la ediţia următoare. Am fost plăcut impresionat să văd că unii creatori de jocuri profesionişti prezenţi au folosit acelaşi program ca şi mine. Mă bucur că am lăsat o impresie bună faţă de Romania şi pe viitor vreau să lucrez mai mult la detalii, la tehnică şi îi încurajez pe elevi să caute astfel de inţiative”, ne-a precizat şi Cristian Alexandrescu.

“Idee, grafică, programare”

Jocul pe calculator creat de elevii Colegiului Naţional “Cuza” a parcurs mai multe etape pană să ajungă în etapa finală. Premiul caştigat de cuzişti a fost acordat după jurizarea realizată de un juriu internaţional care a considerat că cei mai tineri finalişti ai competiţiei merită şi un premiu în valoare de 1.000 euro. Elevii sunt îndrumaţi de profesoara de informatică Camelia Mereuţă. “Aş vrea să subliniez ideea că a fost lucru în echipă,  elevii participanţi fiind: Cristian şi Maria Mănăilă de la clasa a XII-a, care au fost la Paris, Simona Strat – clasa a XII-a, Ciprian Mălureanu – clasa a X-a, Ştefania Antonia Daniela Ivanciu – clasa a X-a, elevi din ani diferiţi, dar care fiecare a avut cate un rol în realizarea jocului în tot ceea ce înseamnă idee, grafică, programare”, a declarat pentru Ziarul de Vrancea profesoara Camelia Mereuţă, care nu se află la primul rezultat, cu elevii săi, în competiţiile internaţionale. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 3795 zile, 1 ora, 48 minute, 3 secunde
Felicitari d-nei profesoare si elevilor iubitori de informatica si IT in general!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.