Economic

Guvernul toaca doua milioane de euro pe observatorul preturilor

Ziarul de Vrancea
20 oct 2010 434 vizualizări
Observatorul preturilor va fi finantat cu doua milioane euro si va fi introdus anul viitor, a anuntat, ieri, Ministerul Economiei.

"Proiectul Observatorul preturilor a fost aprobat spre finantare in urma cu aproape doua saptamini. (...) Este vorba de un portal de internet pe care vor aparea saptaminal preturi ale unor produse ce fac parte din cosul zilnic al populatiei, dar pot fi si alte produse. Acest portal va permite populatiei sa compare preturile din magazine", se arata intr-un comunicat al institutiei. Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat, in luna iulie, ca observatorul preturilor este un demers administrativ si de prevenire a comportamentelor neconcurentiale, insa nicio autoritate a statului nu va interveni in deciziile comerciale ale firmelor sau optiunile consumatorilor. Prin aceasta masura sint vizate preturile produselor comercializate in supermarketuri, hipermarketuri, piete si ceilalti retaileri, iar Ministerul Economiei intentioneaza sa extinda monitorizarea si in cazul serviciilor. Videanu a afirmat, in iulie, ca Ministerul Economiei vrea sa monitorizeze evolutia preturilor pe piata, prin peste 1.400 de puncte de monitorizare, dupa un model implementat deja in Grecia si care la trei luni dupa aplicare a dus la reducerea preturilor cu 7%.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.