Economic

Locuintele ANL pot fi cumparate doar dupa un an de chirie

Ziarul de Vrancea
24 feb 2010 524 vizualizări
Guvernul a aprobat ieri trei proiecte normative propuse de Ministerul Dezvoltarii Rurale si Turismului (MDRT), privind inchirierea locuintelor realizate de ANL, dezvoltarea de constructii pentru specialistii din mediul rural si consolidarea blocurilor cu risc seismic ridicat

Primul proiect prevede ca locuintele inchiriate sa poata fi vindute titularilor contractelor la solicitarea acestora, dupa expirarea a minimum un an de inchiriere neintrerupta. Valoarea de vinzare a locuintei se calculeaza de autoritatile administratiei publice locale sau de operatorii economici in a caror administrare se afla imobilele si reprezinta valoarea de inlocuire diminuata cu amortizarea calculata de la data punerii in functiune a locuintei pina la data vinzarii acesteia, se arata intr-un comunicat al MDRT. Valoarea de inlocuire a locuintelor care urmeaza a fi vindute si actualizarea anuala se realizeaza prin ordin comun al ministrului Dezvoltarii Regionale si Turismului si al ministrului Finantelor Publice. Fondurile obtinute din vinzarea locuintelor vor fi directionate catre construirea de noi locuinte prin ANL. Guvernul a mai aprobat o hotarire privind programul "Renasterea satului romanesc-10 case pentru specialisti", care va fi derulat prin Agentia Nationala pentru Locuinte si are ca scop atragerea specialistilor in mediul rural. Finantarea se va face din surse ale bugetului de stat alocate cu aceasta destinatie prin bugetul MDRT. Programul prevede construirea a cite zece locuinte de serviciu in fiecare comuna din Romania, in mod exceptional numarul acestora putindu-se ridica la maximum 15, acolo unde sint inregistrate mai multe cereri in acest sens. Locuintele vor fi inchiriate tinerilor specialisti care decid sa isi desfasoare activitatea in localitatea respectiva si nu detin in proprietate o locuinta in comuna.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.