Opinii

Unul din complici in furtul de o suta de miliarde a picat testul poligraf

Ziarul de Vrancea
5 aug 2005 740 vizualizări
Testul poligraf la care a fost supus Aurelian Paven - una din cele patru persoane judecate pentru implicare in furtul a o suta de miliarde de lei dintr-o masina blindata - demonstreaza ca acesta a avut o atitudine simulata si ca unele din declaratiile sale nu au fost sincere.

Testul poligraf la care a fost supus Aurelian Paven - una din cele patru persoane judecate pentru implicare in furtul a o suta de miliarde de lei dintr-o masina blindata - demonstreaza ca acesta a avut o atitudine simulata si ca unele din declaratiile sale nu au fost sincere.

Instanta Tribunalului Bucuresti a admis, in 20 mai, ca Aurelian Paven sa fie supus probei cu detectorul de minciuni. Testul a fost efectuat la Politia Capitalei si a inclus un set de zece intrebari, au declarat surse judiciare, ieri, O parte din intrebari au avut legatura directa cu cazul, iar altele au fost de unele de control. Aurelian Paven a repetat raspunsul pe care-l daduse anterior, in fata instantei, in timpul audierii, spunind ca nu a premeditat - impreuna cu Petru Nica si Gabriel Velescu - furtul celor o suta de miliarde de lei. Testul poligraf a demonstrat insa ca raspunsul sau nu a fost sincer, au precizat sursele citate. Totodata, la intrebarea referitoare la locul in care ar fi fost ascunsi banii inca nedescoperiti, Paven a fost "iritat", potrivit sursei citate. Starea sa de nervozitate s-ar putea explica insa prin faptul ca, inca de la prima audiere si pina in prezent, a fost intrebat de foarte multe persoane acest lucru, iar intrebarea ii provoaca o reactie negativa, sustin specialistii.

De-a lungul procesului, testul cu detectorul de minciuni a fost solicitat de mai multe ori de catre Aurelian Paven, dar a fost admis abia in luna mai.

Aparatorul lui, avocatul Cristian Sirbu, declara atunci ca testul poligraf nu reprezinta o proba din punct de vedere juridic, dar ca, atit in practica judiciara din Romania, cit si in cea internationala, este folosit pentru a contribui la convingerea intima a unui judecator cu privire la vinovatia sau nevinovatia inculpatului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.