Evenimente speciale

Foto | Elevi din Focșani și Măicănești au sărbătorit Ziua Copilului la Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță”, de la Dragosloveni

Ziarul de Vrancea
2 iun 2021 1428 vizualizări

Magia copilăriei ...pe cerdacul lui Vlahuță

Marți, 1 iunie 2021, curtea Muzeului Memorial ,, Alexandru Vlahuță” din Dragosloveni a devenit ,, Tărâm magic” pentru copii, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

Preț de câteva ore, elevii clasei a II-a A de la Școala  Gimnazială „Alexandru Vlahuță”, coordonați de d-na profesor pentru învățământul primar Ana- Maria Vasile, alături de elevii clasei I D de la Școala Gimnazială „ Ștefan cel Mare”, îndrumați de d-na profesor pentru învățământul primar Mirela Enache, au petrecut momente de neuitat. Acestora li s-au alăturat și elevii Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă- Măicănești, instruiți de d-nele profesor Virginica Andreiu și Cristina Ivan,  reușind să umple de culoare și voioșie curtea muzeului.

Programul proiectului a debutat la ora 10.00, cu scurte discursuri oferite de coordonatorii proiectului.

 Adresându-se copiilor prezenți, doamna profesor Mirela Enache le-a transmis câteva sfaturi: ,, Fiecare dintre voi sunteți o poveste frumoasă, luminoasă, o poveste de care se vor îngriji toată viața părinții voștri! Așa să le spuneți părinților voștri: ,, Eu sunt povestea ta! Poveste frumoasă și de vis!” Așadar, mergi unde vrei, copilaş! Nu te întrista niciodată. Eşti copil, nu uita.  Copilăria este floarea cea mai frumoasă din grădina bucuriei şi a veseliei.”

La rândul său, doamna profesor Ana- Maria Vasile, le-a adresat părinților prezenți la activitate,  un mesaj emoționant, amintind și de marele poet Alexandru Vlahuță: ,, Pentru fiecare părinte, propriul copil este floarea care, zi de zi, înflorește mai mult. Tot el, știe că mereu va avea obligația morală de a o îngriji și de a-i orienta creșterea...prin educație.  Marele poet, Alexandru Vlahuță,  spunea : „Noi, cei mari, uităm adesea că am fost copii. Și lucrul acesta ar trebui să ni-l aducem aminte, mai ales când ne găsim în fața copiilor”.  

 Doamna profesor Virginica Andreiu a vorbit despre motivul pentru care acest proiect se intitulează ,,Magia copilăriei”: ,, Copilăria ne-a oferit-o Dumnezeu pentru a înțelege că El ne iubește și ne ocrotește! Magia sufletului de copil stă în puterea nostră, a adulților, să-i înveselim și să nu le răpim momentele de fericire în viață! Să creem minuni pentru oricare dintre ei!”.

După discursuri, elevii clasei a II-a A, au recitat două poezii cunoscute ale marelui scriitor, Alexandru Vlahuță: „ Prima lecție” și „ 1907”.

Apoi, sub îndrumarea d-nei conservator Valentina Porumb, elevii au pătruns în atmosfera specifică epocii și au descoperit sfaturile din scrisoarea oferită de tatăl- Vlahuță fiicei sale, un adevărat testament de noblețe sufletească: „ Să trăiești, Mimilica dragă, și să fii bună- să fii bună ca să poți fi fericită. Cei răi nu pot fi fericiți. Ei pot avea satisfacții, plăceri, noroc chiar, dar fericire nu.”

Programul zilei a continuat cu ateliere tematice sub forma unor concursuri (recitare de poezii, cântece, jocuri, pictură, ș.a) care au avut menirea de a crea posibilitatea ca elevii, din diferite unități de învățământ, să se poată bucura laolaltă de reușite comune prin joc, dar să se conecteze și educativ cu istoria și farmecul timpurilor trecute.

La finalul programului, fiecare copil a fost recompensat cu diplome, dulciuri și baloane.

Informații + fotografii transmise de  profesor pentru învățământul primar, Ana- Maria Vasile, Școala  Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Focșani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.