Evenimente speciale

Galerie foto | Cum s-a derulat evenimentul ,,Educația digitală - cheia interdisciplinarității”, la Școala Gimnazială Gugești

Ziarul de Vrancea
13 apr 2019 1242 vizualizări

La Școala Gimnazială “Alexandru Vlahuță” Gugești, județul Vrancea, a avut loc vineri, 12 aprilie 2019, evenimentul județean “Educația digitală - cheia interdisciplinarității”, eveniment organizat în cadrul programului național Digitaliada.

Agenda evenimentuluia cuprins prezentarea programului, cu accent pe conținutul digital dezvoltat în cadrul Digitaliada și pe rezultatele obținute în cele trei ediții de până acum, o dezbatere pe tema educației digitale și a rolului său în abordarea interdisciplinară la clasă, o demonstrație de utilizare a instrumentelor digitale realizată de elevii clasei a VI-a ai școlii, folosind aplicațiile Math Tests, Angles, Areas, precum și o activitate digitală interactivă folosind aplicația Quizizz. Tot astăzi, școala din Gugești a găzduit și cercul metodic al profesorilor de TIC din județ, coordonat de către profesorul de TIC, Valentin Grecu. Domnul profesor le-a arătat colegilor profesori cum folosește la clasă aplicațiile de testare Kahoot și Socrative.

Printre cei peste 100 de participanți la evenimentul județean s-au numărat inspectorul școlar general și inspectorul școlar general adjunct din județul Vrancea, primari și reprezentanți ai autorităților locale, directori și profesori din școli și licee din județul Vrancea, elevi, precum și părinți ai elevilor.

Doamna director a școlii, Anca Grecu, a precizat că"Prin acest eveniment, ne-am dorit să diseminăm în rândul autorităților locale și a colegilor profesori din județ beneficiile utilizării instrumentelor digitale la clasă și, totodată, ce înseamnă Digitaliada pentru o școală din mediul rural. Trebuie să admitem faptul că educația digitală este cheia pentru viitorul copiilor, de aceea trebuie să îi pregătim în acest sens. Primarul comunei noastre, Vasile Vatră, și-a exprimat dorința ca toți elevii de gimnaziu ai școlii din Gugești să beneficieze de tablete și de conținut digital, astfel că s-a arătat deschis unei colaborări cu echipa Digitaliada și chiar a precizat că o să prevadă bani în bugetul comunei de anul viitor pentru suplimentarea numărului de tablete". 

Interesat de tot ceea ce se întâmplă în școlile din județ, inspectorul școlar general adjunct, Aurel Șelaru, a menționat: “Știu că ne aflăm printre cele trei județe din țară unde Digitaliada se implementează în trei unități școlare. Inspectoratul școlar județean Vrancea susține inițiativele de acest gen, care nu fac decât să le dezvolte elevilor cunoștințe și abilități care să îi ajute atât în școală, cât și ulterior, în viitoarele cariere. Noi ne dorim ca toți colegii profesori din județ să primească formare digitală deoarece trebuie să ținem pasul cu schimbarea și să venim în sprijinul copiilor. Cu ocazia evenimentului de astăzi am văzut că și elevii pot fi profesori și pot să ne învețe lucruri.

Pentru mai multe informații despre Școala Gimnazială Gugești, accesați:

Material text și video despre Școala Gimnazială Gugești

Interviu cu Anca Grecu, directorul școlii

Interviu cu Rică Zaharia, profesor de matematică


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.