Evenimente speciale

Concursuri la Palatul Copiilor Focșani

Ziarul de Vrancea
29 mai 2021 1598 vizualizări

„Descoperim tradiția străbună în prietenie, armonie și culoare” este titlul expoziției găzduite, în perioada 27 mai-6 iunie 2021, de Sala Mare a Casei de Cultură „Mihai Eminescu” Panciu. 

Expoziția include lucrări de tapiserie și țesături, precum și lucrări de artă plastică, realizate de elevii de la Cercul de Creaţie, Confecţii şi Tapserie Clubul  și Cercul de Pictură-Desen, înfrumați de profesoarele Maria Cristescu și Adriana Chelaru, de la Clubul Copiilor Panciu; Palatul Copiilor Focșani; Clubul Copiilor Bârlad; Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Vaslui.

„Prin această expoziție dorim să punem în valoare arta populară românească, obiceiurile și tradițiile românești, costumul și dansul popular specific zonei noastre”, a precizat profesoara Maria Cristescu, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului „Descoperim tradiția străbună”, aflat în acest an la cea de-a XIII-a ediție. 

Timp de 12 ani, proiectul s-a derulat sub forma unui concurs interjudețean cu același nume. Festivitățile de premiere au prilejuit organizarea unor spectacole de folclor autentic, apreciate de invitații care au onorat evenimentul cu prezența lor. Unul dintre oaspeții noștri dragi a fost și doamna Amelia Papazissu, de la Clubul Copiilor Beceni, județul Buzău, meşter popular de peste patru decenii, deținătoarea titlului onorific de „Tezaur Uman Viu”, decernat de UNESCO, precum și a distincției „Meritul Cultural 2015”.

În 2021, proiectul „Descoperim tradiția străbună” se desfășoară împreună cu alt proiect de tradiție: „Prietenie, armonie și culoare”, inițiat de profesoara Adriana Chelaru, coordonatoarea Cercului de Pictură-Desen din Cadrul Clubului Copiilor Panciu.

„Anul acesta, expoziția «Prietenie, armonie și culoare» este realizată în colaborare cu doamna profesoară Maria Cristescu. În cadrul expoziției, avem lucrări de artă plastică: picturi, icoane pe sticlă, icoane pe lemn, felicitări și ouă încondeiate. Vă invităm să vizitați expoziția și să vă bucurați de lucrările realizate de copii cu multă dăruire!”, a spus profesoara Adriana Chelaru.

La realizarea expoziției, cele două profesoare au beneficiat de sprijinul elevelor Evelina Sevcenco, Cristina Filimon și Alina Oltineanu, din Grupul Folcloric „Româncuțele”, de la Clubul Copiilor Panciu.

Informații transmise de Didina Mocanu-director al Palatului Copiilor 

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.