Brand voice

VIDEO + Foto | Ce spune prefectul Nicușor Halici după ce a fost pe traseul Autostrăzii A7 în Vrancea

Ziarul de Vrancea
11 iul 2023 1675 vizualizări

Prefectul Nicușor Halici a fost joi, 6 iulie 2023, pe traseul care traversează județul Vrancea al viitoarei autostrăzi A7. După această deplasare în teren, Instituţia Prefectului Județului Vrancea a făcut public un comunicat de presă în care prezintă toate problemele pe care le-a constatat cu acest prilej Nicușor Halici, precum și o parte din soluțiile pe care acesta le are în vedere. Citiți în continuare conținutul integral al comunicatului de presă menționat și vizionați montajul VIDEO realizat cu prilejul deplasării prefectului Nicușor Halici pe traseul care traversează județul Vrancea al viitoarei autostrăzi A7. 

Prefectul judeţului Vrancea, Nicușor Halici, a organizat joi, 6 iulie 2023, o vizită de lucru pe traseul care traversează județul Vrancea al viitoarei autostrăzi A7. Realizarea acestui obiectiv de investiții atât de important la nivel național și local a determinat apariția unor probleme legate, în primul rând, de exproprierile făcute de CNAIR pe culoarul viitoarei autostrăzi. Tocmai din acest motiv, în cursul vizitei, au fost programate întâlniri în teren cu unii dintre proprietarii afectați de aceste exproprieri, în special fermieri, cu care prefectul Nicușor Halici a purtat discuții de la bun început pentru a căuta și a identifica soluții care să aibă un impact minim negativ asupra proprietății și/sau activităților.

 De departe cel mai afectat de exproprieri este un fermier care deține, în comuna Ţifeşti, o fermă de bovine cu acreditare de produse bio, acreditare care între timp a fost retrasă de autoritățile sanitare veterinare.  

Cele mai mari probleme sunt, în continuare, cu ferma de la Ţifeşti, cea cu 800 de capete căreia i-a fost retrasă acreditarea ca fermă bio și încercăm să găsim soluțiile și tehnice și legale pentru ca aceasta să poată funcționa. O altă problemă privește un depozit de agregate minerale de la Tișița.  Acolo, proprietarul a început să disloce cantitățile de agregate minerale și va pune la dispoziție, în cursul următoarelor luni, terenul pentru realizarea lucrărilor programate, respectiv lucrări pentru realizarea podului care va traversa râul Șușița din zona Tișița. Din punct de vedere al exproprierilor mai sunt probleme pentru că, din păcate, decizia CNAIR privind constituirea acelor comisii de expropriere abia a fost emisă. După acest moment, voi activa aceste comisii locale de pe raza fiecărei unități administrativ teritoriale unde se construiește viitoarea autostradă și vor începe discuțiile cu proprietarii. Dacă, în urma acestor discuții și negocieri, proprietarii vor fi nemulțumiți, ei se vor putea adresa instanțelor de judecată”, a explicat prefectul Nicușor Halici.

 Realizarea autostrăzii A7 a creat probleme şi în ceea ce priveşte accesul proprietarilor la terenurile lor. „Discuțiile purtate au avut drept scop identificarea de soluții pentru supratraversarea sau subtraversarea culoarului autostrăzii pentru fermele agricole, în sensul de a se putea ajunge mult mai ușor la tarlalele și parcelele despărțite de construcția acestui obiectiv. Am avut discuții cu constructorul și vedem cât de repede avansează lucrările. De aceea, țin să-i mulțumesc pentru deschiderea pe care o are în special pentru a găsi soluții acolo unde apar probleme. Acolo unde se poate, vom mai interveni și vom mai face câte o subtraversare sau supratraversare pentru a veni în ajutorul locuitorilor județului Vranceaa declarat prefectul Nicușor Halici.

 Un alt subiect l-a reprezentat și suprapunerea autostrăzii peste canalele de irigații și de desecare. Constructorul urmează să execute lucrări de supratraversare în toate punctele unde autostrada secționează aceste canale, pentru ca atunci când va fi realizat Canalul Siret-Bărăgan, precum și canalul Șoimu, care ajunge la Slobozia Ciorăști, canalele de irigații și de desecare să fie funcționale.

 Nu în ultimul rând, prefectul Nicuşor Halici s-a întâlnit cu studenții de la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi, specializarea Căi Ferate, Drumuri şi Poduri, aflați în practică pe șantierul autostrăzii A7. „Pe culoarul autostrăzii am întâlnit studenți ai Facultății de Construcţii şi Instalaţii din Iaşi, specializarea «Căi Ferate, Drumuri şi Poduri», care analizau etapele tehnice ale construcției autostrăzii. Am avut o discuție dinamică și interesantă cu ei și le-am transmis că viitorul acestei țări e reprezentat, în cea mai mare măsură, de construcția unei infrastructuri moderne, raportată la volumul traficului prezent și viitor. Am observat, atât din răspunsurile lor cât și din entuziasmul pe care îl afișau, dorința de a termina cât mai repede studiile și de a începe efectiv munca”, a spus Nicuşor Halici.

 Autostrada Moldovei (A7) are 437 de km, de la Ploieşti şi până la Siret, la graniţa cu Ucraina. Traseul autostrăzii trece prin Ploieşti - Buzău - Focşani - Bacău - Paşcani - Suceava - Siret.

7 iulie 2023

Instituţia Prefectului Județului Vrancea

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.