Brand voice

Echipa Colegiului Economic Focşani a obținut premiul al III-lea la concursul pe teme de securitate şi sănătatea în muncă-faza națională

Ziarul de Vrancea
21 mai 2023 879 vizualizări

Prin intermediul unu comunicat de presă Inspectorat Teritorial de Muncă(ITM) Vrancea că în perioada 12-14.05.2023  s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași, cea de a IX-a ediție a Concursului „ȘTIU ȘI APLIC- Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii” – Etapa națională 2023. La acest concurs echipa constituită din elevi de la Colegiul Economic „ Mihail Kogălniceanu “ – Focşani, secțiunea tehnologic, ciclu superior, a obținut premiul al III-lea.

Concursul „ŞTIU ŞI APLIC” SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRINDE DE PE BĂNCILE ŞCOLII”

 În perioada 12-14.05.2023  s-a desfășurat la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Iași, cea de a IX-a ediție a Concursului „ȘTIU ȘI APLIC- Securitatea şi sănătatea în muncă se dobândeşte de pe băncile şcolii” – Etapa națională 2023.

 În acest an, din județul Vrancea au participat echipele constituite din elevi de la Colegiul Economic „ Mihail Kogălniceanu “ – Focşani, Colegiul Tehnic „ Valeriu D. Cotea- Focşani și Liceul Tehnologic „ Alexandru Ioan Cuza Panciu.

Echipa constituită din elevi de la Colegiul Economic „ Mihail Kogălniceanu “ – Focşani, secțiunea tehnologic, ciclu superior, a obținut premiul al III-lea.

Felicităm  participanții și premianții pentru rezultatele obținute, elevi și profesori coordonatori.

Obiectivul principal al concursului este încurajarea şi atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale.

 Centrele de învăţământ pot contribui decisiv la scăderea ratei de accidentare a tinerilor lucrători, prin informarea şi educarea tinerilor în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă în cadrul unei discipline cu acelaşi nume.

Scopul acestui concurs este constientizarea profesorilor si tinerilor elevi, viitori lucrători, asupra riscurilor de accidentare și imbolnăvire profesională de la viitoarele locuri de muncă, prin incurajarea și atragerea elevilor in activități de studiere și aplicare a securității și sănătății in muncă.

Obiective realizate:

1. Identificarea, stimularea și promovarea elevilor cu aptitudini creative și interes sporit pentru domeniul de studiu: securitate și sănătate în muncă.

2. Dezvoltarea competentelor elevilor, prin activități de bune practici în securitate și sănătate in muncă.

3. Dobândirea de cunoștințe suplimentare în acest domeniu, familiarizarea cu metodele de studiu.

4. Implicarea sistemului educațional în promovarea domeniului securității și sănătății în muncă;

5. Constientizarea factorilor de decizie, atât la nivel local, regional și național, a importanței dezvoltării activităților educative în domeniul securității și sănătății în muncă.

Conștientizarea comportamentului preventiv în mediul de muncă, crearea unui sistem de orientare practică privind constientizarea atitudinii preventive in mediul de muncă și combaterea accidentelor de muncă se poate realiza la categoria de vârsta peste 15 ani, când din punct de vedere legal elevii au acces în locuri de muncă.

Eliza Botezatu

Inspector şef

Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.