Orașul Odobești

Mai putini someri in Odobesti

Sorin Tudose
22 nov 2010 1631 vizualizări
Numarul somerilor din Odobesti a scazut de la 180, atit citi erau in septembrie, la 170, in octombrie, potrivit unui raport al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM).

Numarul persoanelor de sex feminin in cautarea unui loc de munca este relativ apropiat de numarul somerilor de sex masculin. Mai precis 77 de femei si 93 de barbati odobesteni doresc sa isi gaseasca un loc de munca. Cei mai multi dintre odobestenii care doresc sa se incadreze in munca, 54 la numar, au terminat liceul, in timp ce zece persoane sint absolvente de studii superioare. Doua persoane aflate in baza de date AJOFM nu au nici un fel de studii, iar 44 de persoane au terminat doar scoala generala. Din totalul de 170 de someri, 123 de persoane primesc indemnizatie de somaj, restul nefiind indemnizati. "Indemnizatia de somaj se acorda sase luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de minimum un an, noua luni pentru un stagiu de cotizare de cel putin cinci ani. Indemnizatia de somaj se acorda un an de zile pentru cei care au un stagiu de cotizare mai mare de zece ani", se arata in raportul Agentiei. Cei mai multi dintre odobestenii fara loc de munca identificati de AJOFM au mai lucrat anterior in domenii precum constructii, fabricare bauturi si servicii comunitare. Daca cei cu studii superioare au pretentii putin mai ridicate si nu accepta chiar orice job, cei cu studii medii sau fara studii doresc sa se angajeze cit mai repede si in orice domeniu. (Sorin TUDOSE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.