Ultima oră

Turul Vrancei - Sărbătoare la Colegiul “Cotea”

Ziarul de Vrancea
5 nov 2013 1053 vizualizări
Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” sărbătoreşte azi 90 de ani de la înfiinţarea unităţii, 65 de ani de la transformarea şcolii în liceu, respectiv 5 ani de cand liceul s-a transformat în Colegiu şi a luat numele academicianului Valeriu D. Cotea.

Evenimentul va debuta la 9.45 şi va avea ca invitaţi de seamă pe patronul spiritual al colegiului, dar şi pe publicista Ana Blandiana. Programul  cuprinde o întreagă serie de acţiuni dedicate evenimentului mai mult decat special pe care îl celebrează instituţia de învăţămant, practic o triplă aniversare. Una din acţiunile inedite pregătite de liceeni constă într-un aranjament ikebana (tehnică artistică de prezentare florală), un workshop despre arta de a face florile să trăiască. Tot în cursul zilei va avea loc şi balul bobocilor. (S. T.)

Finanţele au încasat în octombrie aproape 73 milioane lei

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea a încasat în luna octombrie 72,81 milioane lei, cu 8,76% mai mult decat în octombrie 2012. De asemenea, gradul de realizare a programului de încasări a fost de 111,80. La bugetul de stat, veniturile s-au ridicat la 37,40 milioane lei, cu 5,24 milioane lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cei mai mulţi bani au provenit din impozitul pe profit – 8 milioane lei, impozitul pe venit – 11,9 milioane lei şi TVA – 13,47 milioane lei. La bugetul naţional unic de asigurări de sănătate, veniturile au fost de 9,78 milioane lei, la bugetul asigurărilor sociale de stat încasările s-au ridicat la 24,93 milioane lei, iar la şomaj de 0,7 milioane lei. La toate bugetele s-a depăşit programul de încasări. (M. B.)

Mii de doze de vaccin hexavalent au ajuns în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea şi-a refăcut stocul de vaccin hexavalent care-i protejează pe copii de difterie, tetanos, tuse convulsivă, hepatită B, virusul haemophilus influenzae şi poliomielită. Unitatea a primit 4.000 doze din acest vaccin de la Ministerul Sănătăţii, cantitate suficientă pentru imunizarea copiilor pană la finele acestui an. Vaccinul hexavalent se administrează la două, patru, şase luni şi la un an. În Vrancea nu au fost probleme cu privire la vaccinarea cu hexavalent, şi chiar au fost împrumutate doze de vaccin medicilor din judeţele vecine. Acest vaccin este gratuit, fiind inclus în programul naţional de imunizări derulat de Ministerul Sănătăţii. Dozele urmează să ajungă la medicii de familie. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.